Betöltés

Ma már nem ritka a 10 millió Ft-os személyi kölcsön sem. De ki kaphatja meg?

szerző: Fülöp Norbert
2019-03-19

Bár a személyi kölcsönök esetében még mindig az 1-3 millió Ft-os hitelösszegek dominálnak, mind nagyobb az igény – például a külföldi jövedelemmel rendelkezők körében – a nagyobb, akár 10 millió Ft összegű kölcsönökre. Nem minden bank kínál azonban ilyet. Megnéztük, mire számíthatsz, ha 10 millió Ft-ra lenne szükséged, mégpedig ingatlanfedezet és mindenféle megkötés nélkül.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Ha 10 millió Ft személyi kölcsönre van szükséged, vagyis a maximálisan felvehető legnagyobb összeget igényelnéd, akkor tudnod kell, ilyenkor már lényegesen kevesebb ajánlatból válogathatsz, ráadásul esetenként plusz feltételeknek is meg kel felelned. A Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátorával például 1 millió Ft-os hiteligény esetén összesen 31 banki ajánlatot kapunk, míg 5 millió Ft-nál 27 ajánlatból, 10 millió Ft-nál – futamidőtől függően – pedig mindössze 1-8 ajánlatból válogathatunk. 10 éves futamidő mellett egyetlen hiteltermék elérhető, ráadásul az is csak lakásvásárlásra, felújításra vehető igénybe.

10 millió Ft-os hiteligénynél különösen fontos a megfelelő nagyságú, igazolt jövedelem megléte, ugyanis a hitelek havi törlesztője 400 ezer Ft nettó jövedelem alatt alapesetben a jövedelem legfeljebb 50%-a lehet, míg ha eléri a 400 ezer Ft-ot, akkor 60%-on ránt be az adósságfék. Vannak azonban bankok, amelyek egy 10 millió Ft-os hitelnél ennél is szigorúbbak, és csak a jövedelem 30%-áig hiteleznek. Plusz megkötés az is, hogy ilyen hitelösszegnél a bankok egy része már nem 3 hónapos, hanem 1 éves folyamatos magyarországi munkaviszonyhoz ragaszkodik, ami külföldi jövedelem esetén egyébként alapvető elvárás.

Ha már a külföldi jövedelemről van szó, akkor érdemes megemlíteni, hogy alapból az euróban, az angol fontban és a svájci frankban szerzett jövedelmet fogadják el a hitelintézetek, de egyedi elbíráslással más devizák is szóba jöhetnek.

Hogy mire elég ez alapján a jövedelmed, az persze a havi törlesztő nagyságától függ. Egy 5 éves futamidővel felvett 10 millió Ft-os személyi kölcsön havi törlesztője például 200.000-220.000 Ft között van, de ha 7 évre hosszabbítasz, akkor ez 152.500-176.500 Ft-ra csökkenhet. A futamidőt persze akár 10 évre is kitolhatod, a törlesztő ebben az esetben 118.650 Ft-ra redukálódik a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora szerint.

Ahogy látod, egy 10 millió Ft-os személyi kölcsönnél még a maximális, 10 éves futamidő mellett is viszonylag magas a havi törlesztő összege, ezért különösen fontos, hogy az egyes bankok milyen feltételekkel veszik figyelembe a különböző jövedelem típusokat.

Szerencsére a személyi kölcsönöknél számos jövedelemtípus szóba jöhet (munkáltatói jövedelem, külföldi jövedelem, KATA-s jövedelem, készpénzben kapott jövedelem stb.), ám az egyes bankok nagyon különböző módon kezelik ezeket. A Bankmonitor hiteltanácsadói ismerik az egyes pénzintézetek üzletpolitikáját, így megtalálják azokat a bankokat, amelyek az élethelyzetedhez legjobban igazodó ajánlatot kínálják.

Használd a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátorát, hogy megtaláld a számodra legjobb hitelajánlatot. Ha a számítást követően megadod az adataidat, akkor egy szakértő 24 órán belül megkeres, és mindenben a segítségedre lesz.  

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge @
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Robbanhat a lakáspiac júliusban és augusztusban

2019. 07. 19.

Vihar előtti csend jellemezte júniusban a magyar ingatlanpiacot, ami érthető, hiszen a július 1-jével induló családtámogatási lehetőségek óriási pénzügyi előnyt jelenthetnek azoknak, akik megfelelnek a feltételeknek. A normál esetben az...

Blogajánló

 • alapblog

  Gabonafélék globális terméshozama

  Évtizedek óta töretlen a hatékonyságjavulás. Viszont a folyamat jövőbeli fenntartásához és 10 milliárd ember élelmezési igényeinek kielégítéséhez kíméletes környezeti terhelés mellett elengedhetetlen a génnemesítés használata,...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.