Iparkodj, mert itt az év vége! Szuper céges hitelt a karácsonyfa alá!

Iparkodj, mert itt az év vége! Szuper céges hitelt a karácsonyfa alá!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-10-15 Frissítve: 2022-05-06
 

Még október során el kell intéznünk a „nagybevásárlást”, vagyis a hitelkérelem benyújtásával kapcsolatos feladatokat ahhoz, hogy az év végi ünnepekre közel 0%-os kamatozású, szuperolcsó hitelt tehessünk a vállalkozásunk karácsonyfája alá. December 31-én nemcsak a 2021-es esztendő ér véget, de a Széchenyi Kártya Program jelenlegi kedvezményes hitellehetőségei is, a hosszabbítás feltételei pedig ma még bizonytalanok.

Megnövekedett ügyintézési idővel számolj

A megnövekedett átfutási idő miatt biztosra csak akkor mehetünk, ha mihamarabb megkeressük a Bankmonitor szakemberét és segítségével még októberben benyújtjuk a hitelkérelmet a kiválasztott termékre!

Az év vége minden cég életében roham – így van ez nemcsak a karácsonyi vásárra készülő vállalkozásoknál, de az évzárásra készülő kereskedelmi bankoknál és a Kavosz irodákban is. Utóbbi intézmények – a Kavosz és partnerei, országszerte több száz regisztrációs hely és több mint ezer bankfiók – már a nyár folyamán is túlterheltek voltak a megnövekedett Széchenyi Kártya Program hiteligények miatt.

Az év végére várhatóan ezeknél az intézményeknél még jobban összetorlódnak a dolgok az évzárással kapcsolatos tennivalók és az utolsó pillanatos ügyfelek rohama miatt, ami jócskán lassíthatja az ügyintézést. Számoljunk tehát ezzel!

Hirdetés

Hirdetés

Zárulnak a kapuk – lépj mielőbb!

Mivel intenzív hitelbírálati és ügyintézési munkára a bankfiókokban az ünnepek miatt december közepéig lehet számítani, a mostani kedvezményes kamatok pedig kizárólag a decemberig leszerződött és a garanciavállaló intézmények (a szintén december közepéig nyitva tartó Garantiqa Hitelgarancia Zrt, vagy Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány) kezességvállaló nyilatkozatával még idén fedezett hitelügyletek esetében járnak, a fenti intézmények ügyintézésének átfutási idejét is figyelembe véve csak azoknak a hitelkérelmeknek van esélye átfutni a rendszeren év végéig, amelyeket még októberben elindítanak az ügyfelek.

Kezdd el mielőbb az ügyintézést

Ne halogassuk tehát a hitelkérelem benyújtását, hanem vegyük számba gyorsan az ahhoz elvégzendő feladatokat és kezdjük el még a napokban összegyűjteni a dokumentumokat. Sokat nyerünk időben, ha ehhez igénybe vesszük a Bankmonitor tanácsadójának segítségét, aki nemcsak a hiteltermék és a bank kiválasztásában tud segítségünkre lenni, de jótanáccsal is el tud látni minket azzal kapcsolatban is, hogy milyen papírt honnan tudunk a leggyorsabban beszerezni, a kitölteni valókat pedig úgy kitölteni, hogy ne kelljen heteket elpocsékolni a banki hiánypótlások teljesítésével.

Nincs idő várni, főleg a beruházóknak!

Október még az a hónap, amikor egy jól előkészített hitelkérelemmel jó esélyünk lehet arra, hogy a hitelszerződésünk banki aláírása és a garanciavállaló intézmény kezességvállaló nyilatkozatának kiállítása is megtörténhessen még 2021-ben. Az sem mindegy persze, hogy milyen hitelt választunk a Széchenyi Kártya Programon belül. Amennyiben rövid futamidejű, likviditási, vagy forgóeszközhitel felvételét célozzuk, úgy október közepi beadással még kényelmesen végére érhetünk a folyamatnak december végéig. A beruházási hiteleknél viszont hosszabb az átfutás, ezért csak azoknak a kérelmeknek van esélye, ahol a benyújtás pillanatában már konkrét költségvetéssel, üzleti tervvel, a beszerzendő eszközökre, ingatlanra vonatkozó árajánlattal, vagy akár előszerződéssel rendelkezünk. Ezért aki ilyen hitelt szeretne, az már most vegye fel a kapcsolatot a Bankmonitorral, hogy részletesebb tájékoztatást kaphasson az azonnali teendőkről!

Azonnali teendők röviden

  • Első és legfontosabb annak a tisztázása, hogy milyen céllal akarjuk felvenni a hitelt. Mint említettük, beruházási hitel esetében a konkrétan beszerzendő eszköz, ingatlan adatai (ár, konkrét típus, helyrajzi szám) is a zsebünkben kell legyenek. Ha egyértelmű már a hitelcél, akkor a Bankmonitor tanácsadójával közösen válasszuk ki a célhoz legjobban illő hitelt, amelynek felvételét a szakember le is tudja vezényelni úgy, hogy év végéig az le is bonyolódjon. A tanácsadó segít kiválasztani azt a bankot és fiókot is, ahol az adott hitelt a leggyorsabban át lehet futtatni.
  • Mielőbb vegyük fel a kapcsolatot a könyvelőnkkel is és kérjük meg, hogy lehetőleg október közepe után pár nappal küldje meg számunkra az első kilenc havi könyvelés eredményeképpen előállt főkönyvi kivontot, ami nélkül egy lépést sem tud tenni értünk egyik hitelező bank sem.
  • Ezekkel párhuzamosan keressük meg a KAVOSZ valamelyik irodáját, és kérjünk időpontot a kérelmünk regisztrációjára. Ezt azért tegyük meg mielőbb, mert ne csodálkozzunk, ha csak három-négy hétre előre kapunk időpontot, azalatt viszont egy sor egyéb dolgot el kell intéznünk a hitelkérelemhez.
  • A kérelmünket befogadó hitelintézettel szorosan együttműködve, igyekezzünk mielőbb döntésig eljuttatni a hitelkérelmünket. Ha hiánypótlásra kerül sor kérelmünk elbírálása során, egyéb dokumentumot, információt kérnek be tőlünk, legyünk minél konstruktívabbak, hiszen akár napokon is múlhat a sikerünk. Hiszen az ügylet szerződéskötésére, garanciavállaló intézmény kezességvállalásának megkérésére még idén sort kell kerítenünk.

Még az idén szeretnél részesülni a Széchenyi Kártya Program szuper kedvezményes hiteleiből? Akkor keresd meg még ma a Bankmonitor tanácsadóját, hogy ne maradj le a lehetőségről!

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
  • hitelösszeg:
    max. 1.4 milliárd Ft
  • kamat:
    max. 5% fix
  • futamidő:
    max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
    Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
    • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
    • Milyen futamidő mellett?
    • Mi a különbség a bankok között?
    • Hogyan kerüld el a buktatókat?
    A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
    Add meg adataidat, segítünk!
    Ft
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
    Hirdetés
    Hirdetés