Itt bankolj, ha olcsó bankszámlát szeretnél

 • 2016.01.25.
 • szerző: bankmonitor

Több ezer forintot dobunk ki évente az ablakon, ha nem fordítunk kellő figyelmet a bankszámlánkra. A legjobb számlacsomagok átlagosan havi 650-850 Ft-ba kerülnek jelenleg, viszont ha vesszük a fáradtságot, akkor ennek töredékéért is bankolhatunk. Teljesen mindegy, hogy alacsony, átlagos, vagy éppen magasabb jövedelemmel rendelkezel, aktuális körképünkből megtudhatod, hogy melyik számlacsomaggal jársz most a legjobban.

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: bankszámla 5000 Ft jóváírással, vagy végezz személyre szabott bankszámla költség számítást a kalkulátorunkkal!

A legjobb banki ajánlatok alapján nagyságrendileg havi 650-850 Ft körüli bankköltséggel kell számolnunk rendszeres jövedelmünktől és bankszámla használati szokásainktól függően. Ezek persze közel sem jelentik a legolcsóbb megoldást. Tizenhárom bank (10 országos lefedettséggel rendelkező és 3 kisebb) több mint 50 számlacsomagját segítségül hívva mutatjuk, hogy melyik három bankszámla a legkedvezőbb, ha

 • alacsonyabb jövedelemmel (80 ezer Ft) rendelkezünk, és csekély bankszámlánk forgalma, vagy
 • átlagos jövedelmünk (150 ezer Ft) van és aktívan használjuk bankszámlánkat, illetve
 • átlag feletti a jövedelmünk és jelentős bankszámlaforgalmat bonyolítunk.

Alacsonyabb jövedelem (80 ezer Ft) és csekély bankszámlaforgalom mellett a Gránit Digitális számlacsomag (231 Ft/hó) viszi a prímet. Nincs számlavezetési díj, olcsó a bankkártya és kedvezően alakulnak az utalási díjak. A Gránitot az OTP Simple számlacsomag követi a sorban (307 Ft/hó). A dolog szépséghibája azonban, hogy 35 éves kortól változik a kedvezményes számlavezetés feltétele. Ezért a fenti jövedelem és bankszámla használati szokások mellett csak jóval drágábban (1.027 Ft/hó) vehető igénybe. A képzeletbeli dobogó harmadik helyezettjénél, a Sberbank Fair számlacsomagjánál (357 Ft/hó) szerencsére ilyesmivel nem találkozunk. A teljes listához kattints ide…

Átlagos jövedelem mellett az Erste Privilégium „L” bankszámla (112 Ft/hó) verhetetlen. Már a második legjobb ajánlat, a Gránit Digitális számlacsomag (263 Ft/hó) is kétszer olyan drága. Harmadik helyezett az OTP Simple számlacsomag (409 Ft/hó) és ebben az esetben már nincs jelentősége, hogy mennyi idős a számlatulajdonos. A teljes listához kattints ide…

Átlag feletti jövedelem mellett csak még jobban elhúz az Erste Privilégium „L” bankszámla (160 Ft/hó) a versenytársak ajánlatától. Továbbra is második a Gránit Digitális számlacsomag (448 Ft/hó), de már csupán hajszállal marad el az OTP Simple számlacsomag. Utóbbinál viszont újfent visszaköszön az életkor korlát, így 35 éves kortól havi 496 Ft helyett 569 Ft-tal kell számolni. A teljes listához kattints ide…

Kíváncsi vagy, hogy mennyit tudsz spórolni bankköltségeiden? Bankszámla kalkulátorunk segítségével pillanatok alatt kiderítheted!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

2 Hozzászólás

 • csaki lajosne 2016-02-03 13:37:16 - Válasz

  Ha bankot váltok ,megmarad a jelenlegi bank kártyám?

 • bankmonitor.hu 2016-02-03 14:39:06 - Válasz

  A régi bankszámla megszüntetésével egyúttal a bankkártyát is megszüntetik, de még a legrosszabb esetben is nagyságrendileg 2 hét alatt megérkezik az új.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.