Betöltés

Még két napig tudod magasabb kamatokon lekötni a pénzed

szerző: Bankmonitor.hu
2015-04-28

Kedden kamatot csökkentett az MNB. Ennek hatása a bankbetétekben és az állampapírokban azonban még csak minimálisan érzékelhető. A jellemző banki gyakorlat szerint hétfőtől valószínűsíthető, hogy érzékelhetően mérséklődnek a bankbetéti kamatok. Még két nap maradt tehát, hogy magasabb kamatszinten lekösd a pénzed. Mutatjuk a legjobb bankbetéti és állampapír ajánlatokat. Érdemes lépni: a legutóbbi, egy hónappal ezelőtti 0,15%pontos kamatcsökkenés után a bankbetétek kamatai átlagosan 0,25%ponttal csökkentek. Várakozásunk szerint néhány átlag feletti kamatajánlat is mérséklődhet a banki ajánlatok közül.

Jó lesz sietni a lekötésekkel, hiszen az áprilisi kamatvágást megelőző március 24-i kamatcsökkentés után a bankbetétekért kapott kamatok jelentősen csökkentek. Márciusban a keddivel megegyező 0,15%pontos kamatvágást hajtott végre a jegybank, és akkor ezt követően ezt jelentősen meghaladó mértékben 0,25%ponttal csökkent az 1 éves banki lekötések átlagos kamata. Könnyen előfordulhat tehát, hogy ugyanekkora mértékben fognak csökkenni a banki kamatok májustól, azaz

  2,5 napunk maradt arra, hogy még a korábbi, magasabb kamatok mellett kössük le pénzünket! 

És hogy hová is tegyük a pénzünket?

A múlt héten már megvizsgáltuk, melyik a jelenleg elérhető legjobb banki ajánlat és meg is állapítottuk, hogy a legjobb banki lekötéssel 137 ezer forinttal többet kaphatunk a 10 legjobb ajánlat legutolsó helyén álló ajánlatnál. A vizsgálatnál 10 millió forint 1 éves lekötésével számoltunk. 

A legjobb ajánlatot a BNP Akciós betéte adta, ami 3,6%-os kamatot ajánl erre az esetre. A májusban várható 0,25%pontos csökkentéshez képest így további 25 ezer forintot nyerhetünk, ha még a héten lépünk. Ebből pedig az következik, hogy

162 ezer forinttal nagyobb lesz a hozamunk, ha még ebben a hónapban az elérhető legjobb ajánlatot választva kötjük le a pénzünket.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankbetét
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Több jó megoldás is van

Akinek viszont ez nem lenne elég, érdemes lehet az állampapírok között is körbenézniük. A rövid állampapírok hozamai ugyanis magasabbak az átlagos banki kamatoknál (Féléves Kincstárjegynél 2,75%-os, Kamatozó Kincstárjegynél 3%-os kamat), és a változó kamatozású éven túli állampapírok – a Prémium Magyar Államkötvény és a Bónusz Magyar Államkötvény – is nagyon vonzó kamatokkal bírnak. Ezek jelentős kamatprémiumot is ajánlanak, ami a Prémium Magyar Államkötvények esetén az egy évvel korábbi infláció felett ad 3-4%-ot, a Bónusz Magyar Államkötvény pedig a diszkontkincstárjegyek áltagos hozamai felett 1,75-2,5%-ot jelent.

A kamatvágások következtében viszont ezeket a kamatprémiumokat és a fixkamatozású kötvények kamatait is visszavághatják, így aki kötvényvásárláson gondolkodott eddig, annak is azt tanácsoljuk, hogy minél hamarabb vásárolja meg a papírokat.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Befektetési alap
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Ha szeretnéd magad kockázatmentesen próbára tenni a befektetések világában, akkor használd a Tudatos befektetés – Portfólió és Tudatos befektetés – Befektetési szimulátor alkalmazásunkat is!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk. 

A legkeresettebb befektetés ma Magyarországon a lakossági állampapír, a Bankmonitor.hu Állampapír kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a hozzád illőt. Ingyenes szolgáltatásunkkal állunk a rendelkezésedre, bármilyen kérdésed is lenne, mi választ adunk és megkeressük a legolcsóbb szolgáltatót, biztosítjuk a legkényelmesebb szerződéskötést!

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Állampapír vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Rossz helyre tetted a pénzedet? Ki védhet meg?

2019. 01. 04.

Kis Hazánkban már sokszor előfordult, hogy a befektetők simliseknek és csalóknak adták a pénzüket. Mégis mit tehetsz, ha ez Veled is megtörténik? Ki mentheti meg a pénzedet? Mi jelenthet számodra...

dollár

Csökkent a tranzakciós illeték mértéke!

2019. 01. 03.

Az országgyűlés 2019 elejétől csökkentette a tranzakciós illeték mértékét. Mostantól a 20 ezer forint alatti átutalásokra a lakossági számlák esetén nem kell megfizetnünk a 0,3%-os tranzakciós illetéket. Ennek ellenére mégis...

Kamatemelés az állampapíroknál!

2019. 01. 02.

Az alacsony kamatok és az emelkedő infláció miatt a pénzed egy részéből érdemes magyar lakossági állampapírokat venned! Ezek közül is kiemelkedő jelentőségű a prémium magyar állampapír, amelynek kamatozása minden évben...

Blogajánló

  • alapblog

    A menetrendszerű Brexit-pofon

    Theresa May Brexit tervét ma valószínűleg leszavazza a parlament. Kérdés csak a hány vokssal, 166 fölötti szám az elmúlt évszázad legnagyobb parlamenti veresége volna egy...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.