Betöltés
loading

K&H személyi kölcsönök: sokat számít az igazolt jövedelem nagysága!

Kiszámoltuk, milyen kamattal és havi törlesztővel vehetünk fel eltérő jövedelemszint esetén személyi kölcsönt Magyarország második legnagyobb pénzintézetétől, a K&H Banktól. Jövedelmünk nagyságától függően kamatkedvezményben részesülhetünk, ami több százezer forint pénzügyi előnyt jelenthet számunkra.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

A személyi kölcsönöket a szabad felhasználás és a gyors ügyintézés teszik igazán vonzóvá, ezen kívül ingatlanfedezet bemutatására és adóstárs bevonására sincsen szükség ezeknél.

Egy személyi kölcsön elbírálásakor a hitelvizsgálat elsősorban a jövedelemre terjed ki. A bankok részéről ugyanis elvárt a rendszeres, igazolt jövedelem megléte, ennek nagysága pedig a hitelkamatok szintjére is hatással lehet. A nagyobb kereset ugyanis jobb hitelminősítést és alacsonyabb banki kockázatot jelent, amit a bankokok kamatkedvezménnyel honorálnak. 

K&H személyi kölcsönök eltérő jövedelemszint esetén 

A K&H Bank kínálatában kizárólag végig fix kamatozású személyi kölcsönök érhetők el, melyeket induló díj megfizetése nélkül vehetsz fel. A Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátora szerint egy 1 millió Ft összegű, 5 éves futamidejű K&H Személyi Kölcsönhöz jelenleg 13,76%-os THM mellett juthatunk hozzá, ami 22 239 Ft-os havi törlesztőt jelent. Azonban, ha legalább nettó 300 ezer Ft jövedelmet tudunk felmutatni, akkor 4,9% kamatkedvezményben részesülünk (8,86% lesz a THM), így ugyanennek a hitelnek már csak 20 033 Ft lesz a törlesztője. Ez 132 ezer Ft-os pénzügyi előnyt jelent teljes visszafizetésben.

Amennyiben nagyobb hitelösszegre van szükségünk, akkor 4,5% kamatkedvezményre számíthatunk akkor, ha az igazolt jövedelem eléri a 300 ezer forintot. Példéul, ennél kisebb jövedelemnél egy 5 millió forintos személyi kölcsön havi törlesztője 111 197 Ft, míg 300 ezer forintnál már csak 100 166 Ft lesz ugyenez. Ez pedig összeségében 662 ezer forint különbség a teljes visszafizetésben.

A K&H esetében 7 millió Ft a személyi kölcsönök felső összeghatára, így ha 7-10 millió forintra volna szükséged, akkor más bank után kell nézned.  Egy 7 millió forintos K&H Kiemelt Személyi Kölcsön – a jövedelem nagyságától függetlenül – 7,91%-os THM mellett, havi 140 232 Ft törlesztőrészlet megfizetésével érhető el!

Hogyan javulhat a hitelminősítésünk?

A jövedelmünk alapvetően meghatározza (a JTM mutató szerint) a hitelképességünket, ennek mértékén azonban nem tudunk egyik pillanatról a másikra változtatni. Több lehetőségünk nyílhat ugyanakkor arra, hogy a hitelbírálat kedvezőbb eredményre vezessen. Egy adóstárs bevonásával például nagymértékben javulhat a hitelminősítésünk, hiszen ezzel csökken a bank kockázata. Ezáltal nem csak hitelképessé válhatunk, hanem magasabb összeg felvételére vagy kedvezőbb törlesztőrészletre is jogosultak lehetünk.

Ha szeretnéd megtalálni a számodra legkedvezőbb személyi kölcsönt, akkor használd a 13 magyar bank ajánlatait összehasonlító Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátort.

Személyi hitel kalkulátor
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Ft
Jövedelmem:
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb szabad felhasználású hitelek:
Törlesztő 2020-ban
Teljes visszafizetés
Törlesztő 2021-től
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
  • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Fióki látogatás nélkül igénylem
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

K&H személyi kölcsönök: sokat számít az igazolt jövedelem nagysága!

Kiszámoltuk, milyen kamattal és havi törlesztővel vehetünk fel eltérő jövedelemszint esetén személyi kölcsönt Magyarország második legnagyobb pénzintézetétől, a K&H Banktól. Jövedelmünk nagyságától függően kamatkedvezményben részesülhetünk, ami több százezer forint pénzügyi...

Mit tehet az, akinek nem ad Babaváró hitelt a bank?

Sokakat ért hidegzuhanyként az elmúlt hónapokban, hogy várakozásaik ellenére mégsem jogosultak az állami „ingyen hitelre”, a Babaváró támogatásra. Közülük mind többen választják alternatívaként a személyi kölcsönöket, amelyeknél nincs szükség ingatlanfedezetre,...

karácsonyi ajándék

Bankfiókok ünnepi nyitva tartása

Az év vége mindig nehéz időszak abból a szempontból, hogy ilyenkor a bankfiókok is alacsony fordulatszámon működnek. Ezért, ha ügyet intéznél, esetleg pénztárnál vennél fel vagy fizetnél be pénz, akkor...

Ezek a banki díjak kiverik a biztosítékot

Napjainkban már szinte elképzelhetetlen, hogy valamilyen banki szolgáltatást igénybe ne vegyünk. A semmiből előbukkanó költségekkel senki sem szeret szembesülni, pláne, ha ez akár több tízezer forintra is rúghat. A pénzügyi...

Blogajánló
  • alapblog Kevesebb az optimista, mint tavasszal

    A részvénypiac jövőjével kapcsolatban optimisták aránya kilenc hónapos mélyponton, ami azt jelenti, hogy kevesebben vannak, mint tavasszal a legnagyobb parában, ami komoly irracionalitás, hiszen a... The post Kevesebb az optimista, mint tavasszal appeared first on alapblog.