Betöltés
loading

Így fogsz mobilozni öt év múlva!

Már több világcég is dolgozik azon az új fajta mobilhálózaton, amely a ma ismertnél jóval gyorsabb és jobb minőségű adatforgalmat tesz lehetővé. Ez az úgynevezett 5G hálózat öt év múlva terjedhet el világszerte.

A mobilszolgáltatók nagy elánnal reklámozzák a 4G hálózatra csatlakozni képes mobiltelefonjaikat és hónapról hónapra teszik közzé statisztikáikat arról, hogy az ország hány százalékát fedi le az új típusú szolgáltatás. Nem is csoda, hiszen ezen a hálózaton sokkal jobb minőségű szolgáltatásokat lehet nyújtani, például HD minőségben lehet videózni a segítségével. Öt év múlva azonban ez a sok helyen még ki sem épült rendszer is elavul.

Mivel az okostelefonnal rendelkező felhasználók száma ugrásszerűen nőni fog, ráadásul ezek az emberek a jelenleginél jóval nagyobb adatmennyiséget forgalmaznak majd a hálózaton, új technikai megoldásra lesz szükség, amely a !G-nél is jobban bírja a strapát. Ugyancsak felpörgeti a fejlesztések ütemét az a tény, hogy néhány éven belül szinte minden fontos használati tárgyunk, a fűtés, a világítás, a televízió és az autó is csatlakozni fog a világhálóra ráadásul ezek az eszközök kommunikálni is fognak egymással.

Az 5G a jövő, de az okostelefon a jelen. Szerezz be egyet, mert enélkül aligha tudsz belépni a jövőbe! Kattints!


Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankmonitor
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

A korábban mobiltelefonjairól ismert Ericsson nemrégiben arról adott hírt, hogy felépítette kísérleti 5G-s mobilhálózatát. Hasonló lépést tett az okostelefonpiacot uraló Samsung is. A nagy világcégek olyan megoldáson dolgoznak, amely képes lesz a jelenleginél nagyobb sebességgel és nagyobb biztonsággal adatokat továbbítani. Az Ericsson megoldása azon alapul, hogy az internetre kapcsolódó eszköz egyszerre több cellával is kapcsolatban áll majd, így semmiképpen sem fordulhat elő, hogy az adatforgalom akadozzék.

A gyors és biztonságos adatforgalom az alapja annak, hogy a technológiai fejlődés vajon abba az irányba indulhat-e el, amit sokan jósolnak. Ezen előrejelzések szerint ugyanis minden jelentős használati tárgyunkba, a telefonunkon túl a ruhánkba, lakásunkba, az autónkba is internetelérésre alkalmas egységek kerülnek. Ezek segítségével pedig mindig az adott körülményekhez igazodhatunk. Elkerülhetjük a közlekedési dugót, viharban távolról becsukhatjuk az ablakokat, mire hazaérünk felvehetjük a fűtést.

Az előrejelzések szerint ehhez akár a felhasználó aktív közreműködésére sem lesz szükség, ő csak ellenőrzi és ha szükséges okostelefonja segítségével módosítja a folyamatokat. A tárgyak ugyanis egymással is képesek lesznek kommunikálni. Például az autónk jelet küld a lakásunknak, hogy az adott közlekedési helyzetben mikorra érünk haza. Addigra a lakásban felkapcsol a villany, kellemes meleg fogad minket és lefő a forró tea. Az 5G hálózatra azért lesz szükség, hogy az eszközök közti kommunikációban ne legyen zavar és ebből ne alakuljon ki komoly probléma.

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Így fogsz mobilozni öt év múlva!

Már több világcég is dolgozik azon az új fajta mobilhálózaton, amely a ma ismertnél jóval gyorsabb és jobb minőségű adatforgalmat tesz lehetővé. Ez az úgynevezett 5G hálózat öt év múlva...

Még nincs okostelefonod? Akkor erről le fogsz maradni!

Öt év. Mindössze ennyi idő kell ahhoz, hogy alapjaiban átalakuljon a világunk. Ebben az új rendszerben pedig, akinek nincsen okostelefonja, az kívülállónak fogja érezni magát és nehezen boldogul majd a...

Olcsó vásárlás telefonnal? Nem lehetetlen!

Okostelefon. Bár neve alapján egy ilyen készülék az emberi hang továbbítására alkalmas, ám lassacskán ezt a tudását használjuk a legkevésbé. Az átlag felhasználó ma már inkább csetelésre, azaz üzenetek gyors...

Menő okostelefonra vágysz? Ezeket válaszd!

Napjainkban megkerülhetetlennek számító használati tárgy az okostelefon. Munkában, szórakozásban, a hétköznapi teendők intézésében hasznos segítőtárs. A számunkra legmegfelelőbb készülék kiválasztása nem könnyű feladat. Ehhez jó kapaszkodó lehet az eladási statisztika,...

Blogajánló
  • alapblog A Hold azé, aki megműveli?

    A Hold státuszáról szóló alapvető jogforrás a „Szerződés az államok tevékenységét szabályozó elvekről a világűr kutatása és felhasználása terén, beleértve a Holdat és más égitesteket”... The post A Hold azé, aki megműveli? appeared first on alapblog.