Betöltés

Hol érdemes személyi kölcsönt igényelni?

szerző: Argyelán József
2019-07-05

A jelenlegi csökkenő kamatkörnyezetben egyre népszerűbbek a személyi kölcsönök. Nem csoda, hiszen egy háztartási gép vásárlásához, nyaraláshoz vagy más kisebb költségű célunk megvalósításához ideális megoldás lehet. Nem mindegy azonban, hogy melyik banktól vesszük fel a kölcsönt, mert az egyes ajánlatok között jelentős lehet a különbség.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

A személyi kölcsön térnyerését jól mutatja, hogy az MNB kimutatása alapján májusban az ingatlanfedezet nélküli kölcsönök folyósítása elérte az 55,9 milliárd forintot, ez az adott hónapban kifizetett lakáscélú jelzáloghitelek 64%-a.

Egyre többen szeretnének ingatlanfedezet nélkül hitelt igényelni, így sokkal gyorsabban juthatunk kölcsönhöz és kisebb összeget igénylő céljainkat is könnyebben meg tudjuk valósítani. A kamatkörnyezet is kedvező egy fedezetlen hitel felvételéhez, a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora alapján a jelenlegi 5 legjobb ajánlatra – 1 millió forint hitelösszeg és 5 éves futamidő esetében – átlagosan 5 ezer forinttal kevesebbet kell visszafizetnünk, mint egy évvel ezelőtt.

Az egyes ajánlatok között jelenleg is komoly eltérések lehetnek. A legjobb 5 személyi kölcsönnél ez a különbség nem is olyan szembeötlő, az ötödik legjobb ajánlatnál összesen 20 ezer forinttal kell többet visszafizetnünk 5 év alatt 1 millió forint hitelre.

Ez alapján azt gondolhatnánk mindegy, hogy melyik hitelt választjuk, hiszen az ajánlatok közel azonosak. A legkedvezőbb konstrukciókat valóban nagyon hasonló feltételekkel lehet megigényelni, ez pedig nagyon jó hír, hiszen már több bankban elérhető kedvező feltételekkel ingatlanfedezet nélküli hitel. Ha a legjobb ajánlatokat hasonlítjuk össze a legrosszabbakkal, akkor már egészen más a helyzet. 1 millió forint és 5 éves futamidő esetén a legolcsóbb 5 hitelre átlagosan 300 ezer forinttal kell kevesebbet visszafizetnünk, mint az 5 legdrágábbra.

Mit vegyünk még figyelembe a döntésünk során?

Ne döntsünk elhamarkodottan, az egyes konstrukciók feltételei között jelentős eltérések lehetnek. Nem mindegy például, hogy 200 ezer vagy 300 ezer forintot kell havonta a hitelt nyújtó bank számlájára utalnunk. Az is elképelhető, hogy további plusz kedvezményeket érhetünk el különböző extra szolgáltatások igénylésekor, egyes bankoktól például hitelfedezeti életbiztosítás kötésekor további kedvezményt kaphatunk.

Mivel a legjobb ajánlatok között nincsenek komoly eltérések felértékelődhetnek a kapcsolódó szolgáltatások. Általában elvárás a legjobb banki személyi kölcsön ajánlatoknál a számlanyitás az adott pénzintézetnél. A egyes számlák költségei között azonban jelentős eltérések lehetnek. Érdemes lehet a legkedvezőbb személyi kölcsönt nyújtó bankok számláit is megversenyeztetni a Bankmonitor Lakossági Bankszámla Kalkulátorával. Az eltérő számlaköltségek miatt lehet, hogy jobban jársz, ha nem a legolcsóbb hitelt választod.

A Neked legmegfelelőbb hitel kiválasztásában is segítségedre lehet a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora, ugyanis az általad vállalható feltételek alapján mutatja meg számodra a különböző banki konstrukciókat.

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb szabad felhasználású hitelek:
Badge @
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Fiatal gyerekes család első hiteligénylése

Eljön a vevők ideje a magyar ingatlanpiacon?

2019. 12. 07.

A Babaváró támogatásnak és a csok kibővítésének is köszönhető erősebb őszi hónapok után nyári mélypontjára esett az ingatlanpiac novemberben, vagyis idén 10 945 adásvétel történt, szemben az egy évvel ezelőtti...

Blogajánló

 • alapblog

  Holdkelte után

  A Hold ugyan közvetlenül nincs a képen, a fénye azonban ott van. Nem sokkal vagyunk holdkelte után, még sárgás színű égi kísérőnk, és ezért nem... The post Holdkelte után appeared first on alapblog.

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.