Kik trükköztek az ingyenes készpénzfelvétellel?

 • 2014.02.17.
 • szerző: bankmonitor

Több bank is áthárította ügyfeleire az ingyenes készpénzfelvétel költségét – gyanítja a Magyar Nemzeti Bank. A vétkesek súlyos bírságra számíthatnak, és ügyfeleiket is kártalanítaniuk kell. Hogy kik trükköztek ily módon, az márciusban derül ki.

A Magyar Nemzeti Bank 164 pénzintézettől gyűjt adatokat arról, hogy a bankok áthárították-e ügyfeleikre az ingyenes készpénzfelvétel költségeit. Bár a vizsgálatok még nem zárultak le, de Binder István a jegybank felügyeleti szóvivője nemrégiben kijelentette: több szolgáltató esetében is bizonyítható az ilyen magatartás.

A „trükközésen” ért bankok jelentős bírságra számítanak és a jogtalanul kifizettetett pénzt is vissza kell utalniuk ügyfeleiknek. A pénzintézeteket a kormány többször is felszólította, hogy ne akadályozzák, hogy ügyfeleik havonta ingyen hozzájuthassanak bankártyájukkal 150 ezer forinthoz. Volt ugyansi olyan bankautomata, amelyikből legfeljebb csak 50 ezer forintot lehetett felvenni egyszerre. Maga a Bankszövetség is azt ajánlotta tagjainak, hogy az ATM-ek készpénzfelvételi limitét emeljék 100 ezer forintra.

A Bankmonitor.hu korábban kimutatta: a kormányzati intézkedés hatására egy átlagos ügyfél 355 forintot spórolhat. Ha viszont jól választunk bankszámlát, akkor alsó hangon ennek több, mint dupláját, 740 forintot takaríthat meg egy átlagos ügyfél.

Ha te is szeretnél spórolni, kalkulátorunkkal könnyen megtalálhatod a neked legmegfelelőbb bankszámlacsomagot!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Évértékelő és demográfia

  Orbán Viktornak demográfiailag teljesen igaza volt évértékelőjében. A demográfia a nagyon hosszú távú gazdasági-társadalmi folyamatok egyik legfontosabb meghatározója, és ha már pályára állt, akkor nehéz...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.