MasterCard Mobile – számlafizetés (X)

szerző: Bankmonitor.hu
2013. 12. 11.

Egy hazai fejlesztésű mobilalkalmazásnak köszönhetően a bankkártya birtokosok ma abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy MasterCard® vagy Maestro® típusú bankkártyájukat néhány egyszerű lépésben a telefonjukba költöztethetik. Így egyre több vásárlást, számlabefizetést és más praktikus teendőt végezhetnek a mobiljukról akkor és ott, ahol csak kedvük tartja.

2011-ben hazánkban indult el elsőként a MasterCard® Mobile alkalmazás, amelynek elfogadói hálózatához egy éven belül csatlakoztak az ország legnagyobb webáruházai és szolgáltatói. Ma már több, mint százötven partner teszi lehetővé az ilyen típusú fizetést. Ugyanakkor a fogyasztók körében is egyre kedveltebb a technológia: a MasterCard® Mobile jelenleg több mint 170 ezer letöltésnél tart.

Az internetes vásárláson túl az alkalmazás lehetőséget ad a QR-kódos fizetésre is. Ma már a Telekom számlákon is található MasterCard® Mobile QR-kód, amely hétköznapi társaival ellentétben nem csupán információt közöl, vagy külső linkre irányít, de ennél jóval többet tud: magát a számlát lehet vele kifizetni. A kódot a MasterCard® Mobile alkalmazás segítségével kell beolvasni, amit a program felismer, és néhány másodperc alatt, a kártyabirtokos jóváhagyását követően, elindítja a fizetést.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankmonitor
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

A MasterCard Mobile működése:

Az alkalmazás letöltése és regisztrációja után a bankkártyát is regisztrálni kell a telefonon keresztül, melynek egyszeri díja bruttó 99 forint. Ezután a vásárlónak már nem kell minden egyes fizetéskor megadnia kártyaadatait, sem a kártyaszámot, sem a bankkártya biztonsági CVC vagy PIN. A kártyabirtokos mobiltelefonszámát, vagy kifejezetten a szolgáltatáshoz biztosított MasterCard Mobile azonosítóját adja meg fizetéskor. Ezt követően a telefonjára érkező, a tranzakció adatait tartalmazó fizetési kérést egy hat számjegyű alfanumerikus (betűket és számjegyeket is tartalmazó) titkos kód megadásával (mPIN) erősíti meg.  Az mPIN olyan állandó kód, amelyet az alkalmazás regisztrációjakor választ magának a felhasználó, és amelyet bármikor megváltoztathat a telefonján keresztül. (Az mPIN nem azonos a bankkártya PIN kódjával.)

További információk:
mc-mobile.hu

Címkék:

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

Sokan megtanulhatták, milyen a bankkártya nélküli lét!

2018. 06. 04.

Tízezrek életét keserítette meg egy technikai hiba pénteken, ugyanis a Visa kártyákkal világszerte nem lehetett fizetni órákig (péntek késő délutántól szombat reggelig), megoldásként  az ATM-es készpénzfelvétel vagy egy alternatív (nem-Visa)...

7+1 tipp, hogy spórolj a bankköltségeken!

2018. 05. 31.

Két év távlatában kifoghatsz 59 és 661 forintos havi költségű bankszámla ajánlatot is, amennyiben a legjobb 10 bankszámla közül szemezgetsz. Persze mindenki számára más lehet a legjobb megoldás, ezért is...

Felforgatja a hazai bankolást az új üdvöske?

2018. 04. 02.

A Bankmonitornál több olyan érdeklődővel találkoztunk már, akik használják a magyar piacon mindösszesen két éve elérhető Revolut szolgáltatásait. Azt elöljáróban is jó, ha tudjuk, hogy nem egy hagyományos bankról van...

Blogajánló

  • alapblog

    Független-e a magyar jegybank?

    Természetesen nem az a kérdés, hogy politikailag vagy törvényileg független-e, hiszen ez nem kérdés, hanem az, hogy a nemzetközi folyamatoktól független-e? Erre pedig az az...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.