Betöltés

Íme a mobiltelefon jövője! Ne maradj le róla!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-06-18

Okostelefon és gyors adatátvitelt biztosító 4G hálózat. Ez a mobiltelefónia jövője Európában és Magyarországon is. Aki nem szeretne lemaradni a fejlődésben, annak ezeket kell szem előtt tartania. Jó hír a fogyasztóknak, hogy a váltást egyre alacsonyabb készülékárak és egyre olcsóbb adatcsomagok segíthetik.

Jövőre több mobiltelefon előfizetés lesz a világon, mint ahány ember él a Földön – áll az Ericsson mobilkommunikációs cég mobilitási jelentésében. Az emberiség lendületesen tér át az újfajta kommunikációra, a mobil előfizetések száma egy év alatt 7 százalékkal nőtt, 2014 első negyedében 120 millió új előfizetést mutatnak a statisztikák. 

Tanulságos, hogy tovább tart az okostelefonok térhódítása is. Idén az első három hónapban a világon eladott telefonok 65 százaléka ilyen készülék volt. A jelentés szerint 2016-ra pedig már több okostelefon működik majd a világban, mint hagyományos készülék. 2019-re az okostelefont használók már 5,6 milliárdan lesznek, amiből 765 millió lesz európai polgár. Nem árt beszerezni egy mobilinternet előfizetést sem, mert az Ericsson tanulmánya szerint 2019-re tízszer annyi adatforgalmat generál majd az emberiség, mint 2013-ban.

A jövő kommunikációjáról ne maradj le te sem! Már most korlátlanul tudsz beszélni és SMS-ezni tízezer forint alatti áron!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankmonitor
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz


Az Ericsson mobilitási jelentése feltárta a mobilkommunikáció európai furcsaságait is. Az Öreg Kontinensen jellemző az egynél több SIM kártya használata. Egy ügyfélre 1,2-1,3 SIM kártya jut átlagosan. Nyugat-Európában ennek az az oka, hogy az emberek minden eszközükhöz (telefon, laptop, stb.) külön előfizetést vásárolnak, míg Kelet-Európában általában gazdaságossági okai vannak a több előfizetésnek.

Az Ericsson azt várja, hogy Európában egyre olcsóbbak lesznek az okostelefonok és egyre megfizethetőbbek a hozzájuk igényelhető adatcsomagok. Kelet-Európában a piac épp ezekben az években tér át a beszéd központú piacról az adatközpontú piacra. 2013-ban Európában egyébként összesen kb. 1,1 milliárd volt a mobil-előfizetések száma, ami 2014 végéig további 20 millióval bővül majd.

Nagyon fontos a felhasználók szempontjából, hogy mikor lehet majd áttérni a mostaninál lényegesen gyorsabb adatátvitelt biztosító 4G/LTE hálózat használatára. Az új hálózat fejlődése még az elején tart, az európai előfizetőknek mindössze 1 százaléka, 16 millió ember használta 2013 végén. De kétségkívül ezé a technológiáé a jövő, hiszen az Ericsson becslése szerint öt év múlva már az európai előfizetők 30 százaléka, 425 millió ember rendelkezik majd 4G/LTE eléréssel. Ehhez persze az kell, hogy a szolgáltatók javítsanak a jelenleg 25 százalékos európai lefedettségen. A gőzerővel folyó fejlesztéseknek köszönhetően ez öt év múlva már 80 százalék körül lehet.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Címkék:
Kapcsolódó tartalmak
Így fogsz mobilozni öt év múlva!
2015. 06. 18.

Már több világcég is dolgozik azon az új fajta mobilhálózaton, amely a ma ismertnél jóval gyorsabb és jobb minőségű adatforgalmat tesz lehetővé. Ez az úgynevezett 5G hálózat öt év múlva...

Még nincs okostelefonod? Akkor erről le fogsz maradni!
2015. 06. 15.

Öt év. Mindössze ennyi idő kell ahhoz, hogy alapjaiban átalakuljon a világunk. Ebben az új rendszerben pedig, akinek nincsen okostelefonja, az kívülállónak fogja érezni magát és nehezen boldogul majd a...

Olcsó vásárlás telefonnal? Nem lehetetlen!
2015. 06. 10.

Okostelefon. Bár neve alapján egy ilyen készülék az emberi hang továbbítására alkalmas, ám lassacskán ezt a tudását használjuk a legkevésbé. Az átlag felhasználó ma már inkább csetelésre, azaz üzenetek gyors...

Menő okostelefonra vágysz? Ezeket válaszd!
2015. 06. 08.

Napjainkban megkerülhetetlennek számító használati tárgy az okostelefon. Munkában, szórakozásban, a hétköznapi teendők intézésében hasznos segítőtárs. A számunkra legmegfelelőbb készülék kiválasztása nem könnyű feladat. Ehhez jó kapaszkodó lehet az eladási statisztika,...

Blogajánló
  • alapblog Ön a felső középosztályba tartozik?

    Hol mennyien gondolják magukról, hogy a felső középosztályhoz tartoznak, tehát a társadalom átlagánál jobb anyagi viszonyok között élnek? A percepcióban mindig vannak meglepő dolgok.  ... The post Ön a felső középosztályba tartozik? appeared first on alapblog.

  • Lakásfókusz Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.