Leverjük Európát! Az OTP kezében a jövő

 • 2014.02.26.
 • szerző: bankmonitor

Először Európában Magyarországon fog működni digitális pénztárca OTPay néven – jelentette be az OTP Bank és a MasterCard. A rendszer a kártyatársaság MasterPass rendszerén alapul és más bankok ügyfelei számára is elérhető lesz. Világszerte 30 ezer elfogadóhelyen lehet majd használni –derül ki a közleményből.

Mi a digitális pénztárca?

Egy alkalmazásról van szó, amelyik megkönnyíti, kényelmesebbé teszi a bankkártyák internetes használatát. Segítségével könnyen kifizethetjük számláinkat, feltölthetjük egyenlegünket.

Hogyan működik?

Az OTPay letöltése után a fogyasztók több bankkártyát regisztrálhatnak az alkalmazásban. Innentől a kártyabirtokosok a mobiltelefonjukat használhatják fizetésre. A tranzakció során a kártyaadatok automatikusan megjelennek a képernyőn más fontos és hasznos információkkal együtt, például a házhozszállítási cím is kiválasztható. Majd a kártyabirtokost visszairányítják a kereskedő oldalára a rendelés befejezéséhez, a fizetésről pedig automatikus értesítést kap. 

Mennyire biztonságos?

A SIM-kártyán elhelyezett biztonsági elemnek, valamint a mögötte lévő biztonságtechnológiai infrastruktúrának köszönhetően személyes kártyaadataink és a tranzakciók során keletkező adataink teljes biztonságban vannak.

Mikortól fizethetünk így?

A közlemény szerint hamarosan.

Amíg a jövő fizetési rendszere elindul Magyarországon, nézd át, milyen bankkártyát választhatsz bankszámládhoz!


Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ
Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Évértékelő és demográfia

  Orbán Viktornak demográfiailag teljesen igaza volt évértékelőjében. A demográfia a nagyon hosszú távú gazdasági-társadalmi folyamatok egyik legfontosabb meghatározója, és ha már pályára állt, akkor nehéz...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.