Betöltés

Majdnem 3000 forintot spórolhatsz a tankolással

szerző: Bankmonitor.hu
2014-03-16

A magas benzinárak miatt egyre többen szeretnének lefaragni az üzemanyag-költségeiken. Ennek egyik módja, ha mindig olcsó kúton tankolunk. De van még több módszer arra, hogy kevesebbet költsünk benzinre: használjuk ki az árváltozást és fizessünk okosan!

A tavalyi év elejétől kezdve 25 alkalommal csökkent, míg 28 alkalommal növekedett a benzin kiskereskedelmi ára. Ez alkalmanként átlagosan 4,22 Ft csökkenést, 3,65 Ft emelést jelentett.

benzinar_20140314.jpg

A spórolás mibenléte – Hogyan lehetett ezeket az ármozgásokat kihasználni?

Átlagosan 5 naponta változott a benzin ára, így nem kellett sokat várnunk egy-egy változásra. A trükk mindössze annyi, hogy a szokásos tankolásunkat előre hozzuk, ha áremelésről kapunk hírt, míg elhalasztjuk, ha árcsökkentésről szerzünk tudomást. Számításaink szerint ezzel a technikával egy napi 50 kilométert autózó átlagos autós éves szinten 2800 forintot spórolhat. Ez majdnem 100 kilométerre elegendő benzin ára! Tehát máris nyertünk két napnyi üzemanyagot.

Természetesen a spórolás mértéke tankolási szokásoktól, és az árváltozás mértékétől függ, ami miden egyes autósnál más, és más. Azoknál a legnagyobb a hatása, akik sűrűbben, és sokat tankolnak, míg azoknál, akik kevesebbet autóznak, kisebb a megtakarítás. 20 literrel számolva ez tankolásonként átlag 55 forintot jelent.

Persze ennél többet is ki lehet hozni egy tankolásból!

Ha tankolásunkat hitelkártyával egyenlítjük ki! Több hitelkártya is legalább 1%-ot visszatérít vásárlásainkból. Ez a példánknál maradva 20 literes tankolásnál 80 forint körül alakul. Tehát többet nyerünk vele, mint a tankolásunk időzítésével! Ráadásul akadnak olyan hitelkártyák, amiknél 3-5%-os visszatérítést is kaphatunk tankolásaink után (persze arra ügyeljünk, hogy a visszatérítés összege maximalizált). 

Ne is habozz tovább, keress egy tankolásra optimalizált hitelkártyát és élvezd annak előnyeit!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Hitelkártya
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Feje tetejére állhat a világ 2019-ben

2018. 12. 15.

Korszakváltás előtt áll a fejlett tőkés világ, ugyanis olyan dolgok történhetnek 2019-ben, amelyekre a 2008-as válság óta nem volt példa. John Hardy, a Saxo Bank elemzője szerint az Európai Unió...

Blogajánló

  • alapblog

    Más pénze, más problémája

    A Mercedes 23 milliárd eurót tervez elkölteni az akkumulátor iparágban. A Volkswagennél 50 milliárd eurót fognak energiatárolásra költeni a következő 5 évben. Elon Musk meg...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.