Itt a szocpol használt lakásra is!

 • 2014.12.10.
 • szerző: bankmonitor

Sokan vártak már erre a bejelentésre, de most végre megtörtént! Ugyan konkrétumok nem hangzottak el a mai sajtótájékoztatón, de a tervek szerint 2015. július 1-jén életbe lép az új lakástámogatás. A jövőben az egygyermekes családok is kaphatnak otthonteremtési kedvezményt – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára mai kormányszóvivői sajtótájékoztatóján.

A tervek szerint a támogatás igényelhető lesz:

 • használt lakás vásárláshoz;
 • bővítéshez;
 • az egygyermekes családok is igényelhetik;

Az elképzelések szerint a támogatás összege 500 000 forinttól 3 250 000 forintig terjed majd, egyszeri otthonteremtési támogatás formájában lehet igényelni, jelentette be Novák Katalin államtitkár.

Továbbra is az az elv érvényesül, miszerint több gyermek után, illetve energiatakarékos ingatlanok esetén magasabb az igényelhető összeg. Az államtitkár szerint 12 ezer család igényel majd támogatást éves szinten, ami 9-10 milliárd forintot jelent. A sajtótájékoztatón elhangzottak értelmében ez az összeg már szerepel a következő évi költségvetésben is.

A fő cél, hogy a gyermekvállalást ne akadályozza a lakhatási nehézség. A kormány ezért egy öt pontból álló programot hirdet, melynek elemei többek között a családi adókedvezmény megőrzése, az első házasok adókedvezménye, valamint a lakhatási körülmények javítását célzó otthonteremtési támogatási rendszer.
Ma nagyon sok családban csak egy gyermeket vállalnak, talán ők lehetnek ennek a változásnak a nagy nyertesei.

Íme a konkrét összegek


A támogatás összege energiatakarékos lakás esetén 10%-kal, fokozottan energiatakarékos lakás esetén 20%-kal, alacsony energetikai besorolású lakás esetén pedig 30%-kal magasabb. Vagyis a maximálisan elérhető támogatás 3 250 000 forint.

Jövő nyárig még hosszú hónapok vannak hátra, de nem árt, ha elkezdünk felkészülni egy esetleges hitelfelvételre. Kalkulátorunk segítséget nyújt ebben.

Lakáshitel kalkulátor

Ft
év
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján 14 bank, 89 ajánlata közül választhatsz.

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.
Tudd meg az összes részletet!

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!


Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókban. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

4 Hozzászólás

 • vivien 2015-06-27 18:17:44 - Válasz

  ödvözlöm medig lehet igényelni szocpolt? mivel nincs még meg a háromhónapos munka viszanyom ..vivien

 • bankmonitor.hu 2015-06-29 08:44:36 - Válasz

  vivien@ Július 01-től lehet igényelni mindaddig, amíg a kormányrendelet másként nem rendelkezik. Amennyiben csak a támogatást szeretné igényelni, NAV köztartozás mentességet kell igazolni, illetve azt, hogy az elmúlt 180 napban volt folyamatos társadalombiztosítási jogviszonya (OEP igazolás)

 • evadasz 2015-07-01 16:13:00 - Válasz

  lehet-e csok-ot igényelni, ha 1 gyermekünk már van és egy kis lakásunk?!

 • bankmonitor.hu 2015-10-14 15:48:46 - Válasz

  evadasz@: meglévő lakástulajdon esetén csak akkor igényelhetik a CSOK-ot (vásárláshoz, bővítéshez), ha az örökléssel, vagy ajándékozással került a tulajdonukba.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Hétvégi cikkajánló

  Aktív-passzív, Dropbox, autók és meteoritok világa is az e heti ajánlónkban. Jó szórakozást! Hogy tűnnek el a könnyű választások egyre gyorsabban? Ben Graham módszere még...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.