Hogyan fektess be?

Hogyan fektess be?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-03-09 Frissítve: 2018-07-02
 

Azt már szinte mindenki felismerte, hogy kockázatmentesen nem lehet magas hozamokat elérni. A következő lépés, hogy az eddig ismeretlen befektetéseket is kell megismerjük. Sok okosságot lehet olvasni arról, hogyan kellene befektetnünk. Ezek többsége bemutatja, hogyan függ össze a hozam és a kockázat (minél magasabb hozamra vágyunk, annál több kockázatot kell vállalnunk). És mekkora kockázatot vállalj Te személy szerint? Meddig érzed magad komfortosan? Eddig csak semmitmondó teszteket lehetett kitölteni a témában. Ám a Bankmonitor.hu Tudatos befektetés – Befektetés szimulátor alkalmazása valós helyzeteken keresztül segít a választásban!

Befektetések között eligazodni elsőre nem tűnik egyszerűnek. Sok tudás és nem mellesleg rengeteg saját tapasztalat is szükségeltetik hozzá. Kezdő befektetőként a tudást még csak-csak magunkévá tesszük, de hogyan szerzünk tapasztalatot? Eddig az volt a megoldás, hogy óvatosan, pénzünk egy részével fokozatosan kockázatot vállaltunk, beépítve az eddigi tapasztalatainkat. Ez több évet is igénybe vehetett. Ezt a folyamatot segíti a Bankmonitor.hu Tudatos befektetés alkalmazása.

Tudatos befektetés – Befektetés szimulátor

A befektethető összeget kiválasztva 4 valós, megtörtént befektetési szituáción vezetünk keresztül. Minden befektetés esetén négy alkalommal kell eldöntened, hogy

  • megduplázod,
  • tartod,
  • megfelezed, vagy
  • eladod a befektetésed.

Természetesen megmutatjuk, hogyan befolyásolták a döntéseid az elért hozamodat. Sőt, az értékelés során kiértékeljük, hogy milyen tipikus viselkedési mintákat (például tipikus hibákat) követtél el. Márpedig, ha tudod, hogy egy valós helyzetben milyen hibát követtél el, az segít, hogy a való életben elkerüld azt.

Mit kell mindezért tenned?

Összesen pár kattintás a Befektetési szimulátorában. Kiválaszthatod, hogy mekkora összeget tennél kockázatos befektetésbe, majd elindíthatod a szimulációt. Fontos, hogy akkora összeget válassz, amekkorát valójában kockára tennél! És ha tudod, hogy milyen kockázatot tudsz elviselni, már a befektetők 90%-ánál többet tudsz.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés