Betöltés

Lecserélnéd bankszámlád? Ezekkel jársz most a legjobban!

szerző: Bankmonitor.hu
2015-05-27

Elképesztő a különbség még a bankok legjobb ajánlatai között is. Míg valahol alig haladják meg a költségek a 100 Ft-ot, addig máshol ennek több mint a tízszeresét kell kifizetnünk havonta. Mégis miért fizetnél ugyanazért a szolgáltatásért többet, mint ami indokolt? Segítünk, hogy ne dobj ki feleslegesen évente több tízezer forintot az ablakon!

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: IGAZI 0 Ft-os bankszámla tranzakciós díj mentesen. Ha pedig szeretnéd látni az összes bankszámlát, kattints ide!

A már megszokott módon 13 bank ajánlatát vettük górcső alá, hogy kiderítsük, melyik pénzintézet kínálja a legjobb számlavezetési feltételeket. Azért, hogy a lehető legtöbben megtalálják a számukra legmegfelelőbb számlacsomagot 3 teljesen eltérő esetet vizsgáltunk aktuális körképünkben. Nézzük, hogy mire számíthatunk, ha

 • valamelyest alacsonyabb jövedelemmel (80 ezer Ft) rendelkezünk, és csekély bankszámlaforgalmat bonyolítunk a számlánkon,
 • átlagos jövedelmünk (150 ezer Ft) van és aktívan használjuk a bankszámlánkat,
 • magasabb jövedelemmel (250 ezer Ft) rendelkezünk és intenzív bankszámlahasználat jellemez.

A bankok legjobb ajánlatai fényében átlagosan durván 700-900 Ft körüli havi bankköltséggel kell számolni attól függően, hogyan használjuk a bankszámlákat. Ahogy látjuk, ezzel viszont nem kell, hogy megelégedjünk. A kategória győztesek havi fenntartási költsége ugyanis még a legrosszabb esetben is alig több mint 300 Ft. Komoly árat fizet azonban, aki nem kellőképpen körültekintő. Egy felületes bankszámlaválasztás szélsőséges esetben több mint 1.700 Ft plusz kiadást jelenthet havonta. Figyelembe véve, hogy a bankok legjobb ajánlatairól beszélünk, ez azért igen komoly különbség bank és bank között. De további szörnyülködés helyett inkább koncentráljunk a legjobbakra…

Csekély forgalom mellett

Alacsonyabb jövedelem és csekély bankszámlaforgalom mellett a legjobb választást az OTP Bank Simple számlája jelenti, a maga 308 Ft-os havi fenntartási költségével. A sorban a Gránit Bank Sztár számlacsomagja követi (382 Ft/hó), nem sokkal megelőzve a képzeletbeli dobogó harmadik fokán álló MagNet Bank Csillag számlacsomagját (386 Ft/hó).

Átlagos használatnál

A kategória legjobbja kétségkívül az Erste Bank Privilégium „L” bankszámlája, amelynél 112 Ft-ban kimerülnek a havi bankköltségek. Annak fényében, hogy már a második helyezett havi fenntartási költsége is a háromszorosa ennek, különösen vonzó ajánlatról beszélhetünk. A képzeletbeli dobogó második fokát a Gránit Bank Ász számlacsomagja (341 Ft/hó) foglalja el, míg az OTP Bank Simple számlacsomagja (410 Ft/hó) ebben a kategóriában már csak a harmadik helyezett.

Intenzív forgalom mellett

Új szereplőt nem, de némi átrendeződést hozott a némileg magasabb jövedelem és az intenzívnek mondható bankszámlahasználat. Azonban nem az első helyezett tekintetében, ugyanis az Erste Bank Privilégium „L” bankszámlája továbbra is toronymagasan az első 160 Ft-os havidíjával. A helyzet kísértetiesen hasonlít az előző kategóriában tapasztaltakhoz, azzal a különbséggel, hogy kevéssel ugyan, de az OTP Bank Simple számlája (498 Ft/hó) megelőzte a Gránit Bank ajánlatát, név szerint a Bajnok számlacsomagot (510 Ft/hó). 

Ahogy látjuk, lehetőség akad bőven, hogy érdemben faragjunk bankszámla költségeinken. Így egy megalapozott választással rengeteget spórolhatunk. Egyet azonban ne felejtsünk el. Az előre elkészített profilok, mint amilyeneket körképünkben is használtunk ideálisak, hogy gyorsan tájékozódjunk, de a megfelelő bankszámla megtalálásához elkerülhetetlen, hogy a ránk jellemző bankolási szokások alapján kutakodjunk a számlacsomagok között.

Amint tisztáztuk bankhasználati szokásainkat nincs más teendőnk, mint megadni ezeket bankszámla kalkulátorunk összetett keresőjében. Ha még csak kacérkodunk a bankváltás gondolatával, de még nem szántuk el magunkat, akkor pedig használjuk a lenti kalkulátort a gyors tájékozódáshoz.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Rossz helyre tetted a pénzedet? Ki védhet meg?

2019. 01. 04.

Kis Hazánkban már sokszor előfordult, hogy a befektetők simliseknek és csalóknak adták a pénzüket. Mégis mit tehetsz, ha ez Veled is megtörténik? Ki mentheti meg a pénzedet? Mi jelenthet számodra...

dollár

Csökkent a tranzakciós illeték mértéke!

2019. 01. 03.

Az országgyűlés 2019 elejétől csökkentette a tranzakciós illeték mértékét. Mostantól a 20 ezer forint alatti átutalásokra a lakossági számlák esetén nem kell megfizetnünk a 0,3%-os tranzakciós illetéket. Ennek ellenére mégis...

Blogajánló

 • alapblog

  A menetrendszerű Brexit-pofon

  Theresa May Brexit tervét ma valószínűleg leszavazza a parlament. Kérdés csak a hány vokssal, 166 fölötti szám az elmúlt évszázad legnagyobb parlamenti veresége volna egy...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.