Betöltés

Itt ellenőrizheted, jár-e visszatérítés a banki hiteledre!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-12-04

2013. végén a Központi Hitelinformációs Rendszerben 4,9 millió magánszemélyt tartottak nyilván 8,4 millió darab fennálló hitelszerződéssel. Ennyien, illetve ennél többen (a már lezárt hitelszerződéssel rendelkezők is) keresik arra a kérdésre a választ, hogy ők személy szerint fognak-e visszatérítést kapni bankjuktól. A szabályozás rendkívül összetett, több mint 150 különböző eset azonosítható a hitelfelvétel időpontja, célja és jelenlegi törlesztési státusza alapján. Az átlagember számára az eligazodás nem tartozik a legegyszerűbb feladatok közé. A választ azonban érthetően mindenki keresi, hiszen pl. az átlagos lakáshiteles a jelenleg fennálló tartozásának 20%-át kaphatja vissza bankjától… Ha és amennyiben a szabályozás rá is vonatkozik.

A Bankmonitor elkészítette azt a kalkulátort, mely mindenki számára segít tisztázni a kérdést: jár-e számára banki visszatérítés. Ha igen, milyen formában és mikor kaphatja meg?

Bankmonitor

Keress a legjobb
Lakáshitel
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

A kalkulátor nem ad választ arra vonatkozóan, hogy az egyes szerződések vonatkozásában mennyi a visszajáró összeg, hiszen ehhez havi szinten 5-8 adat rögzítésére lenne szükség az adott hitelszerződés teljes futamidejére vonatkozóan (a szerződéses alapadatokon túlmenően). Ez egy átlagos lakáshiteles esetében több mint 500 adat rögzítését igényelné, köztük olyan adatokét, melyeket nem feltétlenül egyszerű megszerezni az adós számára sem.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Mire van szükséged?

BM logo white
Milyen témakörben érdeklődsz?

Látogass el a Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel foglalkozó oldalunkra, ahol rengeteg hasznos információt találsz. Kiszámolhatod, hogy a 2019. július 1-től érvényes szabályok szerint mennyi CSOK-ot kaphatsz. Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a CSOK-kal kapcsolatos legfrissebb információkról!
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a Bankmonitor elsősorban új pénzügyi termék igényléséhez nyújt teljes körű támogatást, és csak olyan meglévő szerződés kapcsán tud segítséget nyújtani, amelyet eredetileg is a Bankmonitor szakértői segítségével kötöttél meg!
Amennyiben nem akarsz új szerződést kötni, és tőlünk függetlenül megkötött szerződésedet, valamint egyéb pénzügyi helyzetedet érintő kérdésed merült fel, Jobb tudni rovatunkból tájékozódhatsz.
Bankmonitor TIPP: Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legfrissebb cikkeinkről, elemzéseinkről.
A hitelbírálat során a banknál azonnali kizáró feltételt jelent, ha valaki a negatív adóslistán szerepel, így nem kaphat hitelt. Miután megtörtént a tartozás rendezése és egy év eltelik, utána válhat valaki ismét hitelképessé. A témával részletesen foglalkozó írásainkat itt találod: KHR (BAR lista) Bankmonitor TIPP: Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legfrissebb cikkeinkről, elemzéseinkről.
Köszönjük, hogy regisztráltál hírlevelünkre
Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:
Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre

74 Hozzászólás

 1. cukrosne

  Szeretném tudni mennyi pénz kapok vissza, vonnak le a fentmaradó törlesztésből,
  2008.90-én CIB Banktól felvett 2 millió Ft CHF deviza alapú autóhitelre? Létezik-e, hogy az autó hitelesek rosszabbul járnak a svájci frak januári kimagasló emelkedésétől?

 2. gunicsjanosne

  Biztos, hogy rosszul járunk!

 3. Mónik

  Üdvözletem ! Érdeklődnék számithatok visszatéritésre ? 2006 július 26 án felvettem 1.500.000 ft ott devizában került nyilvántartásra elszámolásra otp gyorshitel ingatlanfedezettel , majd ezt a hitel kiváltottam 2008 júli 29 én ugyanúgy gyorshitel deviza alapon 3.000.000 ft ott , majd ezt is kiváltottam forint alapú jelzálogra 2010 július 8 án itt 7.000.000 ft vettem fel . Szeretném önöket megkérdezni hogy a deviza gyorshiteleimre jár visszatérités ? Ha igen milyen formában ? Köszönettel előre is !

 4. aniko.budapest

  Milyen mocsokul van megcsinálva ez a táblázat….! Nem engedi a hitel státuszt beírni…és számításnál benyomja, hogy mindet adatt megadása kötelező! Minek ez a hülyítés….?!

 5. bankmonitor.hu

  aniko.budapest@ A táblázat minden mezője jól működik. Esetleg egy másik böngészővel lenne érdemes megpróbálni.

 6. aniko.budapest

 7. aniko.budapest

  A hitel státuszát egyszerűen nem engedi….

 8. bankmonitor.hu

  aniko.budapest@ írd meg a telefonszámodat (szklenar@bankmonitor.hu) címre és segítek

 9. bankmonitor.hu

  @cukrosne: Ennyi információból nem lehet megállapítani, hogy az egyes szerződések vonatkozásában mennyi a visszajáró összeg, hiszen ehhez havi szinten 5-8 adat rögzítésére lenne szükség az adott hitelszerződés teljes futamidejére vonatkozóan (a szerződéses alapadatokon túlmenően). Ez egy átlagos autóhiteles esetében több mint 500 adat rögzítését igényelné, köztük olyan adatokét, melyeket nem feltétlenül egyszerű megszerezni az adós számára sem.
  A visszatérítés mértékéről a bank levélben fogja tájékoztatni március és április között.

 10. bankmonitor.hu

  @Mónik: A 2008-ban kiváltott hitelre nem jár visszatérítés az elévülési idő miatt, a 2010-ben kiváltott hitelre járhat. Amennyiben ugyanazon banknál váltotta ki a hitelt, és a jelzáloghitele még él, úgy annak fennálló tartozását fogja csökkenteni, egyéb esetben az Ön által megadott számlaszámra kapja vissza, vagy bankfiókban veheti fel.

 11. Mamika

  2006. júniusában CHF alapú, forintban törlesztett személyi kölcsönt vettem fel. 2008. júniusában egy újabb, ugyanilyen kölcsönből a meglévőt visszafizettem, s ezt, az újabb kölcsönt 2012. decemberében végtörlesztettem. Önök szerint igényt tarthatok-e visszatérítésre? Válaszukat köszönöm.,2006. júniusában CHF alapú, forintban törlesztett személyi kölcsönt vettem fel. 2008. júniusában ugyanannál a banknál egy újabb, ugyancsak CHF alapú, forintban fizetett kölcsönt vettem fel, amellyel az előző kölcsönt kiváltottam. Ezt az újabb kölcsönt 2012. augusztusában végtörlesztettem. Igényt tarthatok-e visszatérítésre? Köszönöm válaszukat.

 12. magohun

  2007-ben vettem fel svájci frank alapú autóhitelt, melyet 2010-ben végtörlesztettem. Kérdésem jár-e vissza az összegből illetve, hogy mi a teendőm? Ugyanis az akkori bankkal már nem állok kapcsolatban. Ők kell keressenek? Ha igen,meddig?

 13. bankmonitor.hu

  @Mamika: Az első kölcsöne elévülési időn túl szűnt meg, így arra nem jár visszatérítés. A második kölcsönére járhat. Ha a cikkben szereplő kalkulátort kitölti külön-külön a két kölcsön adataival, megtudhatja, hogy számíthat-e visszatérítésre.

 14. bankmonitor.hu

  @magohun: A cikkben szereplő kalkulátorral tudja megnézni, járhat-e visszatérítés. Mivel már nem áll szerződéses kapcsolatban a bankkal, így javasoljuk, egyeztesse a banknál nyilvántartott személyes adatait.

 15. B.anya

  A kalkulátor szerint jár visszatérítés a felvett hitelre. Tudnának e felvilágosítást adni arra vonatkozólag, hogyan történik a visszafizetés abban az esetben, ha a hitelt felvevő személy elhalálozott? Az örökösök jogosultak e a visszatérítendő összeg felvételére?

 16. endre

  Kedves Bankmonitor, Mire számíthat az az ügyfél aki felvett 5.850.000HUF összeget (2006.októberben), ezután az ~5 év alatt befizetett ~3.3millió HUF összeget, és végtörlesztett 2012.februárban, 5.500.000HUF összeget, amely a következőképpen áll össze: 1 millió HUF családi kölcsönökből, 2.25 millió HUF vállalattól kapott kölcsön, 2.25 millió HUF pedig jelenleg is törlesztés alatti forinthitel egy közismert banknál. (Tehát a mai napig hitel törlesztés folyik a munkáltató és egy hitelintézet felé!) Üdv. endre

 17. bankmonitor.hu

  @B.anya: Igen, a visszatérítés örökölhető, de az elszámolásra kötelezett banknál ezt jelezni kell a hagyatékátadó végzéssel.

 18. bankmonitor.hu

  @endre: Ha a végtörlesztés kedvezményes árfolyamon történt, akkor arra a hitelre kérni kell az elszámolást, erre pedig csak 2015 márciusában van lehetőség. A forint hitelre automatikusan elkészítik az elszámolást.

 19. mazsola

  állami kamattámogatottnál miért nem baj az egyoldalú kamatemelés? ott nem egyoldalú volt talán én kértem? az sem vonatkozik ezekre a hitelekre, hogy a kezdeti kamatszintre vissza kell állnia a hitelnek? most duplája a kamat a piacinak….vettem volna fel devizásat!!

 20. Bazsy84

  Tiszelt bankmonitor.hu

  Szeretnék érdeklődni, hogy 2008 ban felvett 5 éves rendesen törlesztett és lejárt erste lizing hitelemre számíthatok e visszatérítésre és ha igen kell e lépéseket tennem? ( a kalkulátorban csak autóhitel volt nem tudom ebben az esetben azt kellett volna megjelölnöm)
  Válaszát előre is köszönöm!

 21. Bazsy84

  Elnézést az lemaradt, hogy motor hitelről van szó.

 22. akatinka

  Tisztelt Hölgyem/Uram!
  Lehet hogy az én esetem speciális. 2010-ben megvettem egy bank által árverezett házat, vagyis a követelést. Az adósok svájci frank alapú hitelt vettek fel és vagy néhány részletet vagy semmit nem törlesztettek mielőtt árverezték a házukat. Jelenleg is perben állunk én és az adós, nem hajlandó kiköltözni az ingatlanból, de a kilakoltatás a devizahiteles elszámolás miatt fel van függesztve. A kérdésem az, hogy kinek jár a visszatérités? Az adósoknak, az engedményezőnek akitől megvettem a követelést, vagy nekem?

 23. magdikoszta

  Tisztelt Bankmonitor! 2005-ben felvett, és 2011-ben kifizetett svájci frank alapú autóhitelem volt, melyet forintba törlesztettem. Kérdésem, hogy kell-e külön kérnem az elszámolást, a Raiffeisen banktól, ahol a hitelem volt, vagy meg fogják küldeni automatikusan?

 24. bankmonitor.hu

  @mazsola: Az elszámoltatási törvény nem vonatkozik az állami kamattámogatott forint alapú lakáshitelekre.

 25. bankmonitor.hu

  @magdikoszta: Autóhitel esetén nem kell külön kérni az elszámolást.
  Ha az adataiban (név, azonosító okmányok, lakcím, levelezési cím) változás következett be, akkor ezt az érintett banknál jelezzük.
  Ha az adott banknál még mindig rendelkezünk folyószámlával, akkor nincs további teendőnk.
  Ha az érintett banknál már nem vezetünk számlát, akkor az adott bank felé jeleznünk kell, hogy a bankfiókban készpénzben vesszük fel az összeget, vagy más banknál vezetett számlánkra kérjük utalni. Ez utóbbi esetben a számlaszámot is meg kell adni.

 26. bankmonitor.hu

  @Bazsy84: Igen, a pénzügyi lízing szerződésekre is jár a visszatérítés. Ha már nincs szerződéses kapcsolat a bankkal, javasolt egyeztetni az adatait a pénzintézetnél, illetve ha nincs ott bankszámlája, jelezni, hogy hová kéri a visszatéríthető összeget.

 27. magdikoszta

  köszönöm válaszát!

 28. akatinka

  Szabad tudnom, hogy én miért nem kapok választ a kérdésemre?

 29. bankmonitor.hu

  @akatinka: Kérdésének megválaszolása egyeztetést igényel, addig türelmét kérjük.

 30. akatinka

  Köszönöm szépen.

 31. Timó

 32. Timó

  Tisztelt Bankmonitor!

  Kérném segítségüket az alábbi témában:
  érdeklődnék, hogy a 2011-ben végtörlesztettek esetében készült-e már esetleg valamilyen becslés, ill. elérhető-e ezzel kapcsolatban valahol információ/fórum/okfejtés arra vonatkozóan, hogy érdemes-e kérvényezni a korábbi banknál a CHF hitel felülvizsgálatát/újraszámolását? A saját logikázásunk alapján, ill. egy korábbi cikkük kapcsán, melyben ez állt “Ők anno 2011 végén 25%-kal a piaci árfolyam alatt törleszthették hitelüket, azaz a tartozás teljes összegére vetítve ekkora kedvezményt kaptak.” alapján vélhetően szinte senki nem fog már további visszatérítést kapni ebben az esetben. Vagy van esetleg az a hitel-összeg nagyság, vagy bármi, amiből következtetéseket, számításokat lehetne levonni, hogy érdemes-e azt a 10 eFt-ot beáldozni egy ilyen kérelemre????

  Erre vonatkozóan sajnos sehol nem találok útmutatást, számítást, okfejtést….kérem segítsenek útbaigazodni!

  Köszönettel: Timó

 33. Muki

  Tisztelt Bankmonitor!

  A 2006-ban felvett lakáshitelem 2010-ben kiváltottam egy másik bank hitelével. Ebben az esetben nekem kell élnem a 10.000 Ft díjazású kérelemmel vagy az csak a kedvezményes végtörlesztőkre vonatkozik? Elviekben én is végtörlesztettem csak nem kedvezményesen és egy másik bank hitelével.

  Válaszukat köszönöm!,Tisztelt Bankmonitor! A 2006-ban felvett lakáshitelem 2010-ben kiváltottam egy másik bank hitelével. Ebben az esetben nekem kell élnem a 10.000 Ft díjazású kérelemmel vagy az csak a kedvezményes végtörlesztőkre vonatkozik? Elviekben én is végtörlesztettem csak nem kedvezményesen és egy másik bank hitelével.

  Válaszukat köszönöm!

 34. bankmonitor.hu

  @Timó: Erre vonatkozóan nem készült becslés, azonban az esetek többségében az árfolyam különbözetből elért előny meghaladja majd a visszatéríthető összeget, így ezen ügyfeleknél jellemzően nem lesz visszatéríthető összeg. Erre a Magyar Nemzeti Bank is felhívja a figyelmet a holnapján közzétett tájékoztatásban.

 35. bankmonitor.hu

  @Muki: A 10 000 Ft-os díj csak a kedvezményesen végtörlesztők kérelmére vonatkozik. Az Ön esetében az elszámolás díjmentes és automatikus, ha adataiban változás következett be, azt viszont jelenteni kell az érintett banknál. Illetve, ha már nem vezet a régi banknál számlát, akkor azt is jelezni kell, hogy készpénzben vagy átutalással kéri majd a visszatérítés összegét.

 36. Trixi75

  Tisztelt Bankmonitor!
  2005. augusztusában vettem fel lakáscélú jelzáloghitelt,amit 2013. januárjában sikerült kiváltanom munkáltatói kölcsönnel. Ez esetben is kérhetem-e a felülbírálást és a kérelemhez ki kell-e fizetnem a 10 000 ft-ot? Ha jár visszatérítés akkor azt a munkáltatói kölcsönöm tőkéjéből vonják le?
  Válaszát előre is köszönöm!,Tisztelt Bankmonitor!
  2005. augusztusában vettem fel lakáscélú jelzáloghitelt,amit 2013. januárjában sikerült kiváltanom munkáltatói kölcsönnel. Ez esetben is kérhetem-e a felülbírálást és a kérelemhez ki kell-e fizetnem a 10 000 ft-ot? Ha jár visszatérítés akkor azt a munkáltatói kölcsönöm tőkéjéből vonják le?

 37. bankmonitor.hu

  @Trixi75: Az elszámolás elkészítéséhez nem kell kifizetnie a 10 ezer forintot. A visszatérítés nem a munkáltatói kölcsön tőketartozását fogja csökkenteni, hanem nyilatkoznia kell arról, hogy bankfiókban készpénzben vagy bankszámlára kéri átutalni az összeget.

 38. akatinka

  Tisztelt Bankmonitor!
  Érdeklődöm, hogy számithatok a válaszukra a kérdésemre, vagy forduljak más fórumhoz?

 39. bankmonitor.hu

  @akatinka: Ahogyan korábban jeleztük, kérdését egyeztetni kívánjuk a Magyar Nemzeti Bank szakértő kollégáival, azonban eddig nem kaptunk választ az illetékesektől. Ennek hiányában nem tudunk állást foglalni. Megértését köszönjük!

 40. mester778

  Tisztelt Bankmonitor! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy egy bizonyos bank autóhiteles alcégénél volt autóhitelem (frank alapú) amit 2005-en vettem fel, és 2011-ben fejeztem be a törlesztését. A számlám ami más bankban volt (és van is a mai napig) arról utaltam az összeget, és a hitel megszűnése után nekem több kapcsolatom nem volt a bankkal. Ekkor kell bejelentenem hogy hol a bankszámlám, vagy pedig automatikusan utalni fogják arra, amiről törlesztettem?

 41. mester778

  u.i.: esetleg más egyéb teendőm van-e, hogy megkapjam a banktól a járó különbözetet?

 42. akatinka

  Köszönöm akkor türelmesen várok amig tudnak nekem válaszolni.

 43. bankmonitor.hu

  @mester778: Be kell jelentenie. Bővebben: azokban az esetekben, amikor annál a banknál nincs számlája az ügyfélnek, amely a hitelét is kezelte, be kell jelentenie, hogy hová kéri átutalni.

 44. mester778

  Köszönöm a választ!

 45. togaba

  T. Bankmonitor! Kitöltöttem a kalkulátort az oldalon, de nem találtam lehetőséget előtörlesztés jelölésére. Gépkocsimat ugyanis még 2010-ben – nem várva meg az ötéves futamidőt – nagyobb összegű befizetéssel vásároltam meg. Változtat-e ez valamit a kalkulátor megállapításain? Köszönettel TG

 46. bankmonitor.hu

  @togaba: Hogyha csak előtörlesztett, tehát ennek következtében szerződése nem zárult le, akkor a kalkulátor megállapításai nem változnak meg.

 47. zslaci71

  T.Bankmonitor.2008.ban vasaroltam egy zart kisteherautot chf alapu hitelre.A lombard jövedelemigazolasnak elfogadta az östermelöi igazolvanyt.A 60 havi futamidö mar lejart,de mivel fix törlesztöt fizettem,ezert jelenleg is fizetem az arfolyamkűlönbseget,amiböl meg 7 csekkem van.Nemregen kaptam meg az elszamolas elutasitasat,hivatkozvan arra,hogy kishaszongepjarműröl van szo,es mezögazdasagi tevekenysegre hasznalom.Csahogy en nem ezert vettem,es nemis erre hasznalom.Valoban nem kell velem elszamoljanak mert östermelö vagyok??Köszönettel Zslaci71.

 48. bankmonitor.hu

  @zslaci71: Amennyiben autóhitelét magánszemélyként vette fel, úgy az elszámolás vonatkozik rá. További részleteket az autóhitelek elszámolásáról a következő cikkben találhat: http://www.bankmonitor.hu/cikk/minden-amit-az-autohitelek-rendezeserol-tudni-szeretnel.htm

 49. togaba

  T. Bankmonitor! Mai válaszukra reagálnék. De igen, az előtörlesztéssel megszűnt a szerződésem. Mit változtat ez? Köszönettel TG

 50. bankmonitor.hu

  @togaba: A változás inkább csak az elszámolás technikai jellegén változtat. Amennyiben jár visszatérítés úgy a szerződés megszűnésétől számítva kamatostul kapja vissza a túlfizetését.

 51. akatinka

  Tisztelt Bankmonitor!
  Ha jól tudom március 31-ig lehet kérni a visszatéritést és ez a határidő vészesen közeledik. Kitől kaphatnék választ a kérdésemre?
  Előre is köszönöm a válaszukat.

 52. bankmonitor.hu

  @atinka: Az elszámolást csak a kedvezményes árfolyamon végtörlesztőknek kell kérniük március 31-ig.

 53. akatinka

  Köszönöm a választ. Akkor továbbra is az a kérdésem, hogy nekem, az adósnak vagy az engedményezőnek, aktől megvettem a követelést, jár a visszatérités?

 54. melindaho

  2009.01.23-án vettem fel(kb.18000euro, 5millió Ft.) euro alapú lakáshitelt 277ftos árfolyamon,amit 2014.április 10-én végtörlesztettem 311ft-os árfolyamon..Ez nem kedvezményes időszak.De viszont volt 2012.decemberétől árfolyamrögzítésem.Ilyen estben kell szólnom a banknak az elszámolás végett vagy nem ?Illetve az rögzített időszakra nem lesz semmi visszatérítés?
  köszönettel!

 55. Barbi

  2005 majusaban vettunk fel autohitelt.Svajci frank alapu de ft-ban törlesztett.1000000 ft -ot önerőből befizettünk. 7 evre fix kamattal 25000 ft volt/ho majd lejart 2012 ben majd kikuldtek egy szerződéshoszabitast hogy meg 1évig fizetnunk kell mert fix kamatos volt de a deviza kozben mindig valtozott. Kaphatunk e vissza barmit is?

 56. Erzsi

  2013 juliusában felvett folyó személyi hitelre jár e visszatérítés.
  Köszönöm,
  Erzsi

 57. MrSherry

  Egy 2007-ben egy kft által felvett devizaalapú autóhitelt 2009-ben magánszemélyként átvettem tartozásátvállalással. A lízingcég internetes nyilvántartásában már én úgy szerepelek, mintha kezdetektől az én nevemen lett volna a hitel. Jár-e nekem visszatérítés, illetve úgy kell-e számolni a visszatérítést, mintha kezdetektől én törlesztettem volna azt? A hitel egyébként normál módon lezárásra került 2011-ben, semmilyen állami kedvezményt nem vettem igénybe.

 58. Erus

  Jó estét! 2002-ben forint hitelt vettem fel, ami át lett dogozva CHF alapú, forintban fizetett hitelre 2004. októberben. Ezt kedvezményes árfolyamon végtörlesztettük. Elszámolást szerettem volna kérni, de a bank szerint erre nem jár, mert a szerződés 2004. május előtti. Ez tényleg így van? De én is a dupláját fizettem a törlesztőrészletnek, engem is érintett a frank erősödése, stb. ugyan úgy, mint a teljesen új szerződést kötőket. Ha ez igaz, akkor elég igazságtalan…

 59. doni

  Mi 2004.április 24-én kötöttünk autóhitel szerződést,ami 2010-ben járt le. Kérdésem az lenne,hogy az miatt az 1 hét miatt esünk el a visszatérítéstől? Lehet ezzel kapcsolatban valahová fordulni?

 60. bankmonitor.hu

  @Barbi: A leírtak alapján nincs olyan tényező, amely kizárná a szerződésüket a visszatérítés alól. A cikkben szereplő kalkulátorral is megnézheti, számíthat-e visszatérítésre.

 61. bankmonitor.hu

  @Erzsi: Amennyiben a folyó személyi hitel még fennálló személyi hitelt jelent, akkor igen, ezek is a törvény hatálya alá tartoznak. Továbbá a cikkben szereplő kalkulátorral is megnézheti, jár-e visszatérítés.

 62. bankmonitor.hu

  @Erus: Ha a hitelszerződést 2004. május 1. előtt kötötték, valóban nem jár visszatérítés.

 63. bankmonitor.hu

  @doni: Ezt a határidőt a törvényben rögzítették, amelyet a bankoknak be kell tartani, és nem térhetnek el tőle.

 64. suzu

  Érdeklödnék,500000ft vettem fel 60 honapra, havi 12000ft fizetek.a hatvan honap már 20 honapja lejárt de még mindig fizetem.mit tehetek jár e visza esetleg valami.

 65. melindaho

  Tisztelt Bankmonitor,én nem kaptam választ.Tudnának válaszolni a kérdéseimre.köszönettel

 66. akatinka

  Tisztelt Bankmonitor!
  Március 9-én irt kérdésemre, szeretnék választ kapni.

 67. bankmonitor.hu

  @suzu: A cikkben található kalkulátorral tudja ellenőrizni, hogy jár-e visszatérítés.

 68. bankmonitor.hu

  @akatinka: A Magyar Nemzeti Bankkal történő egyeztetés során a következő választ kaptuk: A pénzügyi szolgáltatót elszámolási kötelezettség terheli, e kötelezettsége azonban csak az elszámolás elkészítésére terjed ki, az elszámolásból eredően pénzügyi teljesítésre nem köteles. A fogyasztó, azaz az adós az elszámolásból eredő esetleges igényét a polgári jog általános szabályai szerint – elsődlegesen beszámítás útján – érvényesítheti a követelés pénzügyi intézménynek nem minősülő jogosultjával, azaz a példa szerinti magánszeméllyel szemben.

 69. bankmonitor.hu

  @MrSherry: A kft által felvett hitelekre nem vonatkozik az elszámoltatási törvény.

 70. dobos lászlóné

  Tiszteletem!Szeretném megkérdezni mi a helyzet a Lombard lizing Zrt-vel?Mi náluk kaptuk a kölcsönt és azóta beleolvadt az MKB bankba?

 71. nagymama

  Avop támogatott Lizing deviza hitel 2005-ben vettük fel és 2010 -ben fizettük ki , a Cib Lizing bank válasza nem jár vissza pénz , mivel mint őstermelőként vettük fel a hitelt. Hát mit mondjak felháborító! Támogatjuk ám az őstermelőket

 72. ageri

  Valóban igaz a dev. alapú hitelek esetében az, hogy pl. egy autóhitel átvállalásánál az érvényben lévő adós kapja a visszatérítést?
  Jelen esetben 4 évig fizettem az autóhitelt, de nem kapom meg az addigi törlesztés visszatérítés arányos részét.

 73. dioszedimagdolna

  Magdolna:2009.08.31. vettem fel 800.000ft személyi kőlcsőnt 2325. euró végtörlesztésére,60.-hónapig nyugdijambol vonták minden hónapban,2014-aug. lejárt.teljesen egyoldalu emelésekkel,tőrlesztö duplájára 17.000- 23.446-ft-ra a%17-23.50 a thm 20.42-ről-29.26%-ra modositották! Levelet nemkaptam 30-dika volt a hatáidö!

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

ingatlanbefektetés

Átlagbérből ingatlant vennél? Most minden neked kedvez!

Nettó 242 800 Ft volt tavaly októberben családi kedvezmények nélkül az átlagbér Magyarországon, ami 11,6%-os növekedés egy év alatt. A családi kedvezményekkel is számolva az átlagkeresetek még nagyobb mértékben, 11,7%-kal...

Blogajánló

 • alapblog

  Mi drágább, a magyar, vagy az amerikai részvények?

  Megpróbálunk röviden, érthetően, sőt érdekesen mesélni az alábbi ábráról és az Amazonról, hátha sikerül. A P/E ráta egy mutató arról, hogy egy cégért az éves... The post Mi drágább, a magyar, vagy az amerikai részvények? appeared first on alapblog.

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.