Lakást vennél? 2-8 százalékos áremelkedésre készülhetsz!

Lakást vennél? 2-8 százalékos áremelkedésre készülhetsz!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-10-06
 

A lakossági jövedelmek látványos emelkedése és a gyerekes vagy gyerekeket vállaló családokat célzó állami támogatások erősen ösztönzik a keresleti oldalt, ahol a felpörgő infláció miatt a befektetőkkel is számolni kell. Emiatt Budapesten a használt lakásoknál 4-5, az újépítésűeknél pedig 7-8 százalékos áremelkedés várható – derül ki a GKI és a Masterplast közös szeptemberi felméréséből.

Magyarországon 74 ezer biztosan és 180 ezer valószínűleg lakást építő vagy vásárolni szándékozó háztartás lehet a következő egy évben – derült ki GKI és a Masterplast felmérésből. Országos átlagban a felmérés válaszadóinak 52 százaléka a használt lakások árainak emelkedésére, 40 százalékuk stagnálásra, 8 százalékuk árcsökkenésre számít a következő 12 hónapban. Budapesten csaknem 70 százalékuk vár áremelkedést, miközben árcsökkenéssel csak 4 százalékuk számol. A vidéki körzetekben a stagnáló árakat előre vetítők kerültek enyhe többségbe. Budapesten 4-5, vidéken 2-3 százalékos áremelkedésre lehet számítani.

Az új építésű lakáspiacon a megkérdezettek 70 százaléka vár áremelkedést a következő egy évben, s csökkenésre lényegében senki sem számít, ezen a téren nincs nagy különbség az egyes régiók között. A válaszok alapján a közeljövőben 7-8 százalékos áremelkedést jeleznek előre.

A lakásbérleti piacon a fővárosban a díjak emelkedésére, a vidéki körzetekben ezek stagnálására számít a többség. A következő 12 hónapban lassú, 3-4 százalékos díjemelkedés valószínű.

Az áremelkedést nem tudod kivédeni, ám a lakáshitelen jelentős összegeket lehet megtakarítani. Egy 30 millió forintos lakáshitelnél – 10 éves kamatperiódus, 20 éves futamidő, 400 ezer forint családi jövedelem, 60 millió forint értékű ingatlanfedezet – például 3,65%-os és 4,87%-os THM-mel – teljes hiteldíj-mutató – egyaránt találkozhatunk, ami havi szinten 17 ezer forint feletti különbséget jelent. Ha ellenőriznéd a számodra elérhető hitelajánlatokat, akkor használd a 11 bank termékeit összehasonlító részletes Bankmonitor lakáshitel kalkulátort, vagy tégy próbát az alábbi egyszerűsített felületen:

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

 

 

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés