K&H Zéró számlád van? Kezdj el számolni…

szerző: Bankmonitor.hu
2015. 10. 31.

Nemrégiben jutott a Bankmonitor tudomására, hogy az egykori nagy favoritot, a K&H Zéró számlacsomagot rövidesen végleg megszünteti a bank. Mégis miért van ennek jelentősége? Többek között azért, mert az átlagember nemhogy a K&H banknál, de még a többi banknál sem talál ennél nagyon jobb számlavezetési lehetőséget. Mire számíthatsz, ha továbbra is a banknál maradsz? Mit kapsz máshol? Mutatjuk, hogyan kerülheted el, hogy megemelkedjenek a bankköltségeid!

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: bankszámla 5000 Ft jóváírással, vagy végezz személyre szabott bankszámla költség számítást a kalkulátorunkkal!

Díjmentes számlavezetés, amihez elegendő, ha már 150 ezer Ft a bankszámlára érkezik. Ráadásul nincs megkötés, hogy ennek munkabérnek kellene lennie, de még az sem okoz gondot, ha ez három részletben teljesül. Majdhogynem semmiért sem számít fel díjat a bank, amire a napi pénzügyek intézése során szükség lehet. Többek között nincs bankkártya díj és a netbanki átutalásokért sem kell fizetni. Bármilyen hihetetlenül is hangzik, de a K&H Zéró számlacsomagnál mind a mai napig ilyen feltételekkel lehet bankolni. Persze a csomag értékesítését már rég beszüntette a bank, de aki korábban ilyet nyitott, az mind a mai napig használhatja.

Nemrégiben azonban tudomásunkra jutott, hogy sokak nagy sajnálatára már nem olyan sokáig. A bank ugyanis rövidesen végleg megszünteti. A történet számunkra picit zavaros, úgy kezdődött, hogy egy K&H ügyféltől hallottuk, hogy felhívta a bank, hogy szeretne segíteni új bankszámlacsomagot választani, ugyanis a Zéró hamarosan megszűnik. Hivatalos levelet erről az ügyfél nem kapott és azon túl, hogy „hamarosan”, azt telefonon és személyesen sem mondták meg neki, hogy pontosan mikor szűnik meg a számlacsomag.

Felhívtuk a K&H ügyfélszolgálatát, ott ugyanezt tapasztaltuk. Megerősítették, hogy megszűnik a Zéró számla, de nem tudták megmondani, hogy pontosan mikor. Hivatalos közleményt vagy hirdetményt erről a bank honlapján nem találtunk.

Most megnézzük, mennyivel emelkednének meg a bankszámla költségek a K&H-nál azoknak, akiknek Zéró számlájuk van akkor, ha ma szűnne meg ez a számla.

Milyen lehetőségek vannak a K&H Banknál?

Kézenfekvő megoldásnak tűnhet, hogy egyszerűen számlacsomagot váltunk és továbbra is a K&H Banknál maradunk. Mégis mielőtt így döntenénk, nem árt megvizsgálni, hogy valóban jól járunk-e ezzel.

Ennek eldöntésére mi egy olyan banki ügyfél helyzetét vizsgáltuk, aki átlagos (havi 150 ezer forint) jövedelemmel rendelkezik és teljesen hétköznapi módon használja a bankszámláját. Nézzük, ilyen szokások mellett mire lehet számítani, ha bankszámla költségekről van szó.

Nos, nem túl fényes kilátások. A fenti bankszámla használati szokásokhoz a jelenleg elérhető számlacsomagok közül legjobban a Minimum plusz bankszámla illeszkedik. Viszont már ez is 766 Ft-ba kerül havonta, szemben a Zéró számlacsomag 126 Ft-os fenntartási költségével.

A havi 640 Ft-os különbség magyarázata igen egyszerű: a Minimum plusznál sokkal szűkebb a kedvezmények köre, mint a Zéró számlacsomagnál. Díjmentes számlavezetésre például csak a bank felé igazán elkötelezett ügyfelek számíthatnak. Kizárólag abban az esetben kerül a csomag díja elengedésre, ha a beérkező rendszeres utalások és az elhelyezett megtakarításunk összege eléri a bank által támasztott követelményeket. Amennyiben valamelyik feltételnek nem teszünk eleget a normál díj fele, míg mind a kettő elmaradása esetén a teljes díj kerül felszámításra.

Persze ahány ember, annyi szokás, így egyáltalán nem biztos, hogy Neked is a Minimum plusz jelentene alternatívát. A bank kínálatában találsz más számlacsomagokat is, nézd meg bankszámla kalkulátorunk segítségével, hogy melyik lenne számodra az igazi!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Dióhéjban az egyéb lehetőségekről annyit érdemes tudni, hogy minél magasabb rendszeres jövedelmünk és, vagy több a banknál elhelyezett megtakarításunk, annál szélesebb az adott csomaghoz tartozó kedvezmények köre. Sajnos azonban még a legjobb esetben sem számíthatunk olyan mértékű kedvezményekre, mint a méltán népszerű Zéró számlacsomag esetében.

Milyen lehetőségek vannak szélesebb körben?

Eredeti példánknál maradva, vessünk egy pillantást a bankok kínálatára…

Megkönnyebbülésünkre találunk olyan ajánlatot, ami felveszi a versenyt a Zéróval, de mindössze egy ilyen van jelenleg. Az Erste Privilégium „L” számlacsomagnál amint eléri a számlára érkező rendszeres jóváírás összege a 150 ezer Ft-ot, majdhogynem díjmentes minden banki szolgáltatás, amire a számlavezetés szempontjából szükségünk lehet…

 • nincs számlavezetési díj,
 • ingyen lehet a netbankon keresztül utalni,
 • ingyen teljesülnek az állandó átutalások és a csoportos beszedések, ráadásul
 • korlátlan számban lehet ingyenesen készpénzt felvenni az Erste Bank automatáiból (ATM).

Ez így mind szép és jó, na de mi a buktató? Mindaddig semmi, amíg a kívánt 150 ezer Ft a számlára érkezik. Ellenkező esetben viszont nem ússzuk meg, hogy a fenti szolgáltatásokért fizessünk. Arra is oda kell figyelni, hogy az Erste a Privilégium számlacsomagot csak 2018 márciusáig hirdette meg, nem lehet tudni, hogy mit kínálnak majd ezeknek az ügyfeleknek azután.

Szóval úgy tűnik, hogy a Zéró sajnos eltűnik az életünkből, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a bankoláslért többet kellene fizetnünk. Igyekeztünk pontosabb információkat is kideríteni, de a bank ügyfélszolgálati munkatársai csak azt tudták megerősíteni, hogy a már nem értékesített számlák, köztük a Zéró is, rövidesen megszűntetésre kerülnek. Arról azonban nem tudtak felvilágosítást adni, hogy ez az elkövetkezendő 1-2 hónapban, vagy esetleg fél év múlva lesz majd esedékes. Egyelőre tehát nincs értelme kapkodni, de nem árt már jó előre számba venni a lehetőségeket.

 Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb!

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

1 Hozzászólás

 1. Fazakas László

  Magyarországon sajnálatos módon minden bank csakis tolvajbank.
  Már erősen gondolkoztam azon, hogy más országba viszem el a pénzemet, hiszen az EU-n belül minden simán megoldható. A bankkártyával meg aztán csak mindenütt lehet így is-úgy is vásárolni. Számomra a többi – nem lényeges.
  Ha már a bank TELJESEN EGYOLDALÚAN a két fél által megkötött lakossági folyószámlaszerződést leszarva egy az egyben, persze számára értelmesen de módosította a számlacsomagot –
  avagy annak nem elfogadása esetére csupán annyit mondott – “el lehet innen menni”.
  Hááát – köszönöm szépen.
  És akkor folyton azt hallom a TV reklámokban, hogy a K & H Bank Magyarország legjobb bankja.
  Hááát – engem valahogy nem kérdeztek meg minderről, így persze nálam nem egészen az – az már biztos!

  2016.12.02.17:50

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Kapcsolódó tartalmak

Eltörlik a tranzakciós illetéket! Részben.

2018. 06. 21.

2019. január 1-jétől mentesülnek a pénzügyi tranzakciós illeték alól a lakosság által bonyolított átutalások, utalásonként 20 ezer Ft-ig. Megvizsgáltuk, mennyit jelent ez egy aktív számlahasználó ügyfél esetében.  Nézd meg aktuális...

Listáztuk a legolcsóbb bankszámlákat!

2018. 06. 14.

Az utóbbi években szépen nőtt az átlagkereset, ma már ott tartunk, hogy bő 200 ezer forintból gazdálkodhatunk. Ekkora kereset mellett is húsba vágó tételt tehet ki a bankszámlaköltség, viszont aki...

Sokan megtanulhatták, milyen a bankkártya nélküli lét!

2018. 06. 04.

Tízezrek életét keserítette meg egy technikai hiba pénteken, ugyanis a Visa kártyákkal világszerte nem lehetett fizetni órákig (péntek késő délutántól szombat reggelig), megoldásként  az ATM-es készpénzfelvétel vagy egy alternatív (nem-Visa)...

7+1 tipp, hogy spórolj a bankköltségeken!

2018. 05. 31.

Két év távlatában kifoghatsz 59 és 661 forintos havi költségű bankszámla ajánlatot is, amennyiben a legjobb 10 bankszámla közül szemezgetsz. Persze mindenki számára más lehet a legjobb megoldás, ezért is...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.