Íme a mobiltelefon jövője! Ne maradj le róla!

 • 2014.06.18.
 • szerző: bankmonitor

Okostelefon és gyors adatátvitelt biztosító 4G hálózat. Ez a mobiltelefónia jövője Európában és Magyarországon is. Aki nem szeretne lemaradni a fejlődésben, annak ezeket kell szem előtt tartania. Jó hír a fogyasztóknak, hogy a váltást egyre alacsonyabb készülékárak és egyre olcsóbb adatcsomagok segíthetik.

Jövőre több mobiltelefon előfizetés lesz a világon, mint ahány ember él a Földön – áll az Ericsson mobilkommunikációs cég mobilitási jelentésében. Az emberiség lendületesen tér át az újfajta kommunikációra, a mobil előfizetések száma egy év alatt 7 százalékkal nőtt, 2014 első negyedében 120 millió új előfizetést mutatnak a statisztikák. 

Tanulságos, hogy tovább tart az okostelefonok térhódítása is. Idén az első három hónapban a világon eladott telefonok 65 százaléka ilyen készülék volt. A jelentés szerint 2016-ra pedig már több okostelefon működik majd a világban, mint hagyományos készülék. 2019-re az okostelefont használók már 5,6 milliárdan lesznek, amiből 765 millió lesz európai polgár. Nem árt beszerezni egy mobilinternet előfizetést sem, mert az Ericsson tanulmánya szerint 2019-re tízszer annyi adatforgalmat generál majd az emberiség, mint 2013-ban.

A jövő kommunikációjáról ne maradj le te sem! Már most korlátlanul tudsz beszélni és SMS-ezni tízezer forint alatti áron!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankmonitor
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ


Az Ericsson mobilitási jelentése feltárta a mobilkommunikáció európai furcsaságait is. Az Öreg Kontinensen jellemző az egynél több SIM kártya használata. Egy ügyfélre 1,2-1,3 SIM kártya jut átlagosan. Nyugat-Európában ennek az az oka, hogy az emberek minden eszközükhöz (telefon, laptop, stb.) külön előfizetést vásárolnak, míg Kelet-Európában általában gazdaságossági okai vannak a több előfizetésnek.

Az Ericsson azt várja, hogy Európában egyre olcsóbbak lesznek az okostelefonok és egyre megfizethetőbbek a hozzájuk igényelhető adatcsomagok. Kelet-Európában a piac épp ezekben az években tér át a beszéd központú piacról az adatközpontú piacra. 2013-ban Európában egyébként összesen kb. 1,1 milliárd volt a mobil-előfizetések száma, ami 2014 végéig további 20 millióval bővül majd.

Nagyon fontos a felhasználók szempontjából, hogy mikor lehet majd áttérni a mostaninál lényegesen gyorsabb adatátvitelt biztosító 4G/LTE hálózat használatára. Az új hálózat fejlődése még az elején tart, az európai előfizetőknek mindössze 1 százaléka, 16 millió ember használta 2013 végén. De kétségkívül ezé a technológiáé a jövő, hiszen az Ericsson becslése szerint öt év múlva már az európai előfizetők 30 százaléka, 425 millió ember rendelkezik majd 4G/LTE eléréssel. Ehhez persze az kell, hogy a szolgáltatók javítsanak a jelenleg 25 százalékos európai lefedettségen. A gőzerővel folyó fejlesztéseknek köszönhetően ez öt év múlva már 80 százalék körül lehet.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Hétvégi cikkajánló

  Értékeltség, béremelés és Tesla az e heti ajánlónkban. Jó szórakozást! Néhány modell, amelyek szerint el lehet dönteni, hogy az S&P 500 túlértékelt-e. Csak vájtfülűeknek! Vajon...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.