Betöltés

Kiskarácsonyból nagy karácsony hitellel

szerző: Bankmonitor.hu
2015-11-27

Nyakunkon a Karácsony, az év vége. Sokan hitelből vásárolnak, akár személyi kölcsönből. Mások szeretnék összerendezni kisebb hiteleiket, esetleg egy komolyabb összeggel kell megtámogatni a családi költségvetést. Mik a lehetőségek, ha nagyobb összegre van szükséged? Igényelhetsz-e reálisan akár 2 millió forintot? A válasz: igen, és ha odafigyelsz, akkor 1 millió forintot is spórolhatsz a visszafizetésen.

Személyi kölcsönben alapvetően olyan élethelyzetekben érdemes gondolkodni, amikor néhány százezertől egy-kétmillió forintig terjedő összegre van viszonylag gyorsan szükséged. A visszafizetés biztosítéka csak az igazolt jövedelmed, ezért a bank számára a személyi kölcsön magasabb kockázattal bír, mint a jelzáloghitelek. Ez az árazásban is meglátszik.

A személyi kölcsön nagy előnye, hogy igen gyorsan a kívánt összeghez juthatsz. A teljes dokumentáció benyújtását követően akár néhány órán belül a számládon lehet a pénz. 

A hiteligénylést még egyszerűbbé teheted, ha azt a Bankmonitor oldalán kezdeményezed.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Személyi kölcsön
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Mire számíts?

A bank bekér egy munkáltatói igazolást, bankszámlakivonatokat. Így ellenőrzi a munkabéredet, munkaviszonyodat. Lekérdezi adataidat a KHR-ből (Központi Hitelinformációs Rendszer).

Telefonszámlát és közüzemi számlát is be fog kérni. Miért? Nem arra kíváncsi, hogy mennyi a villanyszámlád, vagy a telefonköltséged. Pusztán azt akarja látni, hogy milyen a fizetési fegyelmed.

Aki nem fizeti időben a számláit, arról a bank azt gondolhatja, hogy a hiteltörlesztéssel is hasonlóan fog eljárni.

Nagyobb összegre van szükséged?

Nézzük meg, mi szükséges 2 millió forint igényléséhez!

Ez az összeg már igen magasnak tekinthető a személyi kölcsönök esetében. Van azonban olyan helyzet, amikor nem tudsz, vagy nem akarsz ingatlanfedezetet felajánlani a hitel mögé. Kizárásos alapon marad a személyi kölcsön. 2 millió forintot azonban a bankok már nem adnak olyan egyszerűen.

A Bankmonitornál több ezer személyi kölcsönigényléssel találkoztunk már. Ezért most elmondjuk, mire kell figyelned, hogy valóban megkaphasd a hitelt.

 1. Először is elvárás – bár sok helyen ez nincs feltüntetve -, hogy az átlagnál magasabb, legalább 250 ezer forint nettó munkabérrel rendelkezz, ami bankszámlára érkezik.
 2. Ne mutatkozzon fedezethiány miatti elutasítás a bankszámládon. Ha van hitelkereted, akkor jól mutat, ha használod ugyan, de nem meríted ki teljesen.
 3. Figyelj a fizetési határidőkre! Inkább 1 héttel korábban, mintsem 1 nappal később fizesd be a csekkjeidet.
 4. Inkább hosszabb futamidőt válassz, hogy ne terheld le túlzottan a jövedelmedet. A későbbiekben előtörlesztésre bármikor lesz lehetőséged.

Ahogy az a fenti ábrán is látszik 11 000 forint különbség is lehet a törlesztő részletek között. Lássuk be, ez nem kevés. Hét évre vetítve ez majdnem 1 millió forint.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy mielőtt személyi kölcsönt igényelsz, alaposan mérd fel a lehetőségeidet.

Kiszámíthatóság

Ma már a bankok kínálatában szép számmal találunk a teljes futamidő alatt fix törlesztést. Különösen nagyobb hitelösszeg és hosszabb futamidő esetén érdemes ezekre a termékekre fókuszálni.

Érdemes továbbá az induló költségeket is megnézni, és ha egy jó akciót találsz, arra csapj le bátran.

Ha félsz az apró betűktől, nem tudod eldönteni melyik hitel a legjobb neked, írj nekünk bátran.

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Személyi kölcsön vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

A legjobb fogyasztóbarát lakáshitelek magukért beszélnek!

2018. 10. 11.

A fogyasztóbarát lakáshitelek egyre népszerűbbek, és az új lakáshitel felvételek egyre nagyobb hányadát teszik ki. Ezért megnéztük, hogy 20 évre történő hitelfelvételhez a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek közül melyiket lehet érdemes...

Blogajánló

 • alapblog

  Előre a venezuelai úton!

  Miután az infláció 25%-ra ugrott szeptemberben, a török diktatúra feltalálta a csodafegyvert az áremelkedés ellen: helyi rendőrök csekkolják a boltokban a budipapír-, pelenka- meg fogkrémárakat,...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.