Betöltés

Hűtő, okostelefon, autó – Vajon mi a közös bennük?

szerző: Bankmonitor.hu
2017-02-21

Nem feltétlenül jön elő a válasz azonnal, de mindegyik esetében valós alternatíva a személyi kölcsön felvétele. Ha teljesítjük a feltételeket, akkor már a legolcsóbb hitelért 8 százalékos THM-et fizetünk, ami nem rossz üzlet a mai világban. A legjobb számunkra, hogy van választási lehetőségünk és igen, akár egy autót is már megvehetünk, ha nem találunk olcsóbb finanszírozást.

Kifejezetten olcsók a személyi kölcsönök

Hitelfelvételi lázban ég az ország, a lakáshitelek mellett a személyi kölcsönök is nagyon kelendőek, ebben az évben a becslések szerint már jóval 200 milliárd forint felett lehet utóbbi esetében a hitelkihelyezések nagysága.

Valószínűleg sokan futottak már össze a személyi kölcsönnel, melynek előnyei között hozható fel, hogy igénylés után gyorsan folyósítják, nem kell ingatlanfedezetet mögé rakni, és belátásunk szerint bármire elkölthető.

Egyedüli hátránya az utóbbi években az volt, hogy a bankok pontosan a felvevők számára mutatkozó előnyök miatt meglehetősen drágán árazták a hiteleket. Öt évvel ezelőtt az átlagos hitelkamatok 25% felett voltak, míg most ennek körülbelül a felét kell átlagosan kifizetnünk.

Sőt, ha jobban körbenézünk az elérhető ajánlatok között egy kalkulátorral, akkor a legjobb kondíciók már 10% alatti THM-mel bírnak. Az összehasonlítás kedvéért, néhány éve még egy drágább lakáshitel került ekkora összegbe, vagyis az általános hitelkamat-csökkenés teljesen felforgatta az elképzelésünket a hitelekről.

Kalkulátorunkkal pár másodperc alatt megtalálhatod a hozzád illő hitelt!

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Kiemelt személyi kölcsön ajánlatok
0 Ft hitel, x évre-re

THM

Havi törlesztő
Havi X Ft jövedelem, Y havi munkaviszony
Bankmonitor

Meglepő célra is felhasználhatjuk a hitelt

Minél olcsóbbá válik egy hitel, annál vonzóbb tud lenni, különösen igaz ez akkor, ha átlag feletti jövedelemmel rendelkezünk, és nagy bizonyossággal ki tudjuk fizetni a törlesztő-részleteket, mert így a legjobb kondíciókat vehetjük igénybe.

Ma már nem csak azoknak érdemes megfontolniuk a személyi kölcsön igénylését, akik nagyobb értékű tartós fogyasztási cikket (például hűtő, mosógép, tévé, okostelefon, stb…) vennének, hanem még ennél is nagyobb beruházáson gondolkoznak.

Ezernyi ok miatt adódhat úgy, hogy nincs több millió forintos megtakarításunk, miközben már régóta tervezzük, hogy autót vásárolnának maguknak vagy a családunknak. Néhány éve még eszünkbe sem jutott volna egy személyi kölcsönt használni erre a célra, viszont mára a legjobb személyi kölcsönök is alternatívaként szóba jöhetnek.

Úgy számoltunk, hogy egy közel 4,3 millió forintos autót nézünk ki magunknak, amiből 30 százalékot önerőként mi állunk, míg 3 millió forintot kölcsönből fedezünk. Öt éves futamidő mellett a havi törlesztő-részlet 61 ezer forintról indul, míg a drágábbakért 68 ezret kell havonta fizetni. Nem tűnik soknak a havi eltérés, viszont összességében a jó választással majdnem 450 ezer forintot takaríthatunk meg.

Az mindenképpen a javunkra válik, hogy több lehetőség közül is válogathatunk, többek között a gyári finanszírozás, a lízing mellett ma már bármilyen meglepő, de egy személyi kölcsönt is érdemes a palettára felvenni. Persze adott élethelyzet dönti el, hogy melyik lehet a legjobb megoldás, a legfontosabb az, hogy van miből válogatnunk.

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Személyi kölcsön vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Hűtő, okostelefon, autó – Vajon mi a közös bennük?

2017. 02. 21.

Nem feltétlenül jön elő a válasz azonnal, de mindegyik esetében valós alternatíva a személyi kölcsön felvétele. Ha teljesítjük a feltételeket, akkor már a legolcsóbb hitelért 8 százalékos THM-et fizetünk, ami...

Blogajánló