Majdnem 3000 forintot spórolhatsz a tankolással

 • 2014.03.16.
 • szerző: bankmonitor

A magas benzinárak miatt egyre többen szeretnének lefaragni az üzemanyag-költségeiken. Ennek egyik módja, ha mindig olcsó kúton tankolunk. De van még több módszer arra, hogy kevesebbet költsünk benzinre: használjuk ki az árváltozást és fizessünk okosan!

A tavalyi év elejétől kezdve 25 alkalommal csökkent, míg 28 alkalommal növekedett a benzin kiskereskedelmi ára. Ez alkalmanként átlagosan 4,22 Ft csökkenést, 3,65 Ft emelést jelentett.

benzinar_20140314.jpg

A spórolás mibenléte – Hogyan lehetett ezeket az ármozgásokat kihasználni?

Átlagosan 5 naponta változott a benzin ára, így nem kellett sokat várnunk egy-egy változásra. A trükk mindössze annyi, hogy a szokásos tankolásunkat előre hozzuk, ha áremelésről kapunk hírt, míg elhalasztjuk, ha árcsökkentésről szerzünk tudomást. Számításaink szerint ezzel a technikával egy napi 50 kilométert autózó átlagos autós éves szinten 2800 forintot spórolhat. Ez majdnem 100 kilométerre elegendő benzin ára! Tehát máris nyertünk két napnyi üzemanyagot.

Természetesen a spórolás mértéke tankolási szokásoktól, és az árváltozás mértékétől függ, ami miden egyes autósnál más, és más. Azoknál a legnagyobb a hatása, akik sűrűbben, és sokat tankolnak, míg azoknál, akik kevesebbet autóznak, kisebb a megtakarítás. 20 literrel számolva ez tankolásonként átlag 55 forintot jelent.

Persze ennél többet is ki lehet hozni egy tankolásból!

Ha tankolásunkat hitelkártyával egyenlítjük ki! Több hitelkártya is legalább 1%-ot visszatérít vásárlásainkból. Ez a példánknál maradva 20 literes tankolásnál 80 forint körül alakul. Tehát többet nyerünk vele, mint a tankolásunk időzítésével! Ráadásul akadnak olyan hitelkártyák, amiknél 3-5%-os visszatérítést is kaphatunk tankolásaink után (persze arra ügyeljünk, hogy a visszatérítés összege maximalizált). 

Ne is habozz tovább, keress egy tankolásra optimalizált hitelkártyát és élvezd annak előnyeit!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Hitelkártya
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Kereskedelmi háború

  Trumpnak igaza van a védővámokkal, bármennyire is nem tetszik ez a szabadkereskedelem híveinek. Kína ugyanis csal. A világ Kínát azért vette be a WTO-ba, mert...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.