Hírdetés

Még 200 milliárd Ft a legnépszerűbb vállalkozói hitelből!

szerző: |
Frissítve:
 

Újabb esélyhez jutottak azok a cégek, akiknek eddig még nem sikerült a fix 2,5%-os kamatozás mellett elérhető Növekedési Hitelhez jutni. A vállalkozók körében legnépszerűbb hitel szerződéses határidejét 2017. március végére tolták ki, ráadásként a forintban elérhető keretet is több tízmilliárd forinttal megnövelték.

Ha a hiteligényt most elindítod, még kényelmesen meg tudod kötni a hitelszerződést időben.  

A Növekedési Hitelhez való hozzájutást az elmúlt időszakban nem csak az év végi szerződéses határidő nehezítette, hanem a bankoknál forintban már csak korlátozottan rendelkezésre álló NHP keret is.

Az MNB mostani döntése nem csak a szűkös határidő problémáját oldotta meg, hanem a forint forrás szűkösségét is azzal, hogy

 • a hitelszerződés határidejét december 30-áról 2017. március 31-ére tolta ki (változatlan 2018. június 29-el lezáruló lehívási időszak mellett),
 • a programban devizában rendelkezésre álló, de még fel nem használt összegeket a bankok akár forintban is felhasználhatják, mely ~200 Mrd forinttal megnöveli ezzel a bankoknál forintban elérhető támogatott hitelkeretet.

Fontos tudni, hogy a növekedési hitel területi korlátozás nélkül, azaz Budapesten és a tágabb közép-magyarországi régióban aktív vállalkozások és cégek számára is elérhető.

Ha épp a hiteligénylés folyamatában vagy és remegő térddel izgulsz, hogy a sokszor elhúzódó engedélyezési miatt ne csússz ki az év végi határidőből, most fellélegezhetsz.

Ha még csak tervezed a beruházást cégeddel, és a hiteligénylést még el sem indítottad, most még megteheted. A hátralévő idő elegendő ahhoz – még a karácsonyi időszakot is beleszámítva -, hogy március végéig meg tudd kötni a hitelszerződést.

Első és legfontosabb, hogy ellenőrizd: vállalkozásod alkalmas-e a Növekedési Hitel felvételére. A Bankmonitor kalkulátora segítségével ezt gyorsan megteheted:

Széchenyi hitel
Bankmonitor

 

Mire lehet a Növekedési Hitelt felhasználni?

A program keretében gyakorlatilag minden olyan beruházási cél megvalósítható, amely egy vállalkozás üzleti tevékenységét szolgálja:

 • vásárolhatunk új vagy használt gépeket, berendezéseket
 • már meglévő vagy bérelt gépeinket, berendezéseinket átalakíthatjuk, korszerűsíthetjük, kapacitását növelhetjük
 • felhasználhatjuk más társaság 10%-nál nagyobb mértékű részesedésének megvásárlására
 • ipari és kereskedelmi ingatlan (iroda, telephely) vásárlás, felújítás, korszerűsítés, bővítés
 • lakóingatlan, vagy üdülő vásárlásra, építésre, bővítésre, felújításra, illetve átalakításra, abban az esetben:
  • ha az ingatlan idegenforgalmi hasznosítású (szálloda, panzió, kemping, üdülőház, közösségi szálláshely)
  • ha a megépített ingatlan bérbeadási célú (és legalább 5 lakásból áll és energiatakarékosnak minősül)
 • vásárolhatunk haszongépjárművet
  • személygépkocsit abban az esetben, ha a hiteligénylő társaság fő tevékenysége a személyszállítás

Amennyiben bizonytalan vagy benne, hogy mennyi hitelt vehet fel céged, használd az alábbi kalkulátort:

Bankmonitor

Hírdetés