Így spórolhatsz több tízezer forintot a bankköltségeiden

2016. 05. 20. szerző: bankmonitor

Bankszámla választáskor a legtöbben kizárólag az első éves költségekre koncentrálunk. Nincs is ezzel semmi gond, ha egyébként hajlandóak vagyunk évről-évre bankot váltani. Probléma akkor van, ha nem, mert a legtöbb bankszámlánál a második évtől megemelkednek a költségek. Ez még a legjobb számlacsomagoknál is havi 200-300 Ft-os drágulást jelent…

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: bankszámla 5000 Ft jóváírással, vagy végezz személyre szabott bankszámla költség számítást a kalkulátorunkkal!

A fentiek alátámasztásához egy olyan banki ügyfél helyzetét vizsgáltuk, aki átlagos fizetéssel rendelkezik (nettó jövedelme havi 150 ezer forint) és teljesen hétköznapi módon használja a bankszámláját. Ezek fényében a bankok legjobb ajánlatai alapján az alábbi költségekkel kell számolni az első, valamint a második évben.

Fontos, hogy saját szokásaid alapján a fenti táblázatban szereplő értékektől eltérő eredmények adódhatnak. Használd bankszámla kalkulátorunkat, módosítsd az előre paraméterezett beállításokat, így biztos, hogy „személyre szabott” ajánlatokat kapsz.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Ahogy látjuk, 13 közül 9 bankszámla fenntartási díja változik, amiből 8 drágább a második évtől. Még a „legjobb esetben” is havi 120 Ft-tal emelkednek a költségek, nem beszélve azokról az esetekről, amelyeknél több mint havi 200 Ft plusz kiadással kell számolni.

Az élmezőnyben mindössze egynél, a második helyen található Gránit Digitális számlacsomagnál nem emelkednek a költségek. Mind az abszolút győztes Erste Privilégium „L” bankszámla, mind pedig a harmadik OTP Simple számlacsomag esetében drágul a bankolás az első évet követően. A dolog magyarázata, hogy a második évtől mindkét bankszámlánál már fizetni kell a bankkártyáért.

Érdemes felhívnunk a figyelmet, hogy néhány számlánál az online igénylés komoly költségelőnyöket eredményez. Az Erste Privilégium „L” bankszámla például bankfiókban nem is elérhető, így még inkább kézenfekvő a Bankmonitornál történő igénylés…

Mégis akkor mi tévők legyünk?

Öreg hiba lenne nem kihasználni, hogy az első évben jellemzően alacsonyabb a bankszámlák költsége, mint a második évtől. Ehhez viszont évről-évre vennünk kell a fáradtságot, hogy felkutassuk a legjobb lehetőséget a bankok kínálatában és váltanunk kell. Nem mellesleg így új ügyfélként a különböző számlanyitás akciókban is részt vehetünk.

Ha úgy gondoljuk, hogy ennyit nem ér az egész és nem szeretnénk évente bankot váltani, akkor olyan bankszámlát válasszunk, ahol előreláthatólag a második évtől nem, vagy csak minimálisan emelkednek a költségek. Természetesen szem előtt tartva, hogy az ajánlat azért mind az első, mind pedig a második éves költségek tekintetében versenyképes legyen.

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

Újabb bank oszt pénzt az ügyfeleinek!

2018. 05. 17.

5-15 ezer forint közötti összeg ütheti a markát annak, aki a megfelelő időben, a megfelelő helyen nyit új bankszámlát. A talált pénznek azonban számos feltétele lehet. Nézd meg aktuális bankszámla...

A legolcsóbb bankszámlák egy helyen!

2018. 05. 09.

Tudod, hogy mennyi pénzt költesz havonta bankolásra? Nagyon fontos, hogy ezt a kérdést tisztázd, hiszen, ha a tapasztalatainkból indulunk ki, könnyen lehet, hogy több ezer forint is megspórolhatsz egy kedvezőbb...

A párnacihánál biztosabb helyet is találhatsz a pénzednek!

2018. 04. 26.

Az alacsony kamatok következtében sokan döntenek úgy, hogy a bankszámlájukon hagyják a felhasználatlan pénzösszegeket, vagy éppen készpénzben tartják azt. Ennek nyilvánvalóan megvannak a biztonsági kockázatai, ráadásul nem feledkezhetünk meg a...

Blogajánló

  • alapblog

    Bullpiac vége? – 3. rész: Mi lesz veled, Facebook?

    Kollégáink, Szabó László, Szabó Dávid és Balásy Zsolt beszélgettek a világ minket érdeklő dolgairól. A harmadik részben a gyorsuló technológiai változások gazdasági hatásairól és arról is beszélgettünk, mi lesz majd...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.