Márciusban végük a legjobb állampapíroknak

Márciusban végük a legjobb állampapíroknak
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-12-01 Frissítve: 2021-08-06
 

A legjobb lakossági állampapírok az infláció vagy a rövid állampapírok kamatozása felett fizető Prémium illetve Bónusz Magyar Államkötvények. Az alacsony betéti kamatok igencsak felértékelték az esetenként 3,25%-os kamatfelárakkal rendelkező papírokat. Viszont ezeket a papírokat várhatóan márciusban lehet utoljára vásárolni, így nem árt sietni!

A mindenki által vásárolható rövid, egy éven belüli állampapírok már fél százalékot sem fizetnek. És még ez is hatalmas kamat az átlagos lekötött betétekhez viszonyítva. Ehhez képest a lakosságnak szánt 12 hónapos Kamatozó Kincstárjegy már 2,25%-os szédítő magasságú kamatot fizet. De akinek még ez sem elegendő, választhatja az infláció felett 3,25%-ot fizető 2021-ben lejáró Prémium Magyar Államkötvényt is. De jó lesz igyekezni, a legjobb hozammal rendelkező papírok előzetes tervek szerint csak márciusban kaphatók utoljára!

lejaratok20161201

Mi lesz március után?

Az értékesítés kezdete egy biztos dátum, viszont az értékesítés vége csak egy várható időpont, így több forgatókönyv is lehetséges:

  • Hamarabb lezárják az értékesítést: már március előtt nem lehet kapni ezeket a pírokat. (Nem egyszer láttunk már rá precedenst, hogy hamarabb befejezték egy-egy papírnak az értékesítését, mint tervezték.)
  • Meghosszabbítják az értékesítést, és továbbra is kaphatóak lesznek ezek a papírok.
  • A legvalószínűbb azonban, hogy az értékesítés várható végével valóban nem lehet többé ezeket a sorozatokat megvásárolni.

Ha véget ér a Prémium illetve a Bónusz Magyar Államkötvény mostani sorozatainak az értékesítése, valószínűleg akkor sem maradunk ilyen típusú állampapírok nélkül. Ám a korábbi tapasztalatok alapján várható, hogy az eddigi kamatfelárak csökkenni fognak.

allampapir161017

Viszont, ha megvásárolod a még kapható állampapírokat, akkor a futamidő végéig fixálod a kamatfelárat. Élj a lehetőséggel, és találd meg minél korábban a hozzád illő állampapírt!

Hirdetés
Hirdetés