Betöltés

Itt az újabb csapás a bankokra: a biztonsági őr!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-01-26

Banki különadó? Smafu! Végtörlesztés? Bagatel! Tranzakciós illeték? Ugyan már! Bedőlt devizahitelek? Pofonegyszerű! A sajtó évek óta hangos a pénzintézetekre rótt különféle extra terhektől és azok gazdálkodásra gyakorolt hatásáról. Olvasóink azonban egy újabb kockázati tényezőt azonosítottak: a biztonsági őrt.

Bevezetésül álljon itt egy jellemző példa: „XXX Bank, YYY téri fiók, délután 14.55 perc. Nyúlnék a sorszámosztó gombhoz, mire a biztonsági őr rám szól, hogy mit akarok én? Mondom neki, hogy befizetek. Mire ő: nézzem meg, mennyien vannak. Kérdezem én, hogy ez őt miért zavarja? Ők háromkor bezárnak! Kérdezem tőle, hogy akkor ezt a sok embert mind kiküldik majd a bankból, hogy ne fizessék be a pénzecskéjüket? Igen, ő mindenkinek megköszöni a részvételt és felállítja az embereket. Mondom, nem baj, azt én is kivárom, és most húzok egy sorszámot. Mire a biztonsági őr: “Az utolsó pillanatban kellett eszébe jutnia, hogy idejöjjön?” Mondom neki, hogy ez bizony nem tartozik rá és nem hiszem, hogy ezt meg kéne nekünk beszélni. Szépen leültem egy székre és kb. 5-7 perc alatt végeztem. Milyen színvonal ez? Hol tartunk, ha a biztonsági őr ilyen stílusban bárkit is kérdőre vonjon?”

Bár kétségtelen, a legtöbb biztonsági őr munkáját lelkiismeretesen végzi, mégis azt kell mondanunk, sajnos elég gyakran előforduló esetről van szó. Sajnos nem egy, nem két ilyen történetet hallottunk mostanság közvetlen környezetünkben. Tegyük a szívünkre a kezünket! Vannak olyan érvek, amelyek megmagyarázhatóvá vagy legalábbis valamelyest elfogadhatóvá teszik ezt a magatartást. Az ügyfelek által is érthető érv, hogy egy bank nem tart, nem tarthat éjjel nappal nyitva. Elfogadható, hogy valahogy le kell zárni az ügyféláradatot, különben sosem lesz vége a napnak. Az is igaz, hogy a bankokban sem robotok dolgoznak, nekik is kell a pihenés.

Na de egy olyan piaci helyzetben, amikor döcög a hitelezés, az alacsony kamatok miatt lasszóval kell fogni a betéteseket, vajon mennyire bölcs magatartás elküldeni az ügyfeleket? Nagy kérdés az is, hogy a bankfiókban dolgozók vajon tudnak-e a túlbuzgó őrről? És ha igen szólnak, szólhatnak-e neki, hogy ne csinálja már ezt, hiszen végső soron az ő fizetésük is azon múlik, mennyi ügyfele van a bankjuknak? Abban szerintünk minden bankos, ügyfél és munkáját szerető biztonsági őr egyetért, hogy az ilyen viselkedés senkinek sem jó.

Válaszd ki, melyik lakossági folyószámlával jársz jól és nézd meg, jó fej-e a biztonsági őr!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Címkék:

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Hozzánk képest tízszer jobban élnek a nyugatiak

2018. 02. 08.

Annak ellenére, hogy az utóbbi években a lakosság nagy erőbedobással növelte a megtakarításai nagyságát, továbbra is nagyon el vagyunk maradva az európai átlaghoz képest. Az legalább pozitívum, hogy nem ülünk...

Megmutatjuk, hogyan keress többet a bankbetéteknél!

2017. 10. 13.

Az átlagos bankbetétek kamata manapság 1% alatti tartományban található. Bár egy-egy rövidebb időszakra találhatunk akár 2%-ot is meghaladó kamatokat is. De mit tehetünk, ha nem akarjuk a pénzünket drágán, akciós...

A betét valóban halott?

2017. 08. 30.

Hol vannak azok a szép idők, amikor bankról-bankra utalva ki lehetett használni az akciós kamatok által nyújtott lehetőségeket. Ám azóta megjelent az átutalásokat megdrágító tranzakciós illeték, illetve a kamatok sem...

Blogajánló

  • alapblog

    Pénz beszél

    A Sargentini-jelentés lényege Magyarország számára nem a 7-es cikkely szerinti eljárás elindítása, hanem a pénzcsapok potenciális elzárása. A 7-es cikkelyhez kapcsolódó eljárás valószínűleg egyébként is...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.