loading

Intézd online pénzügyeid olcsón, kényelmesen és biztonságban

Jelenleg a koronavírus miatt felértékelődött az otthoni ügyintézés jelentősége. Mit tudunk otthonról elvégezni, mihez elég egy e-mail, vagy egy telefon, milyen módon tudjuk online elintézni az ügyeinket? Ezek a kérdésekre keringenek sokunk fejében. Érdemes megkeresni ezeket a lehetőségeket a mindennapi élet, így a pénzügyek területén is.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a bankszámla kalkulátorunk.

A mai nap munkába induláskor a megkaptam a csekkjeink, hogy fizessem be. Útközben volt időm gondolkodni rajta, hogy  vajon szívesen mennék-e most egy postára – a csekkeket mindig online utalással fizetem ki – levelet feladni, csekket befizetni? Arra a következtetésre jutottam, ha megtehetem, akkor inkább elkerülném ezeket a helyzeteket. Még akkor is, ha több postánál hallani, hogy ott is komolyak az óvintézkedések, van ahova nem is léphet be egyszerre meghatározott számú embernél több.

Még szerencse, hogy elkerülhetjük a sorban állást, a személyes ügyintézést, csekkjeink kifizethetjük netbankon, vagy akár mobilalkalmazáson keresztül is. Ez igen kényelmes, hiszen otthonunkról, a nap bármely órájában megadhatjuk az átutalási megbízást és az összeg az azonnali fizetési rendszer március 2-i bevezetése óta bizony 5 másodpercen belül a kedvezményezett számlájára meg is érkezik.

Rengeteg időt spórolhatunk meg és mindezt otthonról a fotelből is elintézhetjük. Az online – netbankos, mobilalkalmazáson keresztüli – utalás eddigi előnyei mellé azonban megjelent egy új, nem kell ehhez személyesen megjelennünk egy bankfiókban, postán, vagy más intézményben. Ennek jelentősége pedig a mostani vírusveszélyes helyzetben még inkább felértékelődik. Azonban az sem elhanyagolható, hogy mennyit kell fizetnünk ezért a szolgáltatásért?

Mennyit kell fizetnünk egy online átutalási megbízásért?

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy mennyit kell fizetnünk azért, hogy a jövőben otthonról online intéznénk banki ügyeink, átutalásaink? A jó hír, hogy egy bankfiókban, személyesen megadott megbízással szemben az netbankos átutalás jóval olcsóbb. Havi 6 db, összesen 45 ezer forint összegű átutalási megbízáson – ez nagyjából lefedheti a közüzemi számláink, biztosításaink, lakástakarékunk – éves szinten átlagosan 33 ezer forintot spórolhatunk, ha netbankon adjuk meg őket és nem a bankfiókban, személyesen.

A postai csekkbefizetésért nem kérnek külön pénzt senkitől. Ugyanakkor simán lehet, hogy a szolgáltató, magáért a postai csekk kiküldéséért díjat számít fel, vagy éppen kedvezményt, egyszeri jóváírást is kaphatunk, ha online -e-mailben – kérjük a számláink. A Bankmonitor Bankszámla Kalkulátora alapján azonban van olyan bank, amelynél teljesen ingyenes lehet netbankos átutalásunk, sőt a CIB ECO bankszámla 2 éven keresztül akár teljesen díjmentes is lehet.

Mit tehet, aki nem ismeri a netbankot?

Sajnos a koronavírus különösen veszélyes az idősekre, akik jellemzően kevésbé szeretik használni az egyes bankot netbankját, mobilalkalmazását. Mi mégis azt javasoljuk, hogy jelenleg – ha csak átmenetileg is – érdemes lenne megismerkedniük, kipróbálniuk számlavezetőjük ilyen szoláltatásait is. Mi összeszedtük az egyes bankok netbankjáról, mobilalkalmazásáról a használati útmutatókat, leírásokat, felhasználói kézikönyveket:

1. Budapest Bank
A Budapest Bank netbankjáról a felhasználói kézikönyvet ITT megtaláljátok.
A Budapest Bank mobilalkalmazásáról pedig ITT találjátok meg a felhasználói kézikönyvet

2. CIB Bank
A CIB Bank mobilalkalmazásáról részleteket ITT találhatsz.
A CIB BANK online felületéről pedig ITT találhatsz hasznos információkat.

3. ERSTE Bank
Az ERSTE Bank részletes leírását a netbankjáról ITT találod
Az ERSTE Bank mobilalkalmazásáról ITT találhatsz részleteket.

4. K&H Bank
A K&H Bank  internetbankjáról a pénzintézet tájékoztatóját ITT találod.
A K&H Bank mobilalkalmazásáról pedig ITT tudhatsz meg részleteket.

5. MKB Bank
Az MKB Bank mobilalkalmazásáról a felhasználói kézikönyvet ITT találhatod meg.

6. OTP Bank
Az OTP Bank hirdetményét és üzletszabályzatát netbankos szolgáltatásáról ITT megtalálod

7. Raiffeisen Bank
A Raiffeisen Bank mobilalkalmazásáról leírást ITT találhatsz.

8. Sberbank
A Sberbank online banklásáról szóló felhasználói kézikönyv elérhető ITT

9. Takarékbank
A Takarékbank netbankjáról részleteket ITT olvashatsz

10. UniCredit Bank
Az UniCredit Bank mobilalkalmazásának használatával kapcsolatban felmerülő gyakori kérdésekre ITT megtalálhatjátok a választ

Ha pedig nem vagy elégedett bankod elektronikus szolgáltatásaival, vagy túl drágának tartod azokat, akkor akár számlavezetőt is válthatsz. A Bankmonitor segít a megfelelő ajánlat kiválasztásában – a jelenlegi helyzetben online, telefonon, vagy e-mailen keresztül is.

 

Kapcsolódó tartalmak
Ezzel a trükkel vernek át sokakat a bankkártyás csalók

Csalókra figyelmeztet a rendőrség, akik ügyes trükkel megszerzik a gyanútlan emberek bankszámla és bankkártya adatait, hogy azután pénzt emeljenek le a számlájukról. Mutatjuk, hogy mivel próbálkoznak. Több jelzés érkezett arról,...

Te még mindig fizetsz azért, hogy készpénzt veszel fel?

Hiába lehet havonta 150 ezer forintnyi készpénzt felvenni bármely bank magyarországi bankjegykiadó automatájából, még mindig sokan évi több tízezer forintot költenek csak azért, hogy hozzájussanak a saját pénzükhöz. Mutatjuk, mire kell...

Tényleg bármikor megdrágíthatja a bank a bankszámlámat?

A bankszámla nyitásáért, vezetésért és az egyes megbízások teljesítéséért egyaránt díjat fizetsz, azonban ezek a költségek is módosulhatnak az idő előrehaladtával. Ezeket azonban nem változtathatja pénzintézet szabadon, számos előírás, korlátozás...