Betöltés

Kisvállalkozók figyelem! Nemsokára hullik az uniós pénzeső!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-03-26

Ha van uniós pénz, van fejlesztés. Így gondolkodik a hazai kkv-k jelentékeny része. Jó előjel, hogy ősztől megnyílnak az uniós pénzcsapok és kis cégek harmada lát olyan pályázatot, amelyre szívesen rástartolna.

Ősszel dördülhet el a startpisztoly, amely jelt ad a hazai kis- és közepes vállalkozásoknak a 2014-2020-as Európai Uniós támogatásokért folytatott versengés elkezdésére. Fontos időszak ez, hiszen mára egyértelművé vált, hogy a kkv-k jelentékeny része elsősorban akkor szánja rá magát fejlesztésre, ha ahhoz uniós pályázati forrásokat is tud szerezni. A kormány már jelezte: a következő 7 éves uniós költségvetési ciklusban a gazdaságfejlesztésre és a munkahely teremtésre kíván koncentrálni.

event2

Ez nem hangzik rosszul a kkv-k számára, hiszen a hazai foglalkoztatásban meghatározó szerepet játszik ez a szektor. Az optimizmus tetten is érhető a statisztikákban. Az 500 kkv bevonásával negyedévente elkészülő K&H kkv bizalmi index szerint például 5 százalékkal 33 százalékra nőtt azon társaságok száma, amelyek hallottak olyan uniós pályázati lehetőségről, ami érdekelheti őket. Örvendetes tény az is, az elmúlt egy év alatt 36 százalékkal nőtt a benyújtott pályázatok száma is.

Az uniós támogatások folyósításánál egyátalán nem mindegy, melyik banknál vezetjük vállalkozásunk folyószámláját. Kalkulátorunkkal könnyen megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb pénzintézetet!


Bankmonitor

Tudd meg kaphat-e hitelt vállalkozásod!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Címkék:

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Blogajánló

  • alapblog

    Red herring

    A red herring, magyarul vörös hering – a filmeken azt a nyomot jelöli, ami bár tökéletesen érthető és megmagyarázható, mégis rossz irányba visz. Például egy...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.