loading

Intézd online pénzügyeid olcsón, kényelmesen és biztonságban

Jelenleg a koronavírus miatt felértékelődött az otthoni ügyintézés jelentősége. Mit tudunk otthonról elvégezni, mihez elég egy e-mail, vagy egy telefon, milyen módon tudjuk online elintézni az ügyeinket? Ezek a kérdésekre keringenek sokunk fejében. Érdemes megkeresni ezeket a lehetőségeket a mindennapi élet, így a pénzügyek területén is.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a bankszámla kalkulátorunk.

A mai nap munkába induláskor a megkaptam a csekkjeink, hogy fizessem be. Útközben volt időm gondolkodni rajta, hogy  vajon szívesen mennék-e most egy postára – a csekkeket mindig online utalással fizetem ki – levelet feladni, csekket befizetni? Arra a következtetésre jutottam, ha megtehetem, akkor inkább elkerülném ezeket a helyzeteket. Még akkor is, ha több postánál hallani, hogy ott is komolyak az óvintézkedések, van ahova nem is léphet be egyszerre meghatározott számú embernél több.

Még szerencse, hogy elkerülhetjük a sorban állást, a személyes ügyintézést, csekkjeink kifizethetjük netbankon, vagy akár mobilalkalmazáson keresztül is. Ez igen kényelmes, hiszen otthonunkról, a nap bármely órájában megadhatjuk az átutalási megbízást és az összeg az azonnali fizetési rendszer március 2-i bevezetése óta bizony 5 másodpercen belül a kedvezményezett számlájára meg is érkezik.

Rengeteg időt spórolhatunk meg és mindezt otthonról a fotelből is elintézhetjük. Az online – netbankos, mobilalkalmazáson keresztüli – utalás eddigi előnyei mellé azonban megjelent egy új, nem kell ehhez személyesen megjelennünk egy bankfiókban, postán, vagy más intézményben. Ennek jelentősége pedig a mostani vírusveszélyes helyzetben még inkább felértékelődik. Azonban az sem elhanyagolható, hogy mennyit kell fizetnünk ezért a szolgáltatásért?

Mennyit kell fizetnünk egy online átutalási megbízásért?

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy mennyit kell fizetnünk azért, hogy a jövőben otthonról online intéznénk banki ügyeink, átutalásaink? A jó hír, hogy egy bankfiókban, személyesen megadott megbízással szemben az netbankos átutalás jóval olcsóbb. Havi 6 db, összesen 45 ezer forint összegű átutalási megbízáson – ez nagyjából lefedheti a közüzemi számláink, biztosításaink, lakástakarékunk – éves szinten átlagosan 33 ezer forintot spórolhatunk, ha netbankon adjuk meg őket és nem a bankfiókban, személyesen.

A postai csekkbefizetésért nem kérnek külön pénzt senkitől. Ugyanakkor simán lehet, hogy a szolgáltató, magáért a postai csekk kiküldéséért díjat számít fel, vagy éppen kedvezményt, egyszeri jóváírást is kaphatunk, ha online -e-mailben – kérjük a számláink. A Bankmonitor Bankszámla Kalkulátora alapján azonban van olyan bank, amelynél teljesen ingyenes lehet netbankos átutalásunk, sőt a CIB ECO bankszámla 2 éven keresztül akár teljesen díjmentes is lehet.

Mit tehet, aki nem ismeri a netbankot?

Sajnos a koronavírus különösen veszélyes az idősekre, akik jellemzően kevésbé szeretik használni az egyes bankot netbankját, mobilalkalmazását. Mi mégis azt javasoljuk, hogy jelenleg – ha csak átmenetileg is – érdemes lenne megismerkedniük, kipróbálniuk számlavezetőjük ilyen szoláltatásait is. Mi összeszedtük az egyes bankok netbankjáról, mobilalkalmazásáról a használati útmutatókat, leírásokat, felhasználói kézikönyveket:

1. Budapest Bank
A Budapest Bank netbankjáról a felhasználói kézikönyvet ITT megtaláljátok.
A Budapest Bank mobilalkalmazásáról pedig ITT találjátok meg a felhasználói kézikönyvet

2. CIB Bank
A CIB Bank mobilalkalmazásáról részleteket ITT találhatsz.
A CIB BANK online felületéről pedig ITT találhatsz hasznos információkat.

3. ERSTE Bank
Az ERSTE Bank részletes leírását a netbankjáról ITT találod
Az ERSTE Bank mobilalkalmazásáról ITT találhatsz részleteket.

4. K&H Bank
A K&H Bank  internetbankjáról a pénzintézet tájékoztatóját ITT találod.
A K&H Bank mobilalkalmazásáról pedig ITT tudhatsz meg részleteket.

5. MKB Bank
Az MKB Bank mobilalkalmazásáról a felhasználói kézikönyvet ITT találhatod meg.

6. OTP Bank
Az OTP Bank hirdetményét és üzletszabályzatát netbankos szolgáltatásáról ITT megtalálod

7. Raiffeisen Bank
A Raiffeisen Bank mobilalkalmazásáról leírást ITT találhatsz.

8. Sberbank
A Sberbank online banklásáról szóló felhasználói kézikönyv elérhető ITT

9. Takarékbank
A Takarékbank netbankjáról részleteket ITT olvashatsz

10. UniCredit Bank
Az UniCredit Bank mobilalkalmazásának használatával kapcsolatban felmerülő gyakori kérdésekre ITT megtalálhatjátok a választ

Ha pedig nem vagy elégedett bankod elektronikus szolgáltatásaival, vagy túl drágának tartod azokat, akkor akár számlavezetőt is válthatsz. A Bankmonitor segít a megfelelő ajánlat kiválasztásában – a jelenlegi helyzetben online, telefonon, vagy e-mailen keresztül is.

 

Kapcsolódó tartalmak

Költözöl? Ez a bankszámla költségeidre is hatással lehet!

Az ember lakásvásárláskor, költözéskor ritkán gondol a bankszámla költségeire. Pedig az új lakóhely miatt megváltozó bankolási szokások hatással lehetnek számlánk díjára is. Emiatt persze nem fogunk máshova költözni, másik lakást...

ingyenes-bankszamla

Feleslegesen fizetsz a bankodnak!

Miközben mindenki arra panaszkodik, hogy évente milyen nagy összegeket fizet ki a bankszámlájával kapcsolatos szolgáltatásokra, a többség a kisujját sem mozdítja azért, hogy csökkentse a kiadásait. Pedig egy olvasónknak percek...

Blogajánló
  • alapblog HOLD After Hours különkiadás – A dögunalmas kriptoadás 2. rész

    A kriptodevizákról szóló adásunk második részében többek közt levontuk a tanulságot a Zsiday Viktorral való beszélgetésből, megbeszéljük, hogy valójában miért nincs végtelen kripto-deviza, hogy áll a...

  • KonyhaKontrolling Így költsd el az első milliárdod!

    Az amerikai sportolók a középiskolában és az egyetemen nem kapnak fizetést, de utána egész életük gondtalanul telik, ugye? Sajnos sokszor nem. Sőt, nagyon sok profi sportoló megy csődbe a profi karrierje után. Éppen ezért készít a GQ sports videót arról, hogy hogyan költik el a profi sportolók az első millió dollárjukat (ami ugyan kevesebb, mint Tovább olvasom "Így költsd el...

  • Haszon.hu Drágán veszi a céged az energiát? Itt találhatsz jobb ajánlatot

    A cégek mostantól egyszerűen összehasonlíthatják a villamosenergia-kereskedők aktuális árajánlatait a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal új Energiadíj-kalkulátorával. A kalkulátor nem részrehajló, senkinek sem kedvez, az ajánlatokat a villamosenergia-kereskedők által szolgáltatott főbb, objektív paraméterek alapján hasonlítja össze, ezzel is segítve a fogyasztók tájékozódását. A kalkulátor a villamosenergia-kereskedők nem lakossági felhasználók számára nyújtott érvényes ajánlatai között segít egyszerűen és gyorsan eligazodni, az...