K&H Zéró számlád van? Kezdj el számolni…

 • 2015.10.31.
 • szerző: bankmonitor

Nemrégiben jutott a Bankmonitor tudomására, hogy az egykori nagy favoritot, a K&H Zéró számlacsomagot rövidesen végleg megszünteti a bank. Mégis miért van ennek jelentősége? Többek között azért, mert az átlagember nemhogy a K&H banknál, de még a többi banknál sem talál ennél nagyon jobb számlavezetési lehetőséget. Mire számíthatsz, ha továbbra is a banknál maradsz? Mit kapsz máshol? Mutatjuk, hogyan kerülheted el, hogy megemelkedjenek a bankköltségeid!

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: bankszámla 5000 Ft jóváírással, vagy végezz személyre szabott bankszámla költség számítást a kalkulátorunkkal!

Díjmentes számlavezetés, amihez elegendő, ha már 150 ezer Ft a bankszámlára érkezik. Ráadásul nincs megkötés, hogy ennek munkabérnek kellene lennie, de még az sem okoz gondot, ha ez három részletben teljesül. Majdhogynem semmiért sem számít fel díjat a bank, amire a napi pénzügyek intézése során szükség lehet. Többek között nincs bankkártya díj és a netbanki átutalásokért sem kell fizetni. Bármilyen hihetetlenül is hangzik, de a K&H Zéró számlacsomagnál mind a mai napig ilyen feltételekkel lehet bankolni. Persze a csomag értékesítését már rég beszüntette a bank, de aki korábban ilyet nyitott, az mind a mai napig használhatja.

Nemrégiben azonban tudomásunkra jutott, hogy sokak nagy sajnálatára már nem olyan sokáig. A bank ugyanis rövidesen végleg megszünteti. A történet számunkra picit zavaros, úgy kezdődött, hogy egy K&H ügyféltől hallottuk, hogy felhívta a bank, hogy szeretne segíteni új bankszámlacsomagot választani, ugyanis a Zéró hamarosan megszűnik. Hivatalos levelet erről az ügyfél nem kapott és azon túl, hogy „hamarosan”, azt telefonon és személyesen sem mondták meg neki, hogy pontosan mikor szűnik meg a számlacsomag.

Felhívtuk a K&H ügyfélszolgálatát, ott ugyanezt tapasztaltuk. Megerősítették, hogy megszűnik a Zéró számla, de nem tudták megmondani, hogy pontosan mikor. Hivatalos közleményt vagy hirdetményt erről a bank honlapján nem találtunk.

Most megnézzük, mennyivel emelkednének meg a bankszámla költségek a K&H-nál azoknak, akiknek Zéró számlájuk van akkor, ha ma szűnne meg ez a számla.

Milyen lehetőségek vannak a K&H Banknál?

Kézenfekvő megoldásnak tűnhet, hogy egyszerűen számlacsomagot váltunk és továbbra is a K&H Banknál maradunk. Mégis mielőtt így döntenénk, nem árt megvizsgálni, hogy valóban jól járunk-e ezzel.

Ennek eldöntésére mi egy olyan banki ügyfél helyzetét vizsgáltuk, aki átlagos (havi 150 ezer forint) jövedelemmel rendelkezik és teljesen hétköznapi módon használja a bankszámláját. Nézzük, ilyen szokások mellett mire lehet számítani, ha bankszámla költségekről van szó.

Nos, nem túl fényes kilátások. A fenti bankszámla használati szokásokhoz a jelenleg elérhető számlacsomagok közül legjobban a Minimum plusz bankszámla illeszkedik. Viszont már ez is 766 Ft-ba kerül havonta, szemben a Zéró számlacsomag 126 Ft-os fenntartási költségével.

A havi 640 Ft-os különbség magyarázata igen egyszerű: a Minimum plusznál sokkal szűkebb a kedvezmények köre, mint a Zéró számlacsomagnál. Díjmentes számlavezetésre például csak a bank felé igazán elkötelezett ügyfelek számíthatnak. Kizárólag abban az esetben kerül a csomag díja elengedésre, ha a beérkező rendszeres utalások és az elhelyezett megtakarításunk összege eléri a bank által támasztott követelményeket. Amennyiben valamelyik feltételnek nem teszünk eleget a normál díj fele, míg mind a kettő elmaradása esetén a teljes díj kerül felszámításra.

Persze ahány ember, annyi szokás, így egyáltalán nem biztos, hogy Neked is a Minimum plusz jelentene alternatívát. A bank kínálatában találsz más számlacsomagokat is, nézd meg bankszámla kalkulátorunk segítségével, hogy melyik lenne számodra az igazi!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ

Dióhéjban az egyéb lehetőségekről annyit érdemes tudni, hogy minél magasabb rendszeres jövedelmünk és, vagy több a banknál elhelyezett megtakarításunk, annál szélesebb az adott csomaghoz tartozó kedvezmények köre. Sajnos azonban még a legjobb esetben sem számíthatunk olyan mértékű kedvezményekre, mint a méltán népszerű Zéró számlacsomag esetében.

Milyen lehetőségek vannak szélesebb körben?

Eredeti példánknál maradva, vessünk egy pillantást a bankok kínálatára…

Megkönnyebbülésünkre találunk olyan ajánlatot, ami felveszi a versenyt a Zéróval, de mindössze egy ilyen van jelenleg. Az Erste Privilégium „L” számlacsomagnál amint eléri a számlára érkező rendszeres jóváírás összege a 150 ezer Ft-ot, majdhogynem díjmentes minden banki szolgáltatás, amire a számlavezetés szempontjából szükségünk lehet…

 • nincs számlavezetési díj,
 • ingyen lehet a netbankon keresztül utalni,
 • ingyen teljesülnek az állandó átutalások és a csoportos beszedések, ráadásul
 • korlátlan számban lehet ingyenesen készpénzt felvenni az Erste Bank automatáiból (ATM).

Ez így mind szép és jó, na de mi a buktató? Mindaddig semmi, amíg a kívánt 150 ezer Ft a számlára érkezik. Ellenkező esetben viszont nem ússzuk meg, hogy a fenti szolgáltatásokért fizessünk. Arra is oda kell figyelni, hogy az Erste a Privilégium számlacsomagot csak 2018 márciusáig hirdette meg, nem lehet tudni, hogy mit kínálnak majd ezeknek az ügyfeleknek azután.

Szóval úgy tűnik, hogy a Zéró sajnos eltűnik az életünkből, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a bankoláslért többet kellene fizetnünk. Igyekeztünk pontosabb információkat is kideríteni, de a bank ügyfélszolgálati munkatársai csak azt tudták megerősíteni, hogy a már nem értékesített számlák, köztük a Zéró is, rövidesen megszűntetésre kerülnek. Arról azonban nem tudtak felvilágosítást adni, hogy ez az elkövetkezendő 1-2 hónapban, vagy esetleg fél év múlva lesz majd esedékes. Egyelőre tehát nincs értelme kapkodni, de nem árt már jó előre számba venni a lehetőségeket.

 Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb!

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

1 Hozzászólás

 • Fazakas László 2016-12-02 17:50:57 - Válasz

  Magyarországon sajnálatos módon minden bank csakis tolvajbank.
  Már erősen gondolkoztam azon, hogy más országba viszem el a pénzemet, hiszen az EU-n belül minden simán megoldható. A bankkártyával meg aztán csak mindenütt lehet így is-úgy is vásárolni. Számomra a többi – nem lényeges.
  Ha már a bank TELJESEN EGYOLDALÚAN a két fél által megkötött lakossági folyószámlaszerződést leszarva egy az egyben, persze számára értelmesen de módosította a számlacsomagot –
  avagy annak nem elfogadása esetére csupán annyit mondott – “el lehet innen menni”.
  Hááát – köszönöm szépen.
  És akkor folyton azt hallom a TV reklámokban, hogy a K & H Bank Magyarország legjobb bankja.
  Hááát – engem valahogy nem kérdeztek meg minderről, így persze nálam nem egészen az – az már biztos!

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Hevülő gazdaságok, hevülő árfolyamok

  Az Inforádió „Párbeszéd a gazdaságról” című műsorában beszélgetett Virág Barnabás, az MNB ügyvezető igazgatója és Szabó László, a HOLD Alapkezelő elnöke a nagy jegybankok által gerjesztett...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.