Betöltés
loading

Tényleg annyira jó a közszférában dolgozóknak ajánlott lakáshitel? Mutatjuk a számokat!

Sok közszférában dolgozó nem is tud róla, hogy a bankok számos kedvezményt kínálnak számukra, ami egy lakáshitel esetében például komoly pénzügyi előnyt jelenthet. Egyáltalán nem biztos ugyanakkor, hogy valaki számára feltétlenül egy ilyen hitel jelenti a legkedvezőbb megoldást. Megmutatjuk, hogy miért.

A bankok által a közszféra dolgozóinak kínált kedvezmények köre egy lakáshitel esetében nagyon sokféle lehet. Van bank, ahol a kamatból engednek el valamekkora részt, másutt az induló költség vagy éppen a végtörlesztési díj alacsonyabb. Előfordul ugyanakkor, hogy a kedvezményes hitel feltétele a “közszférás bankszámlacsomag” megléte, ám mivel ez nem mindig a legkedvezőbb, érdemes utánaszámolni a dolognak döntés előtt. (Hiszen van már teljesen ingyenes bankszámla is, amiért 2 évig általános használat mellett egy fillért sem kell fizetni. ITT tudhatsz meg erről többet.)

Csavar a dolgon az is, hogy bankonként változó, kik vehetik igénybe a közszférában dolgozóknak kínált hiteleket. Vagyis könnyen előfordulhat, hogy valaki az egyik banknál jogosult erre, míg a másiknál nem.

Általában elmondható azonban, hogy
– a közalkalmazottak,
– a közszolgálati tisztviselők,
– a rendvédelmi és honvédségi dolgozók,
– a központi államigazgatási szervek munkatársai,
– a kormány tagjai,
– az államtitkárok,
– az ügyészségi és bírósági dolgozók, az igazságügyi alkalmazottak,
– az állami tisztviselők és
– és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai jó eséllyel jogosultak lesznek a legtöbb hitelintézet esetében.

Éppen az előbbiek miatt praktikus olyan hitelszakértőhöz fordulni, aki ismeri a banki gyakorlatokat, így az igénylő munkahelye és munkaköre alapján el tudja dönteni, mely bankok jöhetnek egyáltalán számításba. Jó tudni, hogy nem feltétlenül az igénylőnek kell a közszférában dolgoznia, sokszor elég az is, ha az adóstárs – például a feleség – megfelel ennek a feltételnek.

Attól azonban, hogy valaki a közszférában dolgozik, egyáltalán nem biztos, hogy feltétlenül egy közszféra hitel lesz számára a legkedvezőbb. Ahogy az a Bankmonitor Lakáshitel Kalkulátor találati listájából is kiderül, a piaci alapú lakáshitelek között találni alacsonyabb havi törlesztőt és teljes visszafizetést. Kérdés természetesen, hogy valaki megfelel-e a legkedvezőbb kamatot kínáló piaci hitelek feltételeinek, ám az biztos, hogy érdemes alaposan összehasonlítani a banki kínálatot.

Ha megnéznéd, hogy kaphatsz-e lakáshitelt, és mely bankok kínálják számodra a legjobb feltételeket, akkor érdemes próbát tenned a Bankmonitor részletes lakáshitel kalkulátorával. A kalkulátor egyedülálló módon a csok hiteleket és a közszférás hiteleket is kezeli, így biztosan a számodra elérhető legkedvezőbb kölcsönt választhatod.

Lakáshitel kalkulátor
step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz. Az összes megtekintése
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
hitel futamidőre
havi -tól, THM-től.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

 

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
  • alapblog Áregyeztetés a csirkehús piacán

    Azzal vádolnak több nagy amerikai csirketenyésztőt, hogy összejátszottak az árak magasan tartásának céljából és árajánlatok adásánál folyamatosan egyeztettek. Ez nyilvánvalóan tiltott tevékenység, hiszen korlátozza a... The post Áregyeztetés a csirkehús piacán appeared first on alapblog.