Betöltés

Lenyúlhatják-e a félretett nyugdíjpénzt?

szerző: Bankmonitor
2017-08-17

„Miért lenne értelme a nyugdíjra takarékoskodni, egyszer már a nyugdíjpénztárakból is eltűnt a félretett megtakarításunk! Mi biztosítja, hogy az önkéntes pénztáraknál ez másként lesz, és nem fogják államosítani a félretett nyugdíjpénzt?” A kérdés a Bankmonitor egyik érdeklőjétől érkezett, most pedig a szakértőnk válaszol.

Nagyon gyakran találkozunk azzal a félreértéssel, hogy az önkéntes nyugdíjpénztárakat összemossák a magánnyugdíjpénztárakkal, ahol az egyéni számlákon elkülönített nyugdíjpénzeket 2010-ben döntő részben visszavetette az állam. Pedig ez a veszély az önkéntes pénztáraknál nem áll fent és az elnevezésen kívül sok párhuzamot amúgy sem találunk a két rendszer között.

Először is kezdjük ott, ami a leginkább lényeges eltérést jelenti, vagyis, hogy a befizetések honnan is származnak. A magánnyugdíjpénztárak gyakorlatilag az állami nyugdíjrendszer részeként jöttek létre a ’90-es évek végén. Viszont a befizetések a nyugdíjjárulék egy részéből származtak, amiről az állam átmenetileg lemondott.

Ugyanakkor az önkéntes nyugdíjpénztárak teljesen függetlenül működnek az állami rendszertől és ide a nettó keresetünkből félretett összegek, és/vagy a munkáltatói befizetések érkeznek. Márpedig ha attól nem tartunk, hogy bármilyen más megtakarításunk az állam elvonja a számlánkról, vagy a tetőt viszi el a fejünk felől, akkor az önkéntes nyugdíjpénztárban is ugyanúgy bízhatunk.

Egyedül valamilyen extrém esemény (például katasztrófa, államcsőd, világháború) esetén tudjuk elképzelni, hogy az állam hozzányúljon az ilyen jellegű megtakarításokhoz, de ezért kár idejekorán és alaptalanul idegeskedni.

Persze mondhatja valaki, hogy 20-30-40 év hosszú idő, addig még sok víz folyik le a Dunán, és a pénztár is tönkremehet, vagy csalási botrányok áldozata lehet. Ugyanakkor a rendszer ’90-es évek eleji fennállása óta nem történt probléma, egyedül megszűnő, hazánkból kivonuló pénztárakról lehetett hallani. Ez az eset sem érintette hátrányosan az önkéntes pénztárakba fizetőket, mert pusztán annyi történt, hogy a tagok átkerültek egy másik pénztárhoz.

Ha mégis a teljes biztonságra mennénk, érdemes a tőkeerős, nagyobb önkéntes nyugdíjpénztárakat keresni, mivel ebben az esetben a legnagyobb az esélye, hogy évtizedekig marad az intézmény az országban. Ráadásul a háttérben álló (akár nemzetközi) intézmény már a jó hírnév fenntartása miatt is kártalanítást adna, ha bármilyen büntetőjogba ütköző esemény történne.

Ha neked is van hasonló kérdésed vagy problémád, keress meg nyugodtan bennünket! Ha pedig azt szeretnéd megtudni, hogy mekkora nyugdíj-kiegészítésre számíthatsz, használhatod az alábbi kalkulátort is!

Nyugdíj-megtakarítás kalkulátor

Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?
 • 20%-os (max. 150 ezer Ft-os) adóvisszatérítés
 • 10 éves átlaghozam a múltban 6,5%,
  (reálhozam 2,7%)!
 • Alacsony (átlagban 1% alatti) költség mellett
A pontosabb kalkuláció érdekében kérjük válaszolj a következő kérdésre:
Rendelkezel vésztartalékkal?
Bejelentett alkalmazottként (is) dolgozol?
Ennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész
A nyugdíjig hátralévő évek
Teljes felvehető összeg
állami támogatás és hozama
összes befizetés
befizetés hozama
teljes költség
Havi nyugdíjkiegészítés
Mennyivel nő a nyugdíjad?
 • Nyugdíjgondjaid megoldhatók, kérd tanácsadónk ingyenes tájékoztatását!
 • Nagyon sokat fog számítani a havi közel ezer forintos összeg a nyugdíjban.
Tudj meg mindent az elérhető nyugdíjmegoldásokról!
 • Megtudhatod számodra melyik a legmegfelelőbb: nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás vagy NYESZ
 • Megtudhatod mennyi állami támogatást kaphatsz és tájékoztatunk a felmerülő költségekről
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Hamarosan elküldjük neked a kalkulációd eredményeit!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

27 Hozzászólás

 1. 1.László

  Igen lenyúlhatják történelmi példa is van rá!

 2. Dobzse

  Már lenyúlták, 11 év megtakarítását. Nem került visszavezetésre az egyéni nyögdíj számlára.
  Ezért a nyugdíj intézet nem tudja figyelembe venni, mint befizetett járulék.
  Ez le is írták, az adat egyeztető levükre írt reklamációmra.

 3. ÉrtŐ

  Értő olvasás !!!! Írom ezt azért, mert ez a cikk tökéltesen elmagyarázza a helyzetet, tisztázza a sok félreértést, ami a nyugdíjpénztárakkal kapcsolatban felmerült. A Magánnyugdíjpénztárba befizetett összeg soha nem volt a befizetőé, az a nyugdíjalap egy része volt, ahová azért (is) csalogatták a befizetőket, h. majd ők sikeresen fektetik be a pénzeket, és nagyobb hozamot biztosítanak, mint az állam. No ebből semmi nem lett, de lehetett fizetni a sokK alkalmazottat, a Ny. pénztárak működési költségeit. Az egész úgy volt rossz, ahogyan volt, aki kitalálta, nem a Te nyugdíjadat szerette volna növelni ( ha érted mire gondolok ?! )
  Azt már nem is írom le, mert talán követhetetlenné válna a számodra, hogy a majdani nyugdíjad jelentős részét úgyis az állam fizette volna.

 4. KIREKESZTETT

  A magánnyugdíj pénztár 3 000 milliárdját nem államosították, hanem ELLOPTÁK!!!!

 5. Lengyel

  Államcsőd lesz-e? Már van.

 6. jankó

  “Szakértő” Úr! Mennyi ideig tart írni egy remek új lopótörvényt?!

  1. bankmonitor.hu

   Akinek az írás elolvasása után is ez a véleménye, annak sajnos nem tudunk mit mondani. Mindenkinek a maga választása, hogyan készül fel a nyugdíjra. A tücsök és a hangya meséjére biztosan emlékszik, itt is ugyanerről van szó.

 7. Turbó Rudi

  Állami közreműködéssel lenyúlták a Buda-Cash ügyfelek letétjeit is…

 8. Lacó

  Megintcsak a programozott népbutítás. Takarékoskodj önkéntes nyugdíjpénztárba, de 10 évig nem nyúlhatsz a pénzedhez, akkor is csak a hozamot éri meg kivenni, mert a többi nagy bukó. Az idén befizetett tőkémet 20 év múlva, azaz 2037-ben tudom kamatmentesen kivenni, a 2018-as befizetést 2038-ban etc. Tehát a nyitástól számított 20. évben jó nagy minusszal tudod kivenni a pénzed(ha az öszesetki karaod venni). Mi van ha kitalálja állam bácsi, hogy ne vehesd fel egy összegben, ne legyen örökölhető, legyen nagyobb adó rajta. Annyi minden van amivel belekavarhat. Ez olyan csúnya szó, hogy ellopja. Inkább elveszíti magánvagyon jellegét. Amúgy nem rossz termék( ha a munkáltató is fizet bele), csak ki kell menteni belőle a pénzt amint lehet ( 10 év után hozam, majd 3 évenként hozam, 20 év után az adómentes tőke, vagy ha ingoványos a talaj, akkor hamarabb)30-40 év alatt annyi minden változik.Lehet hogy már forint sem lesz. Állambácsi nagyon jól jár, hogy fogy az állampapír..

  1. bankmonitor.hu

   Semmilyen népbutításról nincs szó, a világon sok helyen így működnek ezek a rendszerek. Csak gondoljon bele, ez nem arra van, hogy 5 év után megszüntessük és vegyünk belőle egy autót. Az ÖNYP kifejezetten nyugdíjra van, tehát akkor lehet felhasználni és akkor kapjuk meg a legnagyobb előnyt. És igen, ha nem lenne szabályozva szigorúan a rendszer, akkor mindenki kénye-kedve szerint kivenné a pénzét, és értelmetlenné válna az állami támogatás. Annál nagyobb hibát nem is véthetne, mint hogy a hozamokat folyamatosan feléli az ember. Az iskolában már megtanították, hogy a kamatos kamatnak mekkora előnye van, ha ezt kirúgjuk, akkor aztán nézhetünk a nyugdíjban, mert nem lesz elég pénz a számlánkon egy nagyobb nyugdíj-kiegészítésre. De, ha Ön ezt szeretné tenni, akkor tegye, de később ne mondja azt, hogy mi nem szóltunk idejében.

 9. Heni

  A nyugdíjpénztárak hozamai jók ezért érdemes megtakarítást elhelyezni, de csak akkor, ha ezen felül van más, hozzáférhető megtakarításunk is baj esetére. 40-45 év sok és sok baj történhet ezalatt. Kemény helyzet, hogy az ember tudja, hogy félretett milliókat, de nem segíthet magán vele.
  Bár idő előtt is fel lehet venni, (mivel mégis csak az én pénzem), de azt úgy megadóztatják, hogy annál egy sima takarék betét is többet hozott volna.
  2015-ben hoztak egy olyan szabályozást, hogy minden pénztárnak kötelező életjáradékot fizetni. Elhangzott, hogy az egyösszegű kifizetés következtében a felelőtlen magyar ember (aki felelősen gyűjtögette évtizedeken keresztül a pénzét) elkölti az élete megtakarítását rövid idő alatt. Kormányunk aggódik, hogy miből fog ezután élni.
  Előre látható, hogy a következő szabály az lesz, hogy megszüntetik az egyösszegű kifizetést, csak hogy vigyázzanak ránk.
  Ennek következtében pl. ha valaki 65 évesen halálos beteg lesz, nem dönthet majd úgy, hogy (felelőtlenül!) a megtakarítását gyógyíttatására költi, vagy legalább hátralévő életét könnyebbé teszi.
  Majd a pénztárban maradó pénz az utódokra száll, de majd azok se kapják meg, hanem hozzácsapják az ő megtakarításukhoz és kezdődik a kör elölről.
  És mivel állami támogatás is van ezekben a megtakarításokban adójóváírás formájában, az állam úgy érzi, hogy joga van szabályozni a felhasználást.

 10. Károly

  Én magam is ráfizettem a magán nyugdíjpénztárral, mikor elmentem nyugdíjba kértem az egy összegű kifizetést és csodák csodája több százezer forinttal kevesebbet állapítottak meg, mint ahogy az értesítésekben szokott szerepelni.
  Rákérdeztem ez hogyan történhet, hát veszteséges volt a befektetés stb.stb jött a szöveg.
  Ekkor ismét rákérdeztem tessék mondani a nyugdíjpénztár vezetői és igazgató tanácsának tagjai havi tiszteletdíja is csökkent, erre kaptam egy több oldalas magyarázatot, de a kérdésemre választ nem.
  Az összes ilyen hasonló pénztárba befektetni szerintem nem szabad, elteszik a pénzt és majd talán valami csurran csöppen a befizetőknek, vagy éppen addig csődbe megy és futunk a pénzünk után.
  Többé ezt nem venném be!

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Károly! Szívesen foglalkoznánk az Ön által felvetett témával, mert így látatlanul nem tudunk rá logikus választ adni. Esetleg tudna küldeni némi plusz információt, mert akkor utánanéznénk, hogy mi lehetett a kisebb összeg oka. Ha a bankmonitor@bankmonitor.hu-ra küldene egy levelet, akkor gyorsan választ is tudnánk adni. Ehhez arra van szükségünk, hogy melyik pénztárnál volt tag, mekkora volt az utolsó kivonata alapján az egyéni számlájának az értéke és ehhez képest mekkora volt az egy összegben felvett összeg. Esetleg azt is, hogy mikor adta be az igényét a pénzfelvételre és ez valójában mikor következett be. Mert az elképzelhető valóban, hogy a befektetések időközben úgy alakultak, hogy az módosította a felvehető összeget. Köszönettel: Bankmonitor.hu

 11. Csaba Szikora

  A feltételes mód megint játszik.

 12. topa.maria@gmail.com

  A cikk korrekt, még az hiányzott belőle, amit nem tudnak azok akik még mindig azt harsogják, hogy ellopták a pénzüket. / Egyébként maradhatott mindenki aki akart a Magánnyugdíj- pénztárba – önkéntese döntése volt mindenkinek /
  A cikkből az hiányzik, hogy a MNYP-ban összegült pénzt csak nyugdíjba menetelkor vagy nyugdíj korhatár elrésekor lehet felhasználni és NEM LEHET EGYÖSSZEGBEN kivenni !!!! Járadékra kell váltani az összegyűlt tőkét, hisz ez egészíti ki az állami nyugdíjat, mivel az kevesebb lesz mint azoknak akik maradtak a régi állami rendszerbe. Ezt kellene tudatosítani még azok részére akik MNYP tagok, nehogy akkor essenek majd kétségbe mikor szeretnék felmarkolni az összegyűlt tőkét.

 13. Megfigyelo

  Tévedés. Az Alkotmánybíróság kimondta, hogy a magánnyugdíjpénztárban összegyült összeg az érintett MAGÁNTULAJDONA. (Ma már főleg csak volt.) Ezért kellett formailag úgy csinálni, hogy elvben meg lehessen maradni magánnyugdíjpénztári tagnak. (Viszont számos törvénytelenséget elkövettek, hogy ezt megakadályozzák…)
  Nyilvánvaló, hogy a NER-társaság azt nyúl le, amit éppen nem szégyell — ezért csak az angol közmondást lehet tanácsként felhozni: “Ne tedd az összes tojást ugyanabba a kosárba!”

 14. Megfigyelo

  Előző megjegyzésemet “ÉrtŐ” beírására válaszként akartam küldeni, nem tudom, hogyan került ide…

 15. Sándor

  T.Bankmonitor!
  Látják ezen téma ,mennyire kiveri a biztosítékot egyes emberekben!Sajnos tény-ez egy reklámban sincs benne-SE BEVA,SE OBA védelem nincs az ÖNYP-n.Nekem NYESZ-em van,oda akkor fizetek be amikor én akarok/ha nem úgy mennek a dolgok évekig nem fizetek,tehát sokkal szabadabb./ OBA-BEVA van rajta!!!Ha akarom,mindent átváltok állampapírba s átrakatom az államkincstárba TBSZ-re.Persze ilyenkor a két utolsó évnyi adóvisszatérítést 120%-al növelten vissza kell fizetnem. ÖNYP-nél ráadásul van valami törvény,ha a tagok XX%-a nem fizet,akkor meg kell szüntetni a pénztárat.

  1. bankmonitor.hu

   Tisztelt Sándor! Néhány dolog a hozzászólásában összekeveredett, amit tisztáznánk. A NYESZ számla esetében BEVA garancia van (OBA a betétekre vonatkozi, NYESZ-re pedig nem lehet betétet rakni), és az csak akkor nyújt védelmet, ha bűncselekmény történik, tehát a pénzt vagy befektetéseket nem tudják kiadni. Az ellen nem véd, ha a befektetések hozama rossz és veszteséget érünk el. A befizetést illetően a NYESZ-nek előnye igazán nincs, az ÖNYP esetében is lehet bármikor fizetni, mert valódi hátrány nem ér bennünket. A költségeket mind a két esetben fel fogja számolni a NYESZ szolgáltatója és az ÖNYP is. Végül, de nem utolsó sorban, amire gondol, hogy a tagság nagyobb részének nem fizetése esetén megszűnik a pénztár, az éppen a magánnyugdíjpénztárakra vonatkozik. Pont ezért kérik az MNYP-k, ohgy minél többen fizessék a tagdíjaikat. Így kéretik nem összetéveszteni az ÖNYP-vel.

 16. Sándor

  Tisztelt Bankmonitor!
  Minden élethelyzet má és más!.Én 52éves vagyok,s 5éves állampapírokat rakok NYESZ-re.
  Tudom,mi a BEVA-ez vonatkozik a befektetésekre. OBA a betétekre.OTP-ben OBÁ-t mondtak,ami nem igaz.Most ne vigyen el más irányba-LÉNYEG az,hogy nincs semmilyen VÉDELEM az ÖNYP-n!!!Azt meg nagyon jól tudom,ha pld részvény felére esik,az az én saram.2008-ban mekkora esések voltak???ÖNYP is eshet hatalmasat,ha valaki pld dinamikus portfólióban van-nem? Ügyfél annyit tehet,hogy átlép valami klasszikus portfólióba azonnal,s a vihar elmúltával visszalép.Összegezve azért az én javaslatom,ne tartsunk minden tojást egy kosárban-ÖNYP jó egy választás,de ne rakjunk fel erre mindent.Sajnos mai világban több lábon kell élni

 17. Simon Éva

  Írjam meg a véleményem! Több mint tíz éve van önkéntes nyugdíjpénztári tagságom! Utána néztem, hogy mikor érdemes megszüntetni! Most jól figyeljetek! A fenti írásban is ez szerepel! Mi a nettó bérünkből fizetjük az önkéntes nyugdíjpénztárt. Amikor felveszed a tőke összegét akkor ismét ki kell fizetned a jövedelem adót plusz az egészségbiztosítási járulékot is. Azt meg is érteném ha a hozam után kellene fizetni. De mivel én már az általam befizetett összeg után egyszer megfizettem nem értem miért kellene duplán fizetnem! Ha nem hiszitek el nézetek utána!

 18. Matus László

  Benne van a cikkben a válasz is: Egyedül valamilyen extrém esemény (például katasztrófa, államcsőd, világháború) esetén tudjuk elképzelni, hogy az állam hozzányúljon az ilyen jellegű megtakarításokhoz, de ezért kár idejekorán és alaptalanul idegeskedni.

  Persze mondhatja valaki, hogy 20-30-40 év hosszú idő, addig még sok víz folyik le a Dunán, és a pénztár is tönkremehet, vagy csalási botrányok áldozata lehet. Egyébként nekem továbbra is az a – magán – véleményem,hogy az államnak nem csak az a dolga hogy lehúzza az emberekről az adót és ebből degeszre tömje a felső tízezret, hanem az is hogy gondoskodjon a polgárairól. Ha nem lopnák el a pénzt a nyugdíjrendszerből akkor itt is lenne elegendő. Főleg úgy hogy az emberek fele meg sem éri a nyugdíjkorhatárt,tehát az Ő befizetése marad a többieknek. Ha pedig mégsem hazugság és hisztériakeltés ez az egész “nincs elég pénz a nyugdíjra” cirkusz, akkor ki kellene számolni hogy mennyi az annyi / persze tolvajlás nélküli összeget számolva / és becsületesen elmondani az embereknek hogy mennyi nyugdíjjárulékot kell fizetni a nyugodt nyugdíjas évekhez. A mostani nyugdíjakat pedig ki kell fizetni és nem nyávogni,mert akik most nyugdíjat kapnak azok befizették amit előírtak nekik, tehát jár nekik a nyugdíj. Esetleg kevesebb stadion épül majd, vagy kevesebb /pénz/tálca nélküli minisztert fognak fizetni.

 19. Tomi

  Látom ide is megérkeztek az “okosok” akik összevissza beszélnek, de azt sem tudják miről van szó.
  Persze bizonyítani nem tudnak semmit, csak szajkózzák a begyöpesedett gondolataikat, amik nem igazak, és meg sem hallgatják a másik véleményét.

 20. Adonisz

  Simon Éva 2017-08-18 20:26:40
  Megnéztem, és nem igaz ahogy leírtad, mert nem az a teljes igazság, az csak ferdítés.
  Csak akkor igaz, ha 20 év letelte előtt előtt veszed fel a tőkét.Vagy ha nyugdíjba vonulás előtt.
  Amikor már nyugdíjas vagy és letelt közben a 10 év már felveheted a tőkét is kamatmentesen.

  Viszont azt azért megkérdezném, hogy miért akar az ember saját magának rosszat azzal, hogy a nyugdíjra félretett pénzét hamarabb elkölti?
  Ez nem túl értelmes, kivéve ha már a nyugdíj előtt olyan beteg, hogy a kezelésre kell.

 21. Krisztián

  Ha már a nyugdíjnál tartunk, véleményem szerint, nagyon igazságtalan ez a fenyegetőzés az öngondoskodásra ösztönzéssel. Ha az állam, nem kis pénzt levon a dolgozó fizetéséből nyugdíj fejében, akkor kötelessége lesz fizetni is nyugdíjat, ha megérjük. Hogy honnan és miből teremti elő, ahhoz minden eszköz a kezében van. Meghatározhatják a korhatárt, a járulék mértékét stb., ahhoz, hogy tisztességes nyugdíjat tudjanak fizetni. Nem 30 év nyugdíjjárulék levonás után kell kitalálni, hogy ez nem fog nyugdíjat eredményezni, öngondoskodjak magamról. Ja és persze továbbra is vonják az állami járulékot, én mellette plusz pénzt fizessek a nettó béremből, ha nyugdíjat akarok! Kell húzni egy vonalat, vége. Innentől kezdve ne vonjanak se tőlem, se a munkáltatómtól nyugdíjjárulékot, hanem adják ide. Én majd befizetem önkéntesbe és kész. A mostani nyugdíjasok, köztük a szüleim, soha életükben nem fizettek saját zsebből nyugdíjmegtakarítást, csak amit állam levont. Szép nyugdíjuk van, biztos megélhetés. Nekik ez jár? Nekünk már nem? Mi nem éppolyan magyar adófizető polgárok vagyunk, mint ők voltak? Mit szól ehhez az Alkotmánybíróság? Ez egyenlő bánásmód? Jogilag és erkölcsileg ez így rendben van? Szerintem nem! Ez az egész nem korrekt!

 22. Juliusz48

  Tisztelt Simon Éva! Az idő elött felvett alaptőke jelentős része adójóváírás és annak a hozadéka. Mivel nem a kitűzött célra használja a megtakarításait, eleve nem jár mellé az adójóváírás kamatostul. Miért csodálkozik, hogy jövedelemként adóztatják. Egyébként a 10 éves időtartam alatt jelentős kamat halmozódik fel ahhoz, hogy egy nehezebb élethelyzetben segítséget nyújtson. Magam is jártam úgy, hogy munkanélküliként ez a kamat segített át a nehéz időszakon. A 10 év után háromévenként felvehető kamat pedig, ha egyébként nincs rá szüksége, visszaforgatva további állami támogatást generál, tehát érdemes vele foglalkozni, az alaptőke növelése céljából, még ha az egészségpénztárba vagy a NYESZ-ben gondolkodik is, ha van hozzá adókerete.

 23. SASS

  A cikk szakmailag valóban korrekt és láthatóan jó szándékú. Azonban: a jelenkor Magyarországán nem túlzás attól félni, hogy a kormány akár a személyre szabott törvényhozással is élve – de az eszköztár végtelen – egyszerűen elvesz valamit, ami kell neki, vagy csak tönkretesz valamit, ami nem tetszik neki. Egy olyan országban, mint mondjuk Ausztria, Svájc, Dánia és még hosszasan lehetne sorolni, ez a kérdés (“lenyúlhatják-e…”) fel sem merülhet. Magyarországról lévén szó a válasz: IGEN, LENYÚLHATJÁK! BÁRMIKOR!

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Blogajánló

 • alapblog

  Hold-on: Már megint 10.000 dollár környékén a Bitcoin!

  Kollégáink, Szabó Dávid és Balásy Zsolt beszélgettek arról, hogy mi a különbség a 2017-es és a 2019-es 10 ezer dolláros Bitcoin közt és, hogy hogy jön... The post Hold-on: Már megint 10.000 dollár környékén a Bitcoin! appeared first on alapblog.

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.