Betöltés
loading

Már teljesen ingyenes bankszámlával is elérhető az Apple Pay!

Már a két évig teljesen ingyenes CIB ECO bankszámlákhoz alapból járó Visa Inspire elektronikus bankkártyákkal is használható az Apple Pay szolgáltatás. Vagyis, ha valaki az Apple mobilfizetés hiánya miatt nem választott ingyenes számlát, akkor ez már nem lehet akadály.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a bankszámla kalkulátorunk.

Bár a CIB Bank eredetileg nyár végére ígérte az Apple Pay bevezetését, kis csúszással most végre elindult a szolgáltatás. Ez azt jelenti, hogy az ingyenes CIB ECO számlához járó Visa Inspire elektronikus kártyát is fel lehet venni a Wallet alkalmazáson keresztül. Érdekesség, hogy a CIB-nél jelenleg kizárólag dombornyomott és elektronikus Visa Inspire kártyákkal használható az Apple Pay, míg a Mastercard lapoknál még várni kell erre a funkcióra.

Maga az Apple Pay mobilos fizetés Magyarországon elsőként az OTP Banknál volt elérhető, majd az Erste Bank lépett, most pedig a CIB indult el vele. A következő hónapokban a K&H Bank és a Budapest Bank következhet míg a Raiffeisen, a Takarék, az Unicredit és az MKB Bankkal kapcsolatban nincs pontos információnk.

(Természetesen a mobilfizetés nem az Apple sajátossága, sőt. Androidos telefonokon már évek óta elérhető bizonyos bankoknál a mobilfizetés lehetősége. Még 2016. őszén a Gránit Bank debütált a GRÁNIT Pay szolgáltatással, majd az OTP Bank, a Budapest Bank, az MKB Bank, a K&H Bank és az Erste Bank következett.)

De miért jó az Apple Pay?

Azért, mert a Wallet alkalmazásba felvett bankkártyák segítségével a mobiltelefonnal a bankkártya fizikai jelenléte nélkül is lehet fizetni boltokban, internetes áruházakban és alkalmazásokban.

Miért biztonságos az Apple Pay?

Az Apple Pay szolgáltatással használt bankkártya tényleges kártyaszámait sem a készülék, sem az Apple szerverei nem tárolják. A program egy egyedi azonosítót (Device Account Number) rendel a kártyához, amelyet titkosított formában, biztonságosan tárol a készülék biztonsági moduljában (Secure Element). Minden tranzakció engedélyezése egyedi, alkalmanként változó biztonsági kód alapján történik.

Hogyan néz ki az Apple Pay használat a gyakorlatban? 

Az Apple Pay-t elfogadó alkalmazásokon és weboldalakon keresztül egyszerűen lehet online vásárolni a Touch ID segítségével, vagy iPhone X-en az oldalsó gomb kétszeri megnyomásával a képernyőre nézve Face ID arcazonosítással. Az Apple Pay szolgáltatással nem kell hosszú számlanyomtatványokat kitölteni, vagy újra és újra begépelni a szállítási és számlázási adatokat.

Milyen eszközökön használható az Apple Pay?

Termék vagy szolgáltatás mobilalkalmazásról vagy Safariról történő kifizetéskor az Apple Pay az iPhone 6 és újabb telefonokon, iPhone SE, iPad Pro, iPad (ötödik generációs), iPad Air 2 és iPad mini 3 készülékeken, valamint ezek újabb modelljein működik. Ezenkívül a 2012-ben vagy azután bevezetett, macOS Sierra operációs rendszerrel működő Mac számítógépről is intézhető a fizetés, amelyet ezután iPhone 6 vagy újabb készülékről, illetve Apple Watch okosóráról, vagy az új MacBook Pro-ra telepített Touch ID-val lehet visszaigazolni.

Már ingyenes bankszámlával is használható

Azok az Apple felhasználók, akik imádják a mobilos fizetés egyszerűségét, eddig nem használhatták ki maradéktalanul a 2 évig teljesen ingyenes CIB ECO bankszámla előnyeit, hiszen az Apple Pay nem volt elérhető a banknál. Ez most megváltozott, ráadásul a számlához járó ingyenes Visa Inspire elektronikus kártya is használható vele, vagyis nem kell plusz díjért másik kártyát választani.

Mennyit spórolhatsz egy ingyenes bankszámlával?

CIB ECO bankszámla – ha a Bankmonitoron keresztül igénylik – egy átlagos bankolási szokásokkal rendelkező ember számára ténylegesen ingyenes. Mégpedig 2 éven keresztül. Hogy mi lesz akkor, ha lejár a két esztendő? Azt javasoljuk, hogy akkor ismét nézz szét a piacon, és ha találsz jobb bankszámla ajánlatot, akkor válts arra. Mert azt tudnod kell, hogy a bankok éppen olyanok, mint a többi szolgáltató: kedvezményekkel csábítják magukhoz az új ügyfeleket.

De mennyit ér az ingyenesség? Érdemes ezzel egyáltalán foglalkozni, jelent ez akkora kiadást? A Bankmonitor Bankszámla Kalkulátora szerint nagyon is, ugyanis az ingyenes bankszámla után következő 5 legkedvezőbb díjú számla átlagos költsége 2 év alatt csaknem 10 ezer Ft. Ehhez havonta 2 db csoportos beszedési megbízást (30 ezer Ft értékben), 2 db állandó átutalási megbízást (40 ezer Ft értékben), 30 db bankkártyás fizetést (75 ezer Ft) és 1 db 100 ezer Ft értékű készpénzfelvételt állítottunk be saját automatából, valamint azt, hogy nem kérünk SMS értesítést. (Ha az 5 legdrágább számla átlagát vesszük, akkor 2 év alatt átlagosan 81 ezer Ft-ot spórolhatunk meg.)

Ha megkeresnéd a számodra legkedvezőbb bankszámlát, vagy egyszerűen csak ellenőriznéd, hogy a jelenlegi számládért nem fizetsz-e többet a kelleténél, akkor használd a Bankmonitor bankszámla kalkulátorát. 

Bankszámla kalkulátor
Milyen bankszámlára van szükséged?
Ft
Ft
db
Ft
db
Legolcsóbb összköltség havonta
Havonta
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő találatot.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Fontos könnyítés a CIB bankszámláknál!

Mivel a járványhelyzetben a napi pénzügyek intézése is más, illetve sajnos sokak jövedelmi helyzete is megváltozott, a CIB Bank most nem várja el azoktól az ügyfeleitől a kedvezményes számlavezetési díjak...

Ez most a 10 legolcsóbb bankszámla Magyarországon

Ebben a cikkben összegyűjtöttük, melyek most a legkedvezőbb bankszámlák a számtalan elérhető piaci ajánlat közül. Érdemes mindenkinek elolvasnia, mert aki okosan választ, az több tízezer forintot is nyerhet az évek...

Blogajánló
  • alapblog Osztrák beruházási támogatás

    Az osztrák állam 1 milliárd eurós pályázati keretet hirdetett meg önkormányzatok számára, hogy abból olyan beruházási és felújítási programokat, mint például iskola, idősotthon, közlekedés, szélessávú... The post Osztrák beruházási támogatás appeared first on alapblog.