Leverjük Európát! Az OTP kezében a jövő

Leverjük Európát! Az OTP kezében a jövő
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-02-26
 

Először Európában Magyarországon fog működni digitális pénztárca OTPay néven – jelentette be az OTP Bank és a MasterCard. A rendszer a kártyatársaság MasterPass rendszerén alapul és más bankok ügyfelei számára is elérhető lesz. Világszerte 30 ezer elfogadóhelyen lehet majd használni –derül ki a közleményből.

Mi a digitális pénztárca?

Egy alkalmazásról van szó, amelyik megkönnyíti, kényelmesebbé teszi a bankkártyák internetes használatát. Segítségével könnyen kifizethetjük számláinkat, feltölthetjük egyenlegünket.

Hogyan működik?

Az OTPay letöltése után a fogyasztók több bankkártyát regisztrálhatnak az alkalmazásban. Innentől a kártyabirtokosok a mobiltelefonjukat használhatják fizetésre. A tranzakció során a kártyaadatok automatikusan megjelennek a képernyőn más fontos és hasznos információkkal együtt, például a házhozszállítási cím is kiválasztható. Majd a kártyabirtokost visszairányítják a kereskedő oldalára a rendelés befejezéséhez, a fizetésről pedig automatikus értesítést kap. 

Mennyire biztonságos?

A SIM-kártyán elhelyezett biztonsági elemnek, valamint a mögötte lévő biztonságtechnológiai infrastruktúrának köszönhetően személyes kártyaadataink és a tranzakciók során keletkező adataink teljes biztonságban vannak.

Mikortól fizethetünk így?

A közlemény szerint hamarosan.

Amíg a jövő fizetési rendszere elindul Magyarországon, nézd át, milyen bankkártyát választhatsz bankszámládhoz!






Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés