Betöltés

Intelligens, nem csak okos a jövő telefonja

szerző: Bankmonitor.hu
2014-12-02

Okostelefon. Ma már mindenki tudja, hogy ez a szó mit jelent. Olyan készülék, amelyik inkább számítógép, mint telefon, éppen ezért szinte mindenre képes, amit egy számítógép is tud. De vajon merre fejlődik tovább a technológia?

A mostanság használt okostelefonok fejlesztői azon versengenek leginkább, hogy a korábbiaknál jobb kamerával lássák el a legújabb készülékeket. Minél nagyobb felbontás, minél egyszerűbb kezelhetőség, minél önállóbb működés a cél. A legfontosabb, hogy a tulajdonos egy gombnyomással elkészíthesse a tökéletes felvételt, akármilyenek is a körülmények. a törekvés érthető, hiszen a felmérések szerint a telefon kamerája a legtöbbet használt funkció az okostelefonok esetében.

Mindezek alapján nem meglepő, hogy a hírek szerint a legtöbb fejlesztőcég a kamerák képességein javítana. Az új korszakot a mesterséges intelligenciával felszerelt telefonok jelenthetik. Eddig a telefonnal készített képek esetén a felhasználó utólag a környezeti viszonyokhoz igazíthatta a beállításokat. A Qualcomm nevű cég azonban ma már olyan megoldáson dolgozik, hogy a kamera maga mérje fel a környezet állapotát és annak megfelelően változtasson a beállításokon.

Okostelefonra vágysz? Most elég nagy kedvezménnyel juthatsz hozzá. Nézd csak meg az alábbi ajánlatot!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankmonitor
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Ez azonban még csak a kezdet lenne. A mesterséges intelligencia segítségével a telefon képes lenne arcokat is felismerni és eldönteni azt is, hogy mit (embert, épületet, tájképet stb.) fényképezünk. Sőt. Az sem elképzelhetetlen, hogy az intelligens telefonok a külvilág adatainak értelmezése révén azt is maguktól képesek lesznek eldönteni, mikor készüljön el egy fénykép. Gondoljunk csak bele, milyen nehézséget okoz most is egy mozgás közbeni eseményt lefényképezni! Hányszor kell exponálni, mire egy jó kép elkészül. Nos, a jövőben például a telefon magától eldönti, hogy egy focimeccsen akkor készüljön el a kép, amikor a labda épp a hálóban van.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Címkék:

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

A Huawei bemutatja a jövőt

2018. 09. 01.

A kínai magáncégek közül 2017-ben a Huaweinek lett a legtöbb bevétele, mely 15,7 százalékkal, 88,8 milliárd dollárra nőtt. A mobiltelefon értékesítésben a Samsung után a 2. a világon és a...

Rákattantak az emberek a mobilfizetésre

2018. 06. 21.

Már öt kereskedelmi banknál is elérhető Magyarországon a mobilfizetés, a tavalyi évhez képest brutális növekedés következett be a bolti fizetésekkor. Úgy látszik, hogy a plasztikkártya helyett sokan a mobiljukat használják...

El sem hinnéd, mit tartogat a jövő

2016. 06. 28.

A digitális forradalom a szemünk előtt zajlik, lassan már ott tartunk, hogy fontosabb szerepet tölt be az életünkben az okostelefonunk, mint a pénztárcánk. A fejlődés nem áll meg, egy neves...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.