Betöltés
loading

Hol érdemes személyi kölcsönt igényelni?

A jelenlegi csökkenő kamatkörnyezetben egyre népszerűbbek a személyi kölcsönök. Nem csoda, hiszen egy háztartási gép vásárlásához, nyaraláshoz vagy más kisebb költségű célunk megvalósításához ideális megoldás lehet. Nem mindegy azonban, hogy melyik banktól vesszük fel a kölcsönt, mert az egyes ajánlatok között jelentős lehet a különbség.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

A személyi kölcsön térnyerését jól mutatja, hogy az MNB kimutatása alapján májusban az ingatlanfedezet nélküli kölcsönök folyósítása elérte az 55,9 milliárd forintot, ez az adott hónapban kifizetett lakáscélú jelzáloghitelek 64%-a.

Egyre többen szeretnének ingatlanfedezet nélkül hitelt igényelni, így sokkal gyorsabban juthatunk kölcsönhöz és kisebb összeget igénylő céljainkat is könnyebben meg tudjuk valósítani. A kamatkörnyezet is kedvező egy fedezetlen hitel felvételéhez, a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora alapján a jelenlegi 5 legjobb ajánlatra – 1 millió forint hitelösszeg és 5 éves futamidő esetében – átlagosan 5 ezer forinttal kevesebbet kell visszafizetnünk, mint egy évvel ezelőtt.

Az egyes ajánlatok között jelenleg is komoly eltérések lehetnek. A legjobb 5 személyi kölcsönnél ez a különbség nem is olyan szembeötlő, az ötödik legjobb ajánlatnál összesen 20 ezer forinttal kell többet visszafizetnünk 5 év alatt 1 millió forint hitelre.

Ez alapján azt gondolhatnánk mindegy, hogy melyik hitelt választjuk, hiszen az ajánlatok közel azonosak. A legkedvezőbb konstrukciókat valóban nagyon hasonló feltételekkel lehet megigényelni, ez pedig nagyon jó hír, hiszen már több bankban elérhető kedvező feltételekkel ingatlanfedezet nélküli hitel. Ha a legjobb ajánlatokat hasonlítjuk össze a legrosszabbakkal, akkor már egészen más a helyzet. 1 millió forint és 5 éves futamidő esetén a legolcsóbb 5 hitelre átlagosan 300 ezer forinttal kell kevesebbet visszafizetnünk, mint az 5 legdrágábbra.

Mit vegyünk még figyelembe a döntésünk során?

Ne döntsünk elhamarkodottan, az egyes konstrukciók feltételei között jelentős eltérések lehetnek. Nem mindegy például, hogy 200 ezer vagy 300 ezer forintot kell havonta a hitelt nyújtó bank számlájára utalnunk. Az is elképelhető, hogy további plusz kedvezményeket érhetünk el különböző extra szolgáltatások igénylésekor, egyes bankoktól például hitelfedezeti életbiztosítás kötésekor további kedvezményt kaphatunk.

Mivel a legjobb ajánlatok között nincsenek komoly eltérések felértékelődhetnek a kapcsolódó szolgáltatások. Általában elvárás a legjobb banki személyi kölcsön ajánlatoknál a számlanyitás az adott pénzintézetnél. A egyes számlák költségei között azonban jelentős eltérések lehetnek. Érdemes lehet a legkedvezőbb személyi kölcsönt nyújtó bankok számláit is megversenyeztetni a Bankmonitor Lakossági Bankszámla Kalkulátorával. Az eltérő számlaköltségek miatt lehet, hogy jobban jársz, ha nem a legolcsóbb hitelt választod.

A Neked legmegfelelőbb hitel kiválasztásában is segítségedre lehet a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora, ugyanis az általad vállalható feltételek alapján mutatja meg számodra a különböző banki konstrukciókat.

Személyi hitel kalkulátor
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Ft
Jövedelmem:
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb szabad felhasználású hitelek:
Törlesztő 2020-ban
Teljes visszafizetés
Törlesztő 2021-től
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
  • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Fióki látogatás nélkül igénylem
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
megtakarítás

Sok lakáshitel havi törlesztője csökkenhet augusztustól

Az MNB az alapkamatot július 22-vel 0,6%-ra csökkentette, a változás hatása pedig már augusztustól érzékelhető lesz a változó kamatozású lakáshiteleknél. A Bankmonitor.hu számításai szerint egy augusztusban átárazódó, 8 millió forint...

Változik szeptembertől az idősek hitelezhetősége

Szeptember 1-től a bankok már nem utasíthatják el automatikusan az idősek hitelkérelmét, arra hivatkozva, hogy már elérték az általuk meghatározott maximálisan életkort – derül ki a Magyar Nemzeti Bank friss...

Nagyon sokan kötnek most hitelfedezeti biztosítást

Az OTP Bank legfrissebb kutatása szerint a magyarok három irányban gondolkoznak, ha anyagi biztonságukról van szó: megtakarítás, költség-kontroll és biztosítás. A megkérdezettek kétharmada a koronavírus járvány miatt jobban odafigyel a...

Blogajánló
  • alapblog Piaci logikák

    2 éves csúcsra erősödött az euró a dollárral szemben. A befektetők valószínűleg az EU-USA növekedési kilátásokban az eddig árazotthoz képest az EU relatív javulását árazzák,... The post Piaci logikák appeared first on alapblog.