Majdnem 3000 forintot spórolhatsz a tankolással

szerző: Bankmonitor.hu
2014. 03. 16.

A magas benzinárak miatt egyre többen szeretnének lefaragni az üzemanyag-költségeiken. Ennek egyik módja, ha mindig olcsó kúton tankolunk. De van még több módszer arra, hogy kevesebbet költsünk benzinre: használjuk ki az árváltozást és fizessünk okosan!

A tavalyi év elejétől kezdve 25 alkalommal csökkent, míg 28 alkalommal növekedett a benzin kiskereskedelmi ára. Ez alkalmanként átlagosan 4,22 Ft csökkenést, 3,65 Ft emelést jelentett.

benzinar_20140314.jpg

A spórolás mibenléte – Hogyan lehetett ezeket az ármozgásokat kihasználni?

Átlagosan 5 naponta változott a benzin ára, így nem kellett sokat várnunk egy-egy változásra. A trükk mindössze annyi, hogy a szokásos tankolásunkat előre hozzuk, ha áremelésről kapunk hírt, míg elhalasztjuk, ha árcsökkentésről szerzünk tudomást. Számításaink szerint ezzel a technikával egy napi 50 kilométert autózó átlagos autós éves szinten 2800 forintot spórolhat. Ez majdnem 100 kilométerre elegendő benzin ára! Tehát máris nyertünk két napnyi üzemanyagot.

Természetesen a spórolás mértéke tankolási szokásoktól, és az árváltozás mértékétől függ, ami miden egyes autósnál más, és más. Azoknál a legnagyobb a hatása, akik sűrűbben, és sokat tankolnak, míg azoknál, akik kevesebbet autóznak, kisebb a megtakarítás. 20 literrel számolva ez tankolásonként átlag 55 forintot jelent.

Persze ennél többet is ki lehet hozni egy tankolásból!

Ha tankolásunkat hitelkártyával egyenlítjük ki! Több hitelkártya is legalább 1%-ot visszatérít vásárlásainkból. Ez a példánknál maradva 20 literes tankolásnál 80 forint körül alakul. Tehát többet nyerünk vele, mint a tankolásunk időzítésével! Ráadásul akadnak olyan hitelkártyák, amiknél 3-5%-os visszatérítést is kaphatunk tankolásaink után (persze arra ügyeljünk, hogy a visszatérítés összege maximalizált). 

Ne is habozz tovább, keress egy tankolásra optimalizált hitelkártyát és élvezd annak előnyeit!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Hitelkártya
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Kapcsolódó tartalmak

Rákattantak az emberek a mobilfizetésre

2018. 06. 21.

Már öt kereskedelmi banknál is elérhető Magyarországon a mobilfizetés, a tavalyi évhez képest brutális növekedés következett be a bolti fizetésekkor. Úgy látszik, hogy a plasztikkártya helyett sokan a mobiljukat használják...

Mutatjuk, melyik 6 éves lakástakarék most a befutó!

A lakástakarék választás, mint bármelyik más pénzügyi döntés, ugyanúgy alapos megfontolást igényel. Pontosan ebben segít a futamidő egyenértékes összehasonlításunk, amelyben a lakástakarékok olyan jellemzőit hangoljuk össze, mint a számlanyitási díj...

Ha befektetés, akkor most az aktivitásra szavazz!

2018. 06. 20.

A passzív befektetési alapok vagy az ETF-ek neve sokaknak ismerősen csenghet, főleg az utóbbi évek után, mikor nagy népszerűségre tettek szert. Ugyanakkor  a tőzsdék csúcsokat döntő szárnyalása után most úgy...

Megújul az MKB Bank – Mire érdemes figyelni? (x)

Az MKB Bank Zrt. új informatikai rendszer használatára áll át, amely kizárólag a Bank tervezett, időszakos informatikai leállásával valósítható meg. Az informatikai leállás időtartama: 2018. június 29. (péntek) 17:45 órától...

Blogajánló

  • alapblog

    Tények – különkiadás

    – Kínai tőzsde kétéves minimumon: – A BUX index 4 nagy komponense közül kettő egyértelmű hosszú távú eső trendben (Mtelekom, Richter), kettő gyanúsan tapad az...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.