Kaphatok babavárót, ha a feleségem egyetemista?

Kaphatok babavárót, ha a feleségem egyetemista?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-07-12
 

A babaváró hitel egy szabad felhasználású, fedezet nélküli kölcsön, amelyhez állami támogatás is járhat, ha pedig három gyermek születik, akár a teljes fennálló tartozást elengedhetik. De biztos, hogy minden fiatal jogosult erre? Mi a helyzet például akkor, ha a feleség még egyetemista? Utánajártunk.

1. Fontos a társadalombiztosítási jogviszony megléte!

Akár fiatal, akár idősebb igénylőkről is legyen szó, legalább 3 éves folyamatos társadalombiztosítási jogviszonyt mindenképp igazolni kell. A több éve aktívan dolgozó igénylőknek ez nem jelent gondot. De létezik bármilyen könnyítés azok számára, akik nemrég jöttek ki az iskolapadból?

Jó hírünk van, ugyanis a jogszabály szerint a nappali felsőoktatási intézményben eltöltött tanulmányok beleszámítanak a 3 éves TB jogviszonyba, azzal a feltétellel, hogy legalább az utolsó 180 napban volt munkaviszonyból, vagy vállalkozásból származó jövedelem. Ráadásul a tanulmányok befejezése a munkába állás között is lehet megszakítás, maximum fél év. (Arról, hogy miként igazolhatod a TB jogviszonyt, itt olvashatsz részleteket.)

Lényeges, hogy nem is szükséges mindkét igénylőnek bemutatni, elegendő ha a házaspár egyik tagja igazolja a biztosítotti jogviszonyt. Így ha a párunk még mindig tanul, mi pedig dolgozunk, akkor az nem jelenthet akadályt a babaváró hitel igényléséhez.

Hirdetés

Hirdetés

2. Jövedelem igazolása

Mint minden hitelnél, a babavárónál is igazolnunk kell a megfelelő jövedelmet az igényléshez. Az ösztöndíj sajnos nem tartozik az elfogadható jövedelmek közé, így csak akkor lehetünk jogosultak a babaváró hitelre, ha legalább az egyik házasfél már megfelelő jövedelemmel rendelkezik. Tehát az OEP igazoláshoz hasonlóan elegendő az egyik félnek igazolnia a jövedelmet, ennél a feltétlenél sem probléma, ha a párunk még az iskolapadban ül.

Az igénylést követően nem sokkal, a baba születése után a feleség jövedelme várhatóan nagy mértékben lecsökken. Ezért vannak olyan bankok, amelyek nem fogadják el azt a felállást, amikor csak a feleség igazol jövedelmet. Ha a Ti esetetekben a házaspár hölgy tagja állt hamarabb munkába, mindenképp egyeztessetek hitelszakértő kollégáinkkal arról, hogy melyik banknál lehettek jogosultak a hitelre! Vagy ellenőrizzétek a jogosultsági feltételeket a Bankmonitor babaváró kalkulátorával!

3. Életkor

Ha nem is igazoltok mindketten jövedelmet, ettől függetlenül az igényléskor mindkettőtök életkora számít. A legtöbb bank csak 21 éves kortól engedélyezi a hiteligénylést, de van olyan is, ahol a házaspár mindkét tagjának legalább 23 évesnek kell lennie. Kevés bank nyújt babaváró hitelt 18 éves kortól. Ha Ti sem múltatok el még 23 évesek, akkor keressétek szakértő kollégáinkat, akik segítenek eligazodni, melyik bankba érdemes benyújtani az igénylést!

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Április végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Hirdetés
Hirdetés