Betöltés

Tényleg annyira jó a közszférában dolgozóknak ajánlott lakáshitel? Mutatjuk a számokat!

szerző: Bankmonitor.hu
2019-08-09

Sok közszférában dolgozó nem is tud róla, hogy a bankok számos kedvezményt kínálnak számukra, ami egy lakáshitel esetében például komoly pénzügyi előnyt jelenthet. Egyáltalán nem biztos ugyanakkor, hogy valaki számára feltétlenül egy ilyen hitel jelenti a legkedvezőbb megoldást. Megmutatjuk, hogy miért.

A bankok által a közszféra dolgozóinak kínált kedvezmények köre egy lakáshitel esetében nagyon sokféle lehet. Van bank, ahol a kamatból engednek el valamekkora részt, másutt az induló költség vagy éppen a végtörlesztési díj alacsonyabb. Előfordul ugyanakkor, hogy a kedvezményes hitel feltétele a “közszférás bankszámlacsomag” megléte, ám mivel ez nem mindig a legkedvezőbb, érdemes utánaszámolni a dolognak döntés előtt. (Hiszen van már teljesen ingyenes bankszámla is, amiért 2 évig általános használat mellett egy fillért sem kell fizetni. ITT tudhatsz meg erről többet.)

Csavar a dolgon az is, hogy bankonként változó, kik vehetik igénybe a közszférában dolgozóknak kínált hiteleket. Vagyis könnyen előfordulhat, hogy valaki az egyik banknál jogosult erre, míg a másiknál nem.

Általában elmondható azonban, hogy
– a közalkalmazottak,
– a közszolgálati tisztviselők,
– a rendvédelmi és honvédségi dolgozók,
– a központi államigazgatási szervek munkatársai,
– a kormány tagjai,
– az államtitkárok,
– az ügyészségi és bírósági dolgozók, az igazságügyi alkalmazottak,
– az állami tisztviselők és
– és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai jó eséllyel jogosultak lesznek a legtöbb hitelintézet esetében.

Éppen az előbbiek miatt praktikus olyan hitelszakértőhöz fordulni, aki ismeri a banki gyakorlatokat, így az igénylő munkahelye és munkaköre alapján el tudja dönteni, mely bankok jöhetnek egyáltalán számításba. Jó tudni, hogy nem feltétlenül az igénylőnek kell a közszférában dolgoznia, sokszor elég az is, ha az adóstárs – például a feleség – megfelel ennek a feltételnek.

Attól azonban, hogy valaki a közszférában dolgozik, egyáltalán nem biztos, hogy feltétlenül egy közszféra hitel lesz számára a legkedvezőbb. Ahogy az a Bankmonitor Lakáshitel Kalkulátor találati listájából is kiderül, a piaci alapú lakáshitelek között találni alacsonyabb havi törlesztőt és teljes visszafizetést. Kérdés természetesen, hogy valaki megfelel-e a legkedvezőbb kamatot kínáló piaci hitelek feltételeinek, ám az biztos, hogy érdemes alaposan összehasonlítani a banki kínálatot.

Ha megnéznéd, hogy kaphatsz-e lakáshitelt, és mely bankok kínálják számodra a legjobb feltételeket, akkor érdemes próbát tenned a Bankmonitor részletes lakáshitel kalkulátorával. A kalkulátor egyedülálló módon a csok hiteleket és a közszférás hiteleket is kezeli, így biztosan a számodra elérhető legkedvezőbb kölcsönt választhatod.

Lakáshitel kalkulátor

step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz. Az összes megtekintése
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
hitel futamidőre
havi -tól, THM-től.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

 

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Mire van szükséged?

BM logo white
Milyen témakörben érdeklődsz?

Látogass el a Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel foglalkozó oldalunkra, ahol rengeteg hasznos információt találsz. Kiszámolhatod, hogy a 2019. július 1-től érvényes szabályok szerint mennyi CSOK-ot kaphatsz. Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a CSOK-kal kapcsolatos legfrissebb információkról!
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a Bankmonitor elsősorban új pénzügyi termék igényléséhez nyújt teljes körű támogatást, és csak olyan meglévő szerződés kapcsán tud segítséget nyújtani, amelyet eredetileg is a Bankmonitor szakértői segítségével kötöttél meg!
Amennyiben nem akarsz új szerződést kötni, és tőlünk függetlenül megkötött szerződésedet, valamint egyéb pénzügyi helyzetedet érintő kérdésed merült fel, Jobb tudni rovatunkból tájékozódhatsz.
Bankmonitor TIPP: Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legfrissebb cikkeinkről, elemzéseinkről.
A hitelbírálat során a banknál azonnali kizáró feltételt jelent, ha valaki a negatív adóslistán szerepel, így nem kaphat hitelt. Miután megtörtént a tartozás rendezése és egy év eltelik, utána válhat valaki ismét hitelképessé. A témával részletesen foglalkozó írásainkat itt találod: KHR (BAR lista) Bankmonitor TIPP: Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legfrissebb cikkeinkről, elemzéseinkről.
Köszönjük, hogy regisztráltál hírlevelünkre
Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:
Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Változó kamatozású lakáshitel – előnyök és tévhitek!

2019. 10. 14.

Jelenleg nagyon népszerűek a hosszú kamatperiódusú hitelek. A piaci környezet kedvez is a konstrukciónak, hiszen ezt választva hosszú távon részesülhetünk az alacsony kamatok előnyeiből. Mégis lehetnek olyan szituációk, amikor a...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.