MasterCard Mobile – számlafizetés (X)

 • 2013.12.11.
 • szerző: bankmonitor

Egy hazai fejlesztésű mobilalkalmazásnak köszönhetően a bankkártya birtokosok ma abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy MasterCard® vagy Maestro® típusú bankkártyájukat néhány egyszerű lépésben a telefonjukba költöztethetik. Így egyre több vásárlást, számlabefizetést és más praktikus teendőt végezhetnek a mobiljukról akkor és ott, ahol csak kedvük tartja.

2011-ben hazánkban indult el elsőként a MasterCard® Mobile alkalmazás, amelynek elfogadói hálózatához egy éven belül csatlakoztak az ország legnagyobb webáruházai és szolgáltatói. Ma már több, mint százötven partner teszi lehetővé az ilyen típusú fizetést. Ugyanakkor a fogyasztók körében is egyre kedveltebb a technológia: a MasterCard® Mobile jelenleg több mint 170 ezer letöltésnél tart.

Az internetes vásárláson túl az alkalmazás lehetőséget ad a QR-kódos fizetésre is. Ma már a Telekom számlákon is található MasterCard® Mobile QR-kód, amely hétköznapi társaival ellentétben nem csupán információt közöl, vagy külső linkre irányít, de ennél jóval többet tud: magát a számlát lehet vele kifizetni. A kódot a MasterCard® Mobile alkalmazás segítségével kell beolvasni, amit a program felismer, és néhány másodperc alatt, a kártyabirtokos jóváhagyását követően, elindítja a fizetést.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankmonitor
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ

A MasterCard Mobile működése:

Az alkalmazás letöltése és regisztrációja után a bankkártyát is regisztrálni kell a telefonon keresztül, melynek egyszeri díja bruttó 99 forint. Ezután a vásárlónak már nem kell minden egyes fizetéskor megadnia kártyaadatait, sem a kártyaszámot, sem a bankkártya biztonsági CVC vagy PIN. A kártyabirtokos mobiltelefonszámát, vagy kifejezetten a szolgáltatáshoz biztosított MasterCard Mobile azonosítóját adja meg fizetéskor. Ezt követően a telefonjára érkező, a tranzakció adatait tartalmazó fizetési kérést egy hat számjegyű alfanumerikus (betűket és számjegyeket is tartalmazó) titkos kód megadásával (mPIN) erősíti meg.  Az mPIN olyan állandó kód, amelyet az alkalmazás regisztrációjakor választ magának a felhasználó, és amelyet bármikor megváltoztathat a telefonján keresztül. (Az mPIN nem azonos a bankkártya PIN kódjával.)

További információk:
mc-mobile.hu

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Évértékelő és demográfia

  Orbán Viktornak demográfiailag teljesen igaza volt évértékelőjében. A demográfia a nagyon hosszú távú gazdasági-társadalmi folyamatok egyik legfontosabb meghatározója, és ha már pályára állt, akkor nehéz...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.