Márciusban végük a legjobb állampapíroknak

 • 2016.12.01.
 • szerző: bankmonitor.hu

A legjobb lakossági állampapírok az infláció vagy a rövid állampapírok kamatozása felett fizető Prémium illetve Bónusz Magyar Államkötvények. Az alacsony betéti kamatok igencsak felértékelték az esetenként 3,25%-os kamatfelárakkal rendelkező papírokat. Viszont ezeket a papírokat várhatóan márciusban lehet utoljára vásárolni, így nem árt sietni!

A mindenki által vásárolható rövid, egy éven belüli állampapírok már fél százalékot sem fizetnek. És még ez is hatalmas kamat az átlagos lekötött betétekhez viszonyítva. Ehhez képest a lakosságnak szánt 12 hónapos Kamatozó Kincstárjegy már 2,25%-os szédítő magasságú kamatot fizet. De akinek még ez sem elegendő, választhatja az infláció felett 3,25%-ot fizető 2021-ben lejáró Prémium Magyar Államkötvényt is. De jó lesz igyekezni, a legjobb hozammal rendelkező papírok előzetes tervek szerint csak márciusban kaphatók utoljára!

lejaratok20161201

Mi lesz március után?

Az értékesítés kezdete egy biztos dátum, viszont az értékesítés vége csak egy várható időpont, így több forgatókönyv is lehetséges:

 • Hamarabb lezárják az értékesítést: már március előtt nem lehet kapni ezeket a pírokat. (Nem egyszer láttunk már rá precedenst, hogy hamarabb befejezték egy-egy papírnak az értékesítését, mint tervezték.)
 • Meghosszabbítják az értékesítést, és továbbra is kaphatóak lesznek ezek a papírok.
 • A legvalószínűbb azonban, hogy az értékesítés várható végével valóban nem lehet többé ezeket a sorozatokat megvásárolni.

Ha véget ér a Prémium illetve a Bónusz Magyar Államkötvény mostani sorozatainak az értékesítése, valószínűleg akkor sem maradunk ilyen típusú állampapírok nélkül. Ám a korábbi tapasztalatok alapján várható, hogy az eddigi kamatfelárak csökkenni fognak.

allampapir161017

Viszont, ha megvásárolod a még kapható állampapírokat, akkor a futamidő végéig fixálod a kamatfelárat. Élj a lehetőséggel, és találd meg minél korábban a hozzád illő állampapírt!

ÁllamPAPÍr kalkulátor

Állampapírok

A maximális befektetési biztonság

Mennyi időre szeretnél befektetni?
Eurót vagy forintot szeretnél befektetni?

Állampapírt a magyar államkincstártól:

 • Ingyenes számlanyitás és vezetés
 • Korlátlan garancia a pénzedre
 • Sorban állás nélkül

Éves hozam

Futamidő

Adataid megadását követően
az Államkincstár szakértője
felhív.

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

A legkeresettebb befektetés ma Magyarországon a lakossági állampapír, a Bankmonitor.hu Állampapír kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a hozzád illőt. Ingyenes szolgáltatásunkkal állunk a rendelkezésedre, bármilyen kérdésed is lenne, mi választ adunk és megkeressük a legolcsóbb szolgáltatót, biztosítjuk a legkényelmesebb szerződéskötést!

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Hevülő gazdaságok, hevülő árfolyamok

  Az Inforádió „Párbeszéd a gazdaságról” című műsorában beszélgetett Virág Barnabás, az MNB ügyvezető igazgatója és Szabó László, a HOLD Alapkezelő elnöke a nagy jegybankok által gerjesztett...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.