Betöltés

Így spórolhatsz több tízezer forintot a bankköltségeiden

szerző: Bankmonitor.hu
2016-05-20

Bankszámla választáskor a legtöbben kizárólag az első éves költségekre koncentrálunk. Nincs is ezzel semmi gond, ha egyébként hajlandóak vagyunk évről-évre bankot váltani. Probléma akkor van, ha nem, mert a legtöbb bankszámlánál a második évtől megemelkednek a költségek. Ez még a legjobb számlacsomagoknál is havi 200-300 Ft-os drágulást jelent…

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: IGAZI 0 Ft-os bankszámla tranzakciós díj mentesen. Ha pedig szeretnéd látni az összes bankszámlát, kattints ide!

A fentiek alátámasztásához egy olyan banki ügyfél helyzetét vizsgáltuk, aki átlagos fizetéssel rendelkezik (nettó jövedelme havi 150 ezer forint) és teljesen hétköznapi módon használja a bankszámláját. Ezek fényében a bankok legjobb ajánlatai alapján az alábbi költségekkel kell számolni az első, valamint a második évben.

Fontos, hogy saját szokásaid alapján a fenti táblázatban szereplő értékektől eltérő eredmények adódhatnak. Használd bankszámla kalkulátorunkat, módosítsd az előre paraméterezett beállításokat, így biztos, hogy „személyre szabott” ajánlatokat kapsz.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Ahogy látjuk, 13 közül 9 bankszámla fenntartási díja változik, amiből 8 drágább a második évtől. Még a „legjobb esetben” is havi 120 Ft-tal emelkednek a költségek, nem beszélve azokról az esetekről, amelyeknél több mint havi 200 Ft plusz kiadással kell számolni.

Az élmezőnyben mindössze egynél, a második helyen található Gránit Digitális számlacsomagnál nem emelkednek a költségek. Mind az abszolút győztes Erste Privilégium „L” bankszámla, mind pedig a harmadik OTP Simple számlacsomag esetében drágul a bankolás az első évet követően. A dolog magyarázata, hogy a második évtől mindkét bankszámlánál már fizetni kell a bankkártyáért.

Érdemes felhívnunk a figyelmet, hogy néhány számlánál az online igénylés komoly költségelőnyöket eredményez. Az Erste Privilégium „L” bankszámla például bankfiókban nem is elérhető, így még inkább kézenfekvő a Bankmonitornál történő igénylés…

Mégis akkor mi tévők legyünk?

Öreg hiba lenne nem kihasználni, hogy az első évben jellemzően alacsonyabb a bankszámlák költsége, mint a második évtől. Ehhez viszont évről-évre vennünk kell a fáradtságot, hogy felkutassuk a legjobb lehetőséget a bankok kínálatában és váltanunk kell. Nem mellesleg így új ügyfélként a különböző számlanyitás akciókban is részt vehetünk.

Ha úgy gondoljuk, hogy ennyit nem ér az egész és nem szeretnénk évente bankot váltani, akkor olyan bankszámlát válasszunk, ahol előreláthatólag a második évtől nem, vagy csak minimálisan emelkednek a költségek. Természetesen szem előtt tartva, hogy az ajánlat azért mind az első, mind pedig a második éves költségek tekintetében versenyképes legyen.

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Szeretnél kivételezett lenni a bankban? Ezt Neked találták ki!

2018. 10. 08.

A magyarok körében egyre növekszik a nagyobb jövedelemmel és a számottevő vagyonnal rendelkezők száma. A pénzintézetek az átlagos ügyfeleknél jobb jövedelmi helyzetben lévő, vagyonosabb ügyfelek (úgynevezett prémium ügyfelek) számára külön...

Blogajánló

  • alapblog

    Hírcsokor

    1.Számomra a hét, sőt a hónap legfontosabb híre az, hogy Kínában esnek az autóeladások, 1992 óta először (negyedéves alapon). Illetve az okostelefon-eladások is esnek. Ez...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.