Betöltés

Így válhat rémálommá az álom bankszámla

szerző: bankmonitor.hu
2016-08-05

Napjainkban az egyik legkedveltebb lakossági számlacsomag az Erste Privilégium „L” bankszámla. Teljesen érthető a számlacsomag iránti fokozott érdeklődés, hiszen ha a bank által elvárt 150 ezer Ft a bankszámlára érkezik, majdhogynem díjmentes minden banki szolgáltatás, amire szükségünk lehet. Nem árt azonban egy-két dolgot szem előtt tartani, hogy még véletlenül se érhessenek kellemetlen meglepetések…

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: IGAZI 0 Ft-os bankszámla tranzakciós díj mentesen. Ha pedig szeretnéd látni az összes bankszámlát, kattints ide!

Átlagos jövedelem (150 ezer) és aktív bankszámla használat mellett jelenleg a legolcsóbb megoldást az Erste Privilégium “L” számlacsomag jelenti. Többek között

 • nincs számlavezetési díj,
 • ingyenesek a netbanki és mobilbanki átutalások,
 • ingyen teljesülnek a csoportos beszedések, ráadásul
 • korlátlan számban lehet ingyenesen készpénzt felvenni a bank saját automatáiból (ATM).

Fontos a jó időzítés

Mivel a fenti díjmentes szolgáltatások feltétele, hogy az ominózus 150 ezer Ft a bank által vizsgált időszakban érkezzen be, ezért egy jól időzített számlanyitással sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat. A vizsgálati időszak a tárgyhót megelőző hó 15-től a tárgyhó 14-ig tart, ezért a lehető legrosszabb forgatókönyv akkor valósul meg, ha tárgyhó 14-e után teljesül csak a feltétel.

Tegyük fel, hogy 2016. augusztus 15-én érkezik meg a fizetésünk a hónap elején megnyitott bankszámlánkra. Számlavezetési díjjal augusztus hónapban ugyan nem kell számolnunk (a bankszámlanyitás hónapjában ettől eltekint a bank), de a többi feltételhez kötött ingyenes szolgáltatást nem fogjuk megkapni. Azaz az átutalásokért augusztusban még fizetnünk kell, az ingyenes készpénzfelvételek pedig októberben lesznek majd elérhetőek.

Nem, nem elírás, októberben. Ennek az az oka, hogy az ingyenes készpénzfelvételek mindig csak a tárgyhónapot követő hónapban járnak. Azaz augusztusi számlanyitásnál maradva a legjobb esetben is legkorábban szeptemberben. Ehhez persze elengedhetetlen, hogy 2016. augusztus 14-ig beérkezzen az ominózus 150 ezer Ft a bankszámlára.

A fentieknél már csak az a rosszabb, ha a későbbiekben adódik úgy, hogy nem teljesül a feltétel. Ilyenkor ugyanis már nem „csak” az ingyenes átutalásoknak és készpénzfelvételeknek inthetünk búcsút, hanem az ingyenes számlavezetésnek is.

Kíváncsi vagy, hogy számodra az Erste Privilégium „L” számlacsomag jelenti-e a legjobb megoldást? Bankszámla kalkulátorunk segítségével könnyen kiderítheted…

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Hogyan lehet Privilégium „L” szerződést kötni?

Fontos! Nem érdemes bemenned a bankfiókba, mert a Privilégium „L” bankszámlát csak közvetítőn keresztül lehet megkötni, azaz bankfiókban nem elérhető. Kifejezetten kényelmes lehet, hogy a Bankmonitor.hu-n keresztül online tudod igényelni.

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Címkék:

10 Hozzászólás

 1. gallja

  “a Privilégium „L” bankszámlát csak közvetítőn keresztül lehet megkötni, azaz bankfiókban nem elérhető. ”
  Súlyos félrevezetés! Lehet, hogy régebben így volt, de most már nem, én már 3 hónappal ezelőtt kötöttem szerződést bankfiókban.

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Gallja! Csak a teljesség kedvéért beidézzük az Erste Bank aktuális hirdetményét. “Az Erste Privilégium “S”, “M”, “L” Bankszámlákat az Erste Bank fiókhálózata nem értékesíti.”

 2. gallja

  Valóban, a teljességbe ez is beletartozik. De ez legfeljebb csak az ERSTE pongyolaságát jelzi, azt hogy miközben a gyakorlatban már 4-5 hónapja lehetővé tették a bankfiókban történő számlanyitást, a vonatkozó Hirdetményüket nem aktualizálták.
  A lényeg: a hírdetménnyel ellentétben nincs szükség a közvetítő ügynökökre, ha a bankfiók közelebb van, ott is lehet Privilégium számlaszerződést kötni.

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Gallja! Továbbra is a banki hirdetményekből dolgozunk.Változatlanul csak közvetítőn keresztül lehet megnyitni ezt a típusú számlát. Nem akadékoskodásként, de nem Prémium számlát nyitott véletlenül?

 3. gallja

  Egy szakportál akár debilnek is minősítheti az olvasót/kommentelőt, de ez nem változtat azon a tényen, hogy a Privilégium L számlát a bankfiókban (is) lehet kötni. Mint ahogy én is tettem a kispesti fiókban 2016. áprilisában. Azon a tényen sem változtat, hogy a Bankmonitor ez esetben félre informálta az olvasóit.

  Elkerülhették volna ezt az Önök számára kínos polémiát, ha felhívnak egy kompetens bankfiókot, vagy például az Index fórumon beleolvasnak a K&H Bank, vagy az Erste Bank topikokban, ahol több kommentben szembesülhettek volna azzal, hogy mások is bankfiókban kötötték meg a Privilégium számlaszerződésüket.

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Gallja! Egyáltalán nem minősítettük sem Önt, sem senki mást debilnek. Nagyon köszönjük, hogy felhívta a figyelmünket és még a mai napon hivatalos állásfoglalást kérünk az Erste Banktól. Azt azonban szeretnénk leszögezni, hogy nem fórumok, hanem hivatalos banki hirdetmények alapján dolgozunk.

 4. Érdeklődő

  Ma akartam egy Privilégium „L” bankszámlát kötni egy Erste bankban elküldtek egy közvetítő biztosítóhoz, hogy rajtuk keresztül lehet majd megkötni.??? Ez most bankfióktól függ, hogy kell-e külön köröket futni? Miért ilyen körülményes ez?

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Albert!

   A helyzet az, hogy az Erste említett kedvezményes bankszámlája esetében ki van kötve, hogy azt egyetlen egy bankfiókban sem lehet személyesen megkötni. Ezt kifejezetten csak az Erste Bank szerződött partnereinél lehet megtenni. Ez a bank döntése volt, amit minden bankfiókjukban alkalmaznak. Ennek ellenére nagyon könnyedén meg lehet nyitni a számlát, nálunk az alábbi linkre kattintva csak el kellene küldenie az elérhetőségeit, mi visszahívjuk és segítünk a számlanyitásban. A nyitást illetően szinte mindent rajtunk keresztül lehet intézni, csak az aláírás miatt kell egy bankfiókba befáradni.

   Üdvözlettel,
   Bankmonitor

 5. Ákos

  Mindenki számára elérhető, csak Erste bankos ügyfélnek nem. Rohadt tisztességtelen és undorító így kirekeszteni magukat az erstéseket. Ennyit arról a bizonyos közvetítőkről…

 6. János

  Gallja:
  A közvetítő köt egy előszerződést (és önmagára vonatkozva egy megbízási szerződést aláírat), amit utána a fiókban lehet érvényesíteni és befejezni. Így megáll az, hogy ezt egy ponton(!) fiókban kell megkötni.
  Meglepő is lenne, ha egy közvetítőhöz való súgással lehetne csak felvinni adatokat a központi számlavezető rendszerbe annak érdekében, hogy a számla létrejöjjön…

  Mindez azóta nem áll, mióta a Privilégium csomag kötését is teljesen kivezették.

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Hogyan használd a hitelkártyádat?

2019. 02. 19.

A fejlett Nyugaton, mind Amerikában, mind Nyugat-Európában elterjedt a hitelkártyák használata. Vajon valaha idehaza is utolérjük őket ebben? Mégis mire lehet jó, ha lesz hitelkártyád? Kinek lehet érdemes használnia? Mik...

Céges megbeszélés laptoppal

Mitől ingyenes egy bankszámla?

2019. 02. 15.

A bankszámlák Magyarországon számos költségelemet tartalmazhatnak. Néha nem is olyan könnyű eligazodni az információk tengerében, ezért most bemutatjuk, milyen költségeket spórolhatsz meg, ha egy ingyenes folyószámla mellett teszed le a...

Blogajánló

 • alapblog

  Altruizmus haszna

  „Sok korrelációs kutatás kimutatta, hogy a mások megsegítésére fordított idő érzelmi előnyökkel jár az adományozó számára. A kutatási eredmények igen szoros kapcsolatot fedeztek fel az...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.