Így tartsd karban okostelefonod!

 • 2014.07.03.
 • szerző: bankmonitor

Nem csak az autónkat, a lakásunkat vagy háztartási eszközeinket kell karbantartani ahhoz, hogy minél tovább megbízhatóan működjenek, hanem számítástechnikai eszközeinket is. Az asztali számítógéppel kapcsolatos karbantartási teendőket a legtöbben ismerik. Az egyre terjedő okostelefonokkal kapcsolatos teendőket viszont kevesebben ismerik. Adunk néhány tippet arra, hogyan teheted rendbe a telefonodat!

Takaríts! Okostelefonunkra számtalan hasznos alkalmazás (applikáció) telepíthető. Ezekből már most is elképesztő mennyiségű van a piacon és számuk csak egyre nő. Gyakran előfordul, hogy letöltünk valamit, hogy kipróbáljuk. Nem jön be, mi viszont elfeledkezünk róla. Ezeket időnként töröljük le, mert egyrészt csak foglalják az értékes helyet, másrészt pedig gyakran kéretlen hirdetésekkel árasztják el a készülékünket.

Kapcsold ki! Több olyan alkalmazás van a telefonunkon, ami akkor is működik, amikor semmi szükség nincs rá. Ilyen például a GPS navigáció, a Wi-Fi vagy a Bluetooth. Ne felejtsük ezeket kikapcsolni, mert a háttérben működve is energiát fogyasztanak, ami lerövidíti az akkumulátor üzemidejét.

Ha te is vágysz elérhető áru okostelefonra, amelyen korlátlanul beszélgethetsz és SMS-ezhetsz, nézd meg az alábbi ajánlatot!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankmonitor
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ


Frissíts! Amikor egy applikációt fejlesztenek, a felhasználó kap erről értesítést. A frissítéseket érdemes minden alkalommal telepíteni, mert ezek általában hibajavításokat is tartalmaznak, amelyekkel nem csak jobban, hanem biztonságosabban is használható az adott alkalmazás.

Ments! Nincs olyan mobiltelefon tulajdonos, akinek ne okozott volna bosszúságot adatai elvesztése. Okostelefonunkon, ahol szinte a fél életünk rajta van, különösen komoly bosszúságot okozhat az adatvesztés. A címlistánkat, fényképeinket, SMS-einket, a fontos alkalmazásokat érdemes tehát lementeni. Erre a legjobb megoldás a felhő, azaz ha az adatokat egy szolgáltató által biztosított, de mobiltelefonon is könnyen elérhető külső tárhelyen tartjuk.

Védekezz! Ne feledjük, okostelefonunkat könnyen ellophatják, ráadásul könnyen meg is bertegedhet, hiszen ma már vannak direkt telefonra írt vírusok is. Érdemes tehát a tolvajok ellen jelszavakkal, kódokkal védeni a telefonunkat. Csak így lehet megakadályozni, hogy azok érzékeny adtainakhoz hozzáférjenek. Ugyancsak elengedhetetlen, vírusirtó programok és egyéb biztonsági alkalmazások telepítése.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

Szakértői cikkek

Vállalatfinanszírozási hírek

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Miért sikeres az agymosás?

  A lakosság zöme információs karanténban van. Felmérés a globális médiafogyasztási szokásokról. Magyarország több helyen egészen riasztóan kilóg a sorból, a fejlett országok közül itt fogyasztanak szinte...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.