Jó hír: 20%-kal több hitelt tudnak felvenni a cégek

 • 2017.03.01.
 • szerző: bankmonitor.hu

A bankok hitelezési hajlandóságának egyik kézzelfogható jele, hogy a kihelyezett vállalati beruházási hitelek futamideje erőteljesen nő. A Növekedési hitel esetén pl. a korábbi évek átlagos 7 éves futamideje tavaly 9 évre emelkedett. Ez tulajdonosi szinten egyet jelent(het) 20%-kal magasabb felvehető hitellel. Nem csekély különbség…

Az elmúlt év során a kihelyezett Növekedési Hiteleket átlagosan 9 éves futamidővel hagyták jóvá a bankok, – ez már megközelíti a maximális 10 évet – szemben a korábbi évek 7 éves átlagával. A hiteligénylők szempontjából ez azt jelenti, hogy adott profit mellett magasabb hitelösszeget tudunk felvenni.

A bankok az adható hitelösszeg megállapításánál azt vizsgálják, hogy a hiteligénylő vállalkozás éves profitjából képes-e gond nélkül fizetni tőketörlesztési és kamatfizetési kötelezettségét (adósságszolgálatát). Ha hosszabb a futamidő, az egy évre eső törlesztés is kisebb (az alacsonyabb tőke visszafizetés miatt), ergo ugyanakkora profittal magasabb hitelt tudunk felvenni.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

10 m Ft-os profit (üzemi eredmény) mellett mekkora összegű Növekedési Hitel felvételére volt alkalmas vállalkozásunk korábban és most?

10 m Ft-os profit mellett 10,5 m Ft-tal magasabb összegű Növekedési Hitel érhető el most, mint a korábbi években.

Nézzünk egy fordított példát is

50 m Ft-ért szeretnénk telephelyet vásárolni, amihez 20%-os önerő mellett 40 m Ft hitel igényelhető. Mekkora profittal kellett ekkora hitelösszeg felvételéhez rendelkezni a korábbi években és most?

Ugyanazt a hitelt tehát 1,6 m Ft-tal alacsonyabb üzemi eredmény mellett tudjuk ma, a Növekedési Hitelfelvétel finishében felvenni, mint a korábbi években.

A Növekedési Hitelt hamarosan kivezetik, március 30-án van lehetőségünk legutoljára szerződést kötnünk. Ha beruházásban gondolkozol, és hitelt szeretnél hozzá, akkor szinte azonnal el kell indítanod a hiteligényt, hogy ki ne csússz a határidőből!

A Bankmonitor Növekedési Hitel kalkulátorának segítéségével első lépésként itt megnézheted, hogy vállalkozásod megfelel-e a Növekedési Hitelprogramban való részvétel feltételeinek:

 

Kaphat-e cégem 2,5%-os (NHP) hitelt?*

millió Ft
A vállalkozásod bevétele kevesebb, mint 15 milliárd Ft?
A vállalkozásod alkalmazottainak létszáma kevesebb, mint 250 fő?
A vállalkozásodban az állami, önkormányzati tulajdon aránya kevesebb, mint 25%?
*A 2004. évi XXXIV. törvény alapján a vállalkozás megfelel a KKV kritériumoknak.
Köztartozásmentes a vállalkozásod?
Legutolsó lezárt éve alapján nyereségesen működött-e a vállalkozásod?
Rendelkezel lejárt, késedelmesen fizetett hitel tartozással?

Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Csányi Franciska vállalatfinanszírozási szakértő

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

Szakértői cikkek

Vállalatfinanszírozási hírek

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Párbeszéd a gazdaságról

  Az Inforádió, az MNB és a HOLD Alapkezelő koprodukciójában megvalósuló sorozat* mai, második adásában Balatoni András, az MNB vezető elemzője és Szabó László a HOLD...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.