loading

Lakáshitelt keres? Így működik az MNB Lakáshitel kalkulátora! (x)

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elsőként a lakáshitelek piacán vezette be a fogyasztóbarát minősítését. A védjeggyel garantált hiteltermékek népszerűsége azóta is töretlen, számos kereskedelmi banknál elérhetőek a kedvező feltételekkel kínált lakáscélú kölcsönök. Mi segít eligazodni a hitelek sokaságában? Bemutatjuk az MNB lakáshitel kalkulátorát!

A Minősített Fogyasztóbarát termékek zászlóshajója

Az MNB 2017-ben elsőként a lakáshitelek piacán vezette be a fogyasztóbarát minősítést, majd látva annak sikerét, a minősítés kiterjesztéséről döntött. Ennek köszönhetően tavaly óta érhetők el a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások, és idén január 1-től Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hiteleket is igényelhetünk.

A minősített fogyasztóbarát termékek nagy előnye továbbá a lehető legtöbb ponton megvalósuló digitális ügyintézés. Ennek megfelelően a termékek online is összehasonlíthatók: a lakáshitelek és a személyi kölcsönök kalkulátora már működik, az otthonbiztosításoké pedig várhatóan márciusban indul, így egyszerűbben összevethetjük a versengő ajánlatokat egymással.

Kalkulátor könnyíti a választást

Hiteligénylőként kedvező, hogy egyre több a fogyasztóbarát konstrukció a piacon, ugyanakkor nem egyszerű választani közülük, hiszen számos előnyös konstrukció létezik.

Az MNB fogyasztóbarát lakáshitel kalkulátorával rangsorolhatjuk a banki ajánlatokat. Az összehasonlító oldalon első lépésben a hitelre vonatkozó adatokat szükséges megadnunk. Itt választhatjuk ki az általunk preferált kamatperiódust is, amely fogyasztóbarát termékek esetén 5, 10, 15 év vagy a futamidő végéig rögzített lehet.

A második lépés a hiteligénylőre vagy adósra vonatkozó adatok megadása. Többek között a jövedelmünkről, munkaviszonyunkról, lakóhelyünkről és a jelenleg fennálló hiteltartozásunkról kell ebben a részben nyilatkoznunk. Harmadik lépésben pedig a fedezetként szolgáló ingatlanhoz kapcsolódó paramétereket kell beállítanunk.

Ha mindezzel megvagyunk, a kalkulátor táblázatos formában listázza nekünk az ajánlatokat, ahol az első helyen szerepel a legkedvezőbbként ajánlott konstrukció. Az összehasonlítás folyamata során az oldal minden lépcsőfoknál kínál számunkra magyarázatot, hogy mit jelentenek az egyes fogalmak, mire kell figyelnünk. A rugalmas kalkulációt támogatja, hogy a sorrend felállítása után is van lehetőség a kamatperiódus változtatására, illetve a kapott eredmények PDF-fájlban is letölthetők. Ezenfelül az eredményekkel együtt az oldal generál számunkra egy azonosítót, amellyel további 6 hónapig visszakereshetjük a kalkulációnkat, így nem kell újra és újra végig mennünk az összes lépésen, hogy lássuk az eredményt.

 Válasszon otthona kényelméből

A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel kalkulátorral felesleges várakozás és sorban állás nélkül, megbízhatóan tudunk tájékozódni az elérhető konstrukciókról. Használata egyszerű, néhány perc alatt kitölthető, és azonnal megkapjuk a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek személyre szabott rangsorát. Ha hitelért folyamodnánk hasznos lehet itt kezdeni az ajánlatok összehasonlítását!

Szakértői cikkek
Kapcsolódó tartalmak
családi nyaralás
Lehet olcsóbb egy lakáshitel, mint egy Babaváró kölcsön?

Nagyon sokféle állami támogatás érhető már el hazánkban. A különböző kedvezményeket eltérő feltételekkel lehet igényelni és nem mindet lehet összekombinálni. Nagyon fontos a körültekintő tájékozódás, több millió forint múlhat ugyanis...