Itt vannak a számok! Melyik befektetési alap volt a sláger 2013-ban?

Itt vannak a számok! Melyik befektetési alap volt a sláger 2013-ban?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-01-20
 

2013 egyértelműen a befektetési alapok éve volt. Vagyonuk minden hónapban töretlenül növekedett. A legnépszerűbbek az abszolút hozamú, a vegyes és a kötvényalapok voltak.

A csökkenő banki kamatok miatt valósággal megrohanták a profitra éhes magyarok a hazai befektetési alapokat – derül ki a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) legfrissebb adataiból. Az alapok vagyona tizenöt hónapja töretlenül gyarapodik, 2013 végére összesen 4617 milliárd forintot helyeztek el ott a befektetők. Ez több mint 35 százalékkal több, mint 2012 végén volt.

A tavalyi esztendő sztárjai az abszolút hozamú alapok voltak, ezekbe egy év alatt 137 százalékkal hízott. Az ezüstérmet a kötvényt és részvényt is tartalmazó vegyes alapok szerezték meg, 128 százalékkal több vagyont kezeltek ezekben, mint 2012 végén. A dobogó legalsó fokára a kötvényalapok kerültek 121 százalékos vagyongyarapodással.

A fogyasztók kedvence azonban továbbra is a pénzpiaci alap, ebben tartjuk ugyanis a legtöbb pénzt, 1610 milliárd forintot. Vagyonuk ezeknek is növekedett tavaly, de csak 17,5 százalékkal, fele akkora mértékben, mint a az alapok átlagos vagyonnövekedése volt.

Az biztos, hogy idén sokkal nehezebb lesz jó hozamokat elérni!
Nézd meg, mire számíthatsz 2014-ben a befektetések terén!

1

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés