Betöltés

Irgalmatlan pénzt utalnak haza a kint élő magyarok!

szerző: Bankmonitor.hu
2016-12-17

A becslések szerint 400 ezer magyar dolgozik külföldön az EU-ban, a legújabb hírek szerint körülbelül 1000 milliárd forintot utaltak haza. Ez olyan óriási összeg, hogy minden idős havi 30 ezer forintot kaphatna belőle. Az Alapblog egyik írása éppen ezt ecseteli és bemutatja azt, hogy miként is állunk például a szomszédos Romániához képest.

Nem kell senkinek sem elmondani, hogy milyen sokan dolgoznak külföldön, ami egyben együtt jár azzal is, hogy a hazautalások értéke a csúcsokat döntögeti. Egy friss statisztika szerint az Európai Unióban dolgozó magyarok 3,3 milliárd eurót, vagyis a teljes nyugdíjra fordított kiadás körülbelül harmadát utalták haza. Ha az idősebb családtagokra lebontva adnánk meg, akkor minden idős havi alapon 30 ezer forintot kaphatna.

Azonban a statisztikák nem feltétlenül felelnek meg teljesen a valóságnak. Egyrészt nagyon soknak tűnik a maximum 400 ezer külföldi magyar éves 8000 eurós hazautalása, másrészt a magyarok többet utalnak haza az Eurostat szerint, mint a 2 millió külföldön pénzt kereső román állampolgár. Több részletet is tartalmaz, az Alapblog Vakmajom által írt bejegyzése.

Címkék:

6 Hozzászólás

 1. MX-5

  Van itt egy komoly csusztatas. Azoknak az ideultalt penzeknek ismeretlen szazaleka, de nagy mannyisege, NEM a kulfoldon dolgozo magyaroktol van.
  Kulfoldrol visszakoltozott magyar nyugdijasok es idekoltozott (nyugatrol – nem magyar) nyugdijasok kapnak ide nagy osszgeket. Nagy resze nem direkt atutalas allami vagy/es magan nyugdijpenztarbol, hanem idoszakos banki atutalas, ami kulfoldon elo/dolgozo magyar hazakuldott penzenek TUNIK a statisztikakban, de NEM AZ.
  Ok nagysagrendekkel NMAGYOBB osszegeket utalnak at, es mivel a magyar lakossagnak nagyobb szazaleka visszakoltozott nyugdijas mint Romaniae, (Mert tobb ment el – “disszidalt”) igy nagyobb szazalekaranyban telepultek es telepulnek vissza.
  En pl. mivel egy idegennyelvu egyetemi tandijat es megelhetest is kell fizessek gyerekemnek, plusz a mi megelhetesi itteni koltsegeink, ugy evi 50000 Eurot kell atutaljak ide, Mo-ra.

  A rakfeneje(i) a dolognak itt van(nak): Ezek ELMENNEK penzukkel EGYUTT ha:
  1. Migransbevandorlas, migransbetelepites.
  2. Olimpia – sokuk atelte a kulonbozo orszagokban rendezett olimpia utan a rakovetkezo gazdasagi es tarsadalmi bajokat. (Az utobbi legalabb 40 evben az olimpia arrol szolt, hogy hogyan tud egy felso vekony reteg hatalmas penzekhez jutni – legalisan – a koznep penzebol vagy a koznep KARARA felvett kolcsonokbol ).
  3. Az egyre turhetetlenebb korrupcio(!) es burokracia, erthetetlen logikatlan szabalyok tomkelege, (lassan a pisileshez is engedely kell) ami mar a visszatelepedett nyugdijasoknak is egyre jobban megneheziti es komplikalja az eletet. (Egy ponton ugy dont, hogy van meg melegebb orszag – palmafakkal – ahol ennyi es a penzeert kinyaljak az ulepet). Friss peldakat tudok sorolni.
  4. Az egyre sulyosbodo tarsadalmi eldurvulas, udvariatlansag, etikatlansag, tragarsag, tettlegesseg (is!) a mindennapi eletben, az utcan, a tomegkozlekedesben, az autozasban, az uzletekben, es az egyre szaporodo idosek elleni csalasok es buncselekmenyek – ami esetleg nem erinti oket, de jol informaltak es meg legalabb egy idegen nyelven tudnak a magyaron kivul, igy tudjak, koruknal fogva, hogy ok is celpontok lehetnek, veluk is elofordulhat ilyen tettlegesseg/bunozes.

 2. nyugis

  Lám, ezek szerint ott jól keresnek, hogy még haza is tudnak utalni…

 3. MérlegElőd

  A pénz számlákra érkezhet, ergo nyomon követhető, vagyis valós.
  Az arányt illető kételyekre egyetlen magyarázat létezhet, mégpedig nem 400 ezer külföldön dolgozó magyar a valós, hanem annál jóval több.

 4. megfigyelt

  Korábbi nem fínomított statisztika 550 000 fő ről írt. Amennyiben ez az igaz és a KÉNYSZERMUNKÁSOK átlaga 260 000 fő akkor érthető a munkanélküli számok nagyarányú javulása 2010-hez képest,Magyarország jobban teljesít !!!

 5. oregarc

  Magamévá tenném, ha a bőr szakadna is fel, aki miatt, utalni kell ,ezt az összeget. Hogy a bőr hülne rá, amikor ezen emberek egzintenciáját a saját hazánkban nem tudta biztosítani. De a baromarcú csak vigyorog és gyarapodik Hajrá Magyarország hajrá Magyarok! Kapjátok be libanyak helyett!

 6. Ásvány Attila

  oregarc-nak !! ne igyál annyit , mert igy értelmetlen amit irtál ! Tudjad legközelebb hogy mit is akarsz mondani !!üdv
  72 éves repszerelő

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

befektetés

Az USA és Kína közötti kereskedelmi háború hatásai

2019. 02. 23.

Az USA és Kína között zajló kereskedelmi háború miatt körülbelül 2,9 milliárd dollárt veszíthet a két ország gazdasága. A kialakult helyzetről Wally Tyner, a Purdue Egyetem mezőgazdasági közgazdásza mondta el...

Nagy emelkedést várnak 2019-ben az S&P 500-tól! Lehetetlen?

2019. 01. 26.

Mit várnak az amerikai részvénypiactól 2019-re, akik előrejelzéseket készítenek az indexek várható alakulásáról? Gondolnád, hogy sokan arra voksolnak, hogy kétszámjegyű százalékos növekedés fog bekövetkezni? Pedig nagyon sok elemző egyetért abban,...

Egytized százalékponton múlik 2,5 milliárd forint sorsa

2019. 01. 19.

A Központi Statisztikai Hivatal néhány napja tette közzé a 2018-ra vonatkozó inflációs adatokat. A havi adatok alapján 2,8 százalék átlagos inflációt állapítottak meg a 2018-as esztendőre. Vajon helyes-e az adat...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.