loading

Lépett az Erste! Csak egy folyószámla maradhat!

A kis hazánkban megszokott gyakorlattal szakítva teljesen új szemszögből közelíti az Erste Bank a bankszámlaválasztás kérdését. Számlacsomagok sora helyett mindössze egyetlen terméket kínál mindenkinek. Az ügyfél maga válogathatja össze, hogy milyen kedvezményeket vesz igénybe, annak érdekében, hogy bankköltségeit a minimálisra csökkentse. Kiszámoltuk, hogy jobban jársz-e az új számlacsomaggal, mint a bank korábbi vezető termékével az Erste SzuperNulla számlával.

Jelentősen egyszerűsödik az Erste Bank meglévő és jövőbeni ügyfeleinek az élete számlacsomag választás során. A bank igen rövidre zárta a kérdést, ugyanis a mai naptól mindössze egyetlen számlát kínál minden ügyfélkörnek, diáktól az aktív korúakon keresztül a nyugdíjasokig.

Ennek jegyében mától nem is köthető új szerződés az alábbi termékekre:

 • Diákszámla
 • Erste Szimpla Bankszámla
 • Erste Príma Bankszámla
 • Erste SzuperNulla Bankszámla
 • Erste Előrelátó Betétszámla

Az új számlacsomagot lehetőségünk van bankolási szokásainknak megfelelően testre szabni. Az első döntést a
feltétel nélküli kedvezmények esetében kell meghoznunk, el kell döntenünk, hogy az alábbi kedvezmények közül melyiket választjuk:

 • Ha sokat utalunk, lehetőségünk van korlátlan számú kedvezményes (0,3% max. 6.000 Ft) NetBanki forint átutalás mellett dönteni, vagy
 • Díjmentesen vehetünk igénybe, azonnali SMS tájékoztatást a bankkártyával (főkártya) végzett valamennyi tranzakcióról, vagy
 • Élvezhetjük egy elektronikus bankkártya éves kártyadíjáért a dombornyomott bankkártya előnyeit (díjmentes, külföldön érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás).

Fontos megjegyeznünk, hogy a havi korlátlan számú és összegű NetBankon keresztül végzett eseti forint átutalásra a bank visszavonásig érvényes akció keretében biztosít lehetőséget. Az akció visszavonását követően a bank havi maximum 100 000 Ft átutalási összegig biztosítja a kedvezményes díjat.

A fentieken túlmenően további
kedvezményeket is vásárolhatunk.

 • Erste SMS Max csomag (490 Ft)

  A KártyaŐr, SzámlaŐr, TelebankŐr, Interaktív EgyenlegŐr és HitelŐr szolgáltatásokból tetszőlegesen összeállítható csomag. Fix havi díjért vehető igénybe, a szolgáltatás keretében az elsődlegesen beállított telefonszámra küldött tájékoztatók után nem kell külön díjat fizetni.

 • Erste Korlátlan ATM készpénzfelvétel csomag (590 Ft)

  Korlátlan számú készpénzfelvételt biztosít az Erste ATM-jein (belföld, külföld) és az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség ATM-jein (belföld). Figyelem, a készpénzfelvételek kedvezményesek (0,6%), nem pedig díjmentesek!

Ugyan
feltételhez kötött, de lehetőségünk van a számlavezetési díjat csökkenteni. A számlacsomag díja alapesetben 990 Ft/hó (diákoknak visszavonásig érvényes akció keretében díjmentes), ami 199 forintra redukálható, ha az alábbiak valamelyikét teljesítjük:

 • Aktív korúak esetén, számlánkra havonta legalább 150 000 Ft jövedelemnek (legfeljebb két részletben), nyugdíjasok esetében minimum 60 000 Ft egyösszegű nyugdíjjóváírásnak kell érkeznie.
 • Havonta a bankkártyával végzett vásárlások, valamint az Erste NetBankon indított eseti és állandó forint átutalások, valamint csoportos beszedések együttes értéke el kell, hogy érje a 35 000 forintot. A teljesség kedvéért itt jegyeznénk meg, hogy ehhez a feltételhez szintén egy visszavonásig érvényes akció kapcsolódik. A feltétel az akció visszavonását követően csak bankkártyás vásárlással lesz teljesíthető.

Természetesen
nem kell életre szóló döntést hoznunk a kedvezmények tekintetében. Ha megváltoznak bankolási szokásaink, akkor bármikor kedvünkre módosíthatunk. Azt azonban mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy a változtatás díjköteles (2.200 Ft).

Nézzük a változást a számok tükrében!

Aktív számlahasználat mellett a bank eddigi vezető terméke az Erste SzuperNulla számla volt. Kíváncsiak voltunk, hogy az új számlával hogyan változik a teljes havi bankköltségünk. Normál bankhasználati szokások és 150 000 Ft jövedelem mellett az új számlacsomag drágábbnak (1.440 Ft/hó) bizonyult, mint a korábbi Erste SzuperNulla számla (788 Ft/hó).

A bank által kezdeményezett számlacsomag racionalizálás nem új keletű dolog, külföldön már régóta bevett gyakorlat. A legfontosabb, hogy tisztában legyünk saját bankolási szokásainkkal és ennek fényében válogassuk össze az optimális feltétel-kedvezmény kombinációt a legkedvezőbb számlavezetés érdekében. Természetesen ez a bankok által kínált összes számlacsomag esetén érvényes aranyszabály.

Neked vajon az Erste EgySzámla az ideális választás?

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz


Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Kapcsolódó tartalmak
Lakástakarék: Milyen számlával igazolhatod a lakáscélt?

Amennyiben valaki a 30%-os állami támogatásból építkezne, fürdőszobát újítana fel, netán egy szaunával lepné meg magát, a megfelelő összegről a megfelelő számlákat kell hozzá bemutatnia a lakástakaréknak. Kinek a nevére,...

Így válhat rémálommá az álom bankszámla

Napjainkban az egyik legkedveltebb lakossági számlacsomag az Erste Privilégium „L” bankszámla. Teljesen érthető a számlacsomag iránti fokozott érdeklődés, hiszen ha a bank által elvárt 150 ezer Ft a bankszámlára érkezik,...

Diákmunka? Ezekkel a bankszámlákkal jársz a legjobban…

Diákmunka vállaláskor majdhogynem elkerülhetetlen a bankszámlanyitás. Ha nem szeretnél elcsúszni már rögtön az első banánhéjon, akkor nem tudod le a dolgot annyival, hogy besétálsz az első útba eső bankfiókba. Míg...

Blogajánló
 • alapblog Majd a robotok megmentik a nyugdíjasokat!

  Archívumunkból (2017): Igaz, előbb elveszik a munkájukat A társadalom elöregedése napjaink egyik legaggasztóbb kérdése. Mi lesz a nyugdíjjal? Mi lesz a nyugdíjasokkal? Egyelőre a fiókomba...

 • KonyhaKontrolling Kinek a felelőssége a problémáid megoldása?

  Amerre csak nézek, rendszeresen fellángol a vita arról, hogy több vagy kevesebb szabályozással, nagyobb vagy kisebb mértékű állami újraelosztással kell-e működnie egy országnak. Az ilyen viták nagyon szokszor valójában az emberkép körül keringenek. Az alapkérdés pedig az, hogy az emberek felelősek-e a saját sorsukért, még ha ez nincs is kimondva. Aki már egy ideje olvassa Tovább olvasom "Kinek a felelőssége...

 • Haszon.hu A Bankszövetség szerint gyorsabb és olcsóbb lesz az ingatlanhitelezés

  Hamarosan számos új jelzáloghitel-kihelyezéshez is alkalmazzák majd a bankok a statisztikai alapú értékbecslés módszerét - közölte a Magyar Bankszövetség. A szervezet felidézte, hogy az érintetteknek sok könnyebbséget hozó csomag egyik elemeként a Pénzügyminisztérium a Magyar Bankszövetséggel egyeztetve februárban kibővítette az egyszerűsített, statisztikai alapú ingatlan értékbecslés lehetőségét, és módosította annak szabályrendszerét. Ennek alapján a hitelfedezetek rendszeres felülvizsgálata során, ahol a jogszabály...