Itt kapsz most a legolcsóbban bankszámlát

2016. 05. 01. szerző: bankmonitor

Helyenként 20%-kal olcsóbb most bankszámlát vezetni, mint egy évvel korábban, míg máshol több mint kétszer annyiba kerül. Milyen változások történtek egy év alatt bankszámlavezetés fronton? Melyik számlacsomag most a legjobb választás, ha olcsón szeretnénk megúszni a bankolást? Így fest jelenleg a kép.

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: bankszámla 5000 Ft jóváírással, vagy végezz személyre szabott bankszámla költség számítást a kalkulátorunkkal!

Kíváncsiak voltunk, hogy mi történt bankszámlavezetés fronton az elmúlt időszakban, ezért utánanéztünk, hogy mi változott az egy évvel korábbiakhoz képest. Ehhez egy olyan banki ügyfél helyzetén keresztül vizsgálódtunk, aki átlagos jövedelemmel rendelkezik (150 ezer forint) és aktívan használja a bankszámláját. Ilyen szokások mellett tizenhárom pénzintézet legjobb ajánlatai alapján az alábbi eredmények születtek.

A legszembetűnőbb változás az UniCredit Banknál történt. Míg egy éve még a középmezőnyben helyezkedett el a Bónusz számlacsomag, addig mára a ranglista végén találjuk. A költségek drasztikus emelkedésének az oka, hogy megszűnt a díjmentes számlavezetési lehetőség, továbbá díjkötelesek lettek az állandó átutalások, valamint a csoportos beszedések is.

Drágult a CIB, valamint az MKB Bank is, bár közel sem olyan mértékben, mint az UniCredit Bank. Mind az Online, mind pedig a Praktika számlacsomagnál a számlavezetési díj miatt emelkedtek a fenntartási költségek.

Jelentősen csökkentek a költségek az AXA, valamint a K&H Banknál, ez azonban még kevés volt ahhoz, hogy a számlacsomagok az élmezőnybe törjenek. Előbbinél a bankkártya kedvezménynek köszönhető a csökkenés (minden teljesült csoportos beszedési megbízás után 20%-os díjkedvezmény jár a bankkártya havidíjából), míg utóbbinál az SMS tájékoztató szolgáltatást érintő változásoknak.

Ahogy látjuk az élmezőnyben nem történt változás. A legolcsóbb bankszámlák fenntartási költsége még mindig kevesebb, mint havi 500 Ft. Nem beszélve arról, hogy a fenti bankszámla használati szokások mellett az éllovas az első évben alig kerül többe, mint havi 100 Ft.

Fontos, hogy saját szokásaid alapján a fenti táblázatban szereplő értékektől eltérő eredmények adódhatnak. Használd bankszámla kalkulátorunkat, módosítsd az előre paraméterezett beállításokat, így biztos, hogy „személyre szabott” ajánlatokat kapsz.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

Újabb bank oszt pénzt az ügyfeleinek!

2018. 05. 17.

5-15 ezer forint közötti összeg ütheti a markát annak, aki a megfelelő időben, a megfelelő helyen nyit új bankszámlát. A talált pénznek azonban számos feltétele lehet. Nézd meg aktuális bankszámla...

A legolcsóbb bankszámlák egy helyen!

2018. 05. 09.

Tudod, hogy mennyi pénzt költesz havonta bankolásra? Nagyon fontos, hogy ezt a kérdést tisztázd, hiszen, ha a tapasztalatainkból indulunk ki, könnyen lehet, hogy több ezer forint is megspórolhatsz egy kedvezőbb...

A párnacihánál biztosabb helyet is találhatsz a pénzednek!

2018. 04. 26.

Az alacsony kamatok következtében sokan döntenek úgy, hogy a bankszámlájukon hagyják a felhasználatlan pénzösszegeket, vagy éppen készpénzben tartják azt. Ennek nyilvánvalóan megvannak a biztonsági kockázatai, ráadásul nem feledkezhetünk meg a...

Blogajánló

  • alapblog

    Bullpiac vége? – 3. rész: Mi lesz veled, Facebook?

    Kollégáink, Szabó László, Szabó Dávid és Balásy Zsolt beszélgettek a világ minket érdeklő dolgairól. A harmadik részben a gyorsuló technológiai változások gazdasági hatásairól és arról is beszélgettünk, mi lesz majd...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.