loading

Kik trükköztek az ingyenes készpénzfelvétellel?

Több bank is áthárította ügyfeleire az ingyenes készpénzfelvétel költségét – gyanítja a Magyar Nemzeti Bank. A vétkesek súlyos bírságra számíthatnak, és ügyfeleiket is kártalanítaniuk kell. Hogy kik trükköztek ily módon, az márciusban derül ki.

A Magyar Nemzeti Bank 164 pénzintézettől gyűjt adatokat arról, hogy a bankok áthárították-e ügyfeleikre az ingyenes készpénzfelvétel költségeit. Bár a vizsgálatok még nem zárultak le, de Binder István a jegybank felügyeleti szóvivője nemrégiben kijelentette: több szolgáltató esetében is bizonyítható az ilyen magatartás.

A „trükközésen” ért bankok jelentős bírságra számítanak és a jogtalanul kifizettetett pénzt is vissza kell utalniuk ügyfeleiknek. A pénzintézeteket a kormány többször is felszólította, hogy ne akadályozzák, hogy ügyfeleik havonta ingyen hozzájuthassanak bankártyájukkal 150 ezer forinthoz. Volt ugyansi olyan bankautomata, amelyikből legfeljebb csak 50 ezer forintot lehetett felvenni egyszerre. Maga a Bankszövetség is azt ajánlotta tagjainak, hogy az ATM-ek készpénzfelvételi limitét emeljék 100 ezer forintra.

A Bankmonitor.hu korábban kimutatta: a kormányzati intézkedés hatására egy átlagos ügyfél 355 forintot spórolhat. Ha viszont jól választunk bankszámlát, akkor alsó hangon ennek több, mint dupláját, 740 forintot takaríthat meg egy átlagos ügyfél.

Ha te is szeretnél spórolni, kalkulátorunkkal könnyen megtalálhatod a neked legmegfelelőbb bankszámlacsomagot!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Kapcsolódó tartalmak
Ezzel a trükkel vernek át sokakat a bankkártyás csalók

Csalókra figyelmeztet a rendőrség, akik ügyes trükkel megszerzik a gyanútlan emberek bankszámla és bankkártya adatait, hogy azután pénzt emeljenek le a számlájukról. Mutatjuk, hogy mivel próbálkoznak. Több jelzés érkezett arról,...

Miért érdemes már 30-40 évesen félretenni a nyugdíjunkra?

A nyugdíjcélú megtakarítás életünk egyik legjelentősebb pénzügyi jellegű feladata: akik nem készülnek fel idős éveikre, ők súlyos megélhetési nehézségekkel fognak szembesülni. Egyre inkább úgy látszik, hogy az aktuális nyugdíjjárulékokból finanszírozott,...