Betöltés

Hotelfoglalás bankkártyával

szerző: Bankmonitor.hu
2013-05-24

A nyári hotelfoglalásokat egyre többen egyenlítik ki bankkártyával. Az internet korában igen ritka, hogy egy jól menő hotelnek ne legyen internetes fizetési rendszere. De mi a teendő, ha még sincs, és ráadásul a kártya adatainkat is bekérik?

Lassan itt a nyári szabadságok ideje. Sokan máris lefoglalták a nyaralás helyszínéül kiszemelt szállodát. Egyik családtagom is így tett, ám a szállodai alkalmazott kérte tőle, hogy a foglalás véglegesítéséhez küldje el a kártyaadatait e-mailben. Igényt tartottak az úgynevezett CVV kódra is. Mivel nem olvasta
korábbi cikkünket a biztonságos bankolásról, így nem tudta, hogy mi az. Felhívott telefonon, amikor is elmagyaráztam neki, hogy a CVV (vagy CVC) kód az internetes vásárlásnál tulajdonképpen a PIN kódunkat helyettesíti, így nem lenne szerencsés e-mailben elküldeni, még egy jó nevű sokcsillagos szállodának sem. (Ez az a 3 jegyű kód, amit az aláírásunk mögött találhatunk.)

cvvcode

El tudom képzelni, hogy ezeket az adatokat megkapja a recepciós a pultban lévő számítógépen, amit semmilyen jelszóval nem véd. Sokan megfordulhatnak a gép előtt (animátor, boy, takarító), akik hozzá juthatnak ehhez a kódhoz. Mivel a kártyaszámot is kérték rokonomtól, így az interneten a kártyalimit erejéig bárki, bármit vásárolhatott volna a kártyaadatok birtokában. Ezért
soha ne adjuk meg a CVV/CVC kódunkat e-mailben! Tekintsük úgy, mintha a PIN kódunkról lenne szó. Egyesek egyenesen azt tanácsolják, hogy még a kártyáról is tüntessük el (kaparjuk vagy fessük le).

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

A hotelszoba foglalására végül is az a megoldás született – minután rokonom jelezte a szálloda felé, hogy ő ezeket az adatokat semmiképp nem fogja megadni – hogy, kiállítottak egy előleg számlát, majd azt átküldték e-mailben. Ezt átutalással kiegyenlítette, és máris nyugodt szívvel várhatja a pihenést.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankmonitor
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

4 Hozzászólás

 1. pdw

  Milyen hotel ez?
  Az hogy a kartyaszamot elkerik az sokhelyen alap, de CVC-t meg soha nem kertek tolem (nem mintha megadnam :D).

 2. suhanc

  Ez igy azert nem teljes. Azt mert nem irja le, ha barmikor visszaelnek az Interneten a kartyaval a kartyabirtokosnak semmilyen felelosege sincsen!

 3. bankmonitor.hu

  Ahogy korábbi cikkünkben írtuk: “A letiltás előtti jogosulatlan használatból eredő kárt te viseled (maximum negyvenötezer forintig), így érdekelt vagy, hogy minél hamarabb jelentkezz bankodnál. A letiltás után már a bank vállalja a veszteségeket. ”
  Így védd meg a pénzed! című cikkünk: link to bankmonitor.hu

 4. Farkas Emese

  Ha a szallodai foglalashoz a recepciotol kerik a bankartya adatait mit kell elkuldenem nekuk a valasz emailben, koszonom

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

2019 nagy dobása a két évig ingyenes bankszámla

2019. 01. 18.

Egy lakossági bankszámla költsége átlagos használat mellett akár 260 000 Ft is lehet két évre, de ha csak a bankok legolcsóbb számláit vesszük, akkor is 26 000 Ft-os átlagot kapunk....

Utolsó figyelmeztetést kaptak a lakáshitelesek

2019. 01. 17.

Hitelezési szempontból megszólalt a riasztócsengő a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnökének egy konferencián elhangzó mondatai után. Az ezzel kapcsolatos hírek a laza monetáris politika végéről, monetáris szigorításról szólnak, de ha...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.