Betöltés

Leállás a bankodnál? Így ez sem jelenthet problémát

szerző: Bankmonitor.hu
2015-07-15

Legnagyobb szerencsénkre nem túl gyakori, de sajnos néha a banki rendszereknél is előfordul, hogy homokszem kerül a gépezetbe. Ilyenkor lehetséges, jellemzően komolyabb technika problémáknál, hogy akár órákig nem működik a netbank, vagy nem tudunk éppen pénzt felvenni, vagy fizetni a bankkártyánkkal, de arra is volt már példa, hogy még a bankfióki ügyintézés is ellehetetlenült a kulcsfontosságú rendszerek kiesése miatt. Hogyan hidalhatóak át az ilyen helyzetekből adódó kellemetlenségek? Milyen megoldások léteznek? Két lehetőséget is mutatunk, amivel sok bosszúságtól megkímélhetjük magunkat!

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: IGAZI 0 Ft-os bankszámla tranzakciós díj mentesen. Ha pedig szeretnéd látni az összes bankszámlát, kattints ide!

Még egy bankszámla

Bár nem túl gazdaságos, de szükség esetén valós alternatívát jelenthet, ha egy másik pénzintézetnél is rendelkezünk bankszámlával. Több olyan számlacsomagot is találunk a bankok kínálatában, amelyeknél legfeljebb a bankkártya díjával kell számolnunk, ha forgalmat egyébként a bankszámlán nem bonyolítunk. Ezeknél a számláknál nincsenek feltételek, azaz nem kell, hogy rendszeresen munkabér, vagy egyéb utalás érkezzen a bankhoz, illetve nem kell, hogy különböző megbízások teljesüljenek a kedvezményes számlavezetés érdekében. Ilyen célra fenntartott bankszámlák kiválasztásánál azt tartsuk szem előtt, hogy melyikkel járunk a legjobban, ha szükség esetén használnunk kell.

Bankszámla kalkulátorunk segítségével máris könnyen összehasonlíthatod, hogy milyen díjakkal kell számolnod az egyes számlacsomagoknál!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Hitelkártya

Azoknak, akik készpénz helyett a bankkártyát részesítik előnyben és be tudják tartani a legfontosabb szabályokat, kézenfekvő megoldást jelenthet egy másik banktól igénybe vett hitelkártya. Természetesen ennek is vannak költségei, viszont a legtöbbnél a széles kedvezmény-rendszernek (pl.: pénzvisszatérítés a vásárlások után, azonnali kedvezmény a vásárlás összegéből, stb.) köszönhetően, aktív kártyahasználat mellett a költségek többszöröse megtérül. Egyébként jellemzően a kártya éves díjával és/vagy havi számlavezetési díjjal kell számolni, de a rendszeres akcióknak köszönhetően sokszor ezek is megspórolhatóak. A plasztikhoz tartózó hitelkeret tökéletes vésztartalék, de még pénzkereseti forrásnak sem utolsó. Anélkül viszont, hogy ismernénk a működését, ne kísérletezzünk, mert könnyen fájó emlékeket szerezhetünk.

Nincs még hitelkártyád, de szeretnél? Keresd meg a legmegfelelőbbet kalkulátorunk segítségével!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Hitelkártya
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Természetesen a bankok mindent megtesznek az ügyfelek zökkenőmentes kiszolgálása érdekében, hiszen egy folyamatosan leállásokkal és különböző technikai nehézségekkel küszködő pénzintézet nem sokáig büszkélkedhetne népes ügyféltáborral. Szó sincs tehát arról, hogy mindenkinek azon nyomban alternatív megoldásokon kellene töprengenie, csupán jó tudni, hogy némi előrelátással csökkenthető annak kockázata, hogy készpénz hiányában a pénztárnál nem tudjuk kifizetni a vásárlásunkat.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

bedőlt hiteles ingatlan

Hogyan lehetne igazságosabb a hitelezés?

2019. 01. 05.

A lakásértékesítési és a hitelfelvételi adatok egyre nagyobb számokat mutatnak. A lakásárak az utóbbi 5 évben trendszerű növekedést mutattak, ezért a lakáshitelek iránti érdeklődés is ugrásszerűen megnövekedett. Apollo írt meg...

Rossz helyre tetted a pénzedet? Ki védhet meg?

2019. 01. 04.

Kis Hazánkban már sokszor előfordult, hogy a befektetők simliseknek és csalóknak adták a pénzüket. Mégis mit tehetsz, ha ez Veled is megtörténik? Ki mentheti meg a pénzedet? Mi jelenthet számodra...

Blogajánló

  • alapblog

    Élet a www.szallas.hu után

    A Szallas.hu oldal alapítói, Dorcsinecz József és Varga Zoltán új szolgáltatást indítottak, Pepita.hu néven. Beszélgetésünkben azt szerettem volna megtudni, hogy egy első üzletében nagyon sikeres vállalkozók képesek lehetnek-e megismételni a...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.