Így csinálhat pénzt a kormány a migrációval

Így csinálhat pénzt a kormány a migrációval
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-09-17 Frissítve: 2021-07-01
 

A világ több részén is egyre nagyobb méreteket ölt a migrációs hullám. Vannak, akik gazdasági okokból, de olyanok is akadnak, akik az adott országban uralkodó kaotikus állapotok miatt döntenek úgy, hogy elhagyják a szülőföldjüket. Egyes országok azt is lehetővé teszik, hogy egy meghatározott összeg befektetésével letelepedhessenek, vagy akár állampolgárságot szerezzenek. Úgy tűnik a kisebb európai országok is, mint hazánk egyre jobban célkeresztbe kerülnek, hiszen hozzáférést nyújtanak a szabad európai piachoz. Az Alapblog írásában bővebben is olvashatunk a témáról.

Egyre inkább nő a kereslet a legális külföldi letelepedési lehetőség iránt, de úgy tűnik, a kínálat is bővül a fejlett világ kormányai részéről. Ráadásul az országok különbséget tesznek a gazdasági menekültek, vagyis akik csak letelepedést szeretnének vásárolni, és azok között, akik az állampolgársághoz is hozzá szeretnének jutni. Az USA és Kanada például nagyon szigorú feltételeket szab ahhoz, hogy valaki el tudja nyerni az állampolgárságot, de ennek komoly feltételei és költségei vannak.

Az európai térségben viszonylag lazábbak a letelepedés szabályai, bizonyos országokban olcsóbban hozzá lehet jutni a letelepedési engedélyhez. Elsősorban a kisebb európai országok kezdenek népszerűvé válni, hiszen így a letelepedni kívánók kihasználhatják az Európai Unió által nyújtott országok közti mobilitást. De a hazánkban kialakult gyakorlat még európai szinten is kakukktojásnak számít, hiszen nálunk államkötvény vásárlással lehetővé válik a letelepedés. Az Alapblog „Amivel egyre több kormány egyre több pénzt keres: letelepedési engedély” című írásából többet is megtudhatunk a témáról.

Hirdetés
Hirdetés