Betöltés

Játszi könnyedséggel kereshetünk 25-30 ezer forintot

szerző: Bankmonitor.hu
2015-11-26

Játszi könnyedséggel kereshetünk évente akár 25-30 ezer forintot a legjobb hitelkártyákkal. Ennek ellenére sokakat mind a mai napig a hideg ráz a téma hallatán. Kétkedők kedvéért a Bankmonitor aktuális piaci körképében bebizonyítja, hogy a hitelkártya fenntartási költségek köszönő viszonyban sincsenek a plasztikkal elérhető pénzvisszatérítéssel.

A hitelkártyákhoz kapcsolódó kedvezmények közül kétségkívül a legnépszerűbb, amikor pénzvisszatérítés jár a vásárlásaink után. Ilyenkor az elköltött összeg bizonyos részét (általában 1-4 százalékát, de esetenként még a 10 százalék sem kizárt) pénzben, vagy levásárolható pontok formájában visszakapjuk a banktól. A dolog igazi szépsége, hogy ehhez nem kell egyebet tennünk, mint vásárolni a plasztikkal.

Természetesen a hitelkártyáknál is merülhetnek fel költségek. Jellemzően a kártya éves díjával és, vagy havi számlavezetési díjjal (másként zárlati díj) kell számolnunk, de

 • a rendszeres akcióknak köszönhetően legtöbbször ezek megspórolhatóak, továbbá
 • a pénzvisszatérítés miatt, aktív kártyahasználat mellett a költségek többszöröse megtérül.

A költségek többszöröse megtérül…

…hangzik el rendszeresen a hitelkártyákkal kapcsolatban. De, hogy pontosan mire számíthatunk, arról már ritkábban esik szó. Éppen ezért nézzük, hogy mennyi az annyi, ha aktívan használjuk a plasztikot.

Tehát, ha 150 ezer forintunkat a fenti megoszlásban költjük el havonta, akkor nem kérdés, hogy megéri hitelkártyát használni. A fenntartási költségek, már ha vannak, a legtöbb esetben eltörpülnek a kapott pénzvisszatérítés mellett. Nyilván a legérdekesebb a kettő különbsége, ami ahogy látjuk a legjobb hitelkártyáknál 25-30 ezer forint. Ez havi 2-2,5 ezer forint, amiből egyébként még a folyószámla fenntartási költségekre is bőven futja.

Felkeltette a dolog az érdeklődésedet? Keresd meg a számodra legmegfelelőbbet kalkulátorunk segítségével! 

Bankmonitor

Keress a legjobb
Hitelkártya
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Óvatosan az akciókkal

Ahogy a bankszámlákhoz, úgy a hitelkártyákhoz is számos akció szokott kapcsolódni. Ezek keretében az sem kizárt, hogy az első évben például semmilyen költséggel sem kell számolnunk. De bevett gyakorlat az is, hogy új igényléskor meghatározott ideig magasabb pénzvisszatérítést kapunk. Viszont, ha nem szeretnénk egy akció áldozatául esni, akkor azt is meg kell vizsgálnunk, hogyan alakulnak a költségek és a pénzvisszatérítés a promóciós időszakot követően.

Hosszabb távon mindenképpen ez utóbbi ábra fest reálisabb képet arról, hogy mire számítsunk. Jól látszik, hogy több esetben is emelkednek a költségek és csökkenek a vásárlások után járó pénzvisszatérítések, miután az akciók már nem érvényesülnek. Ettől függetlenül persze a legjobb hitelkártyákkal az éves 25-30 ezer forint változatlanul bezsebelhető. 

Fontos hangsúlyoznunk, hogy más hitelkártya használati szokások merőben más eredményeket szülhetnek. Ezért nagyon fontos, hogy mindig a saját szokásainkhoz leginkább illeszkedő hitelkártyát válasszunk.

Címkék:

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Legyél észnél! Váltsd ki a hiteleid!

2018. 08. 15.

Nem marad elég pénzed a hónap végére a hiteleid törlesztése után? Úgy érzed, gúzsba köt a tartozásod? Szeretnél levegőhöz jutni? Hiteleid mellett több pénzt szeretnél beosztani havonta? Ez a cikk...

Még mindig nem szeretjük eléggé a hiteleket

2018. 08. 06.

Azt hinnénk, hogy Magyarországon kelendőek a hitelek. Azonban ha jobban utánanézünk, kiderül, hogy erről egyáltalán nincs szó. Mind a régiós és az európai statisztikákat megvizsgálva arra derül fény, hogy a...

Megmutatjuk, hogyan szabotálja a hitel a nyugdíjunkat

2018. 07. 27.

Nagyobb kiadásaink finanszírozásához rendszerint hitelre van szükségünk, azonban előfordul, hogy meggondolatlanul eladósodunk. Ez azért is kulcskérdés, mert a nyugdíjban szűkölködhetünk a túlzott eladósodottság miatt. A Marketwatchon találtunk egy cikket arról,...

A bankodtól erre számíts, ha nem megy a kártyás fizetés

2018. 07. 19.

Magyarországon az elmúlt bő egy hónapban kétszer is probléma volt a kártyás fizetéssel. A helyzet relatíve gyorsan megoldódott, azonban belefutottunk olyan esetekbe, amikor valamilyen kárunk származott a hibából. Annak jártunk...

Blogajánló

 • alapblog

  Olasz bánat

  Olasz jobb-populista kormánypárt gazdasági szóvivője: az EKB mesterségesen szorítsa le az olasz kötvényhozamokat! Csak rá kell nézni Borghi úr Twitter-háttérképére, régi 10 ezer lírás bankóba...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.