Betöltés
loading

Megérkeztek a friss albérletárak kerületi bontásban

Az ingatlanpiacra belépő ügyfelek jó részének okoz komoly fejtörést annak eldöntése, hogy lakást bérelni vagy vásárolni érdemesebb. Mások ugyanakkor azt számolgatják, hogy ha befektetési céllal, de hitelre vesznek egy ingatlant, akkor a bérleti díjak kitermelik-e a havonta esedékes részleteket. A kalkulációt megkönnyíthetik a Duna House által közzétett átlagos havi bérleti díjakra vonatkozó adatok, a legkedvezőbb lakáshitelt pedig kiválaszthatod a Bankmonitor.hu kalkulátorával.

Hogyan alakulnak a bérleti díjak?

A főváros frekventált területein az egy négyzetméterre eső bérleti díj a 3 000-3 500 forintot is elérheti. A vizsgált területek közül a II. kerület bizonyult a legdrágábbnak, ahol az átlagos bérleti díj 2 700 forint volt, ami egy átlagosnak tekinthető 50 négyzetméteres lakásra vetítve 135 ezer forintos havi bérleti díjnak felel meg.

Őket követi az V. és a VI. kerület 2 600, illetve 2 300 forintos egy négyzetméterre eső bérleti díjjal, majd a fővárosi lakáskeresők elsődleges célpontjának tekinthető XIII. kerület 2 200 forinttal. A XII., a IX. és a XI. kerületben is elérte a százezer forintot az 50 négyzetméterre vetített átlagos bérleti díj.

havi albérleti díjak

A fenti táblázat az egyes kerületek/városok átlagos bérleti díját mutatja egy négyzetméterre, valamint egy átlagosnak tekinthető 50 négyzetméteres lakásra vetítve.

A városok közül Debrecenben a legmagasabbak az átlagos bérleti díjak, ott az árak gyakorlatilag több fővárosi kerület áraival vetekszenek. A pécsi, a kecskeméti és a szolnoki bérleti díjak is körülbelül húsz százalékot ugrottak az egy év alatt, a statisztika szerint Tatabánya kis híján duplázott (ott 30 ezerről 55 ezerig meneteltek a bérleti díjak).

Az égbe szökő bérleti díjakat, valamint az olcsó hiteleket és az otthonteremtés állami támogatásának sikerét látva a megfelelő önerővel és jövedelemmel rendelkező ügyfelek közül sokan inkább a lakásvásárlás mellett dönthetnek.

Amennyiben arra vagy kíváncsi, hogy mennyi lenne a havi részleted, ha albérlet helyett saját lakást vásárolnál, akkor a legjobb helyen jársz! Néhány adat megadását követően a Bankmonitor.hu kalkulátorával összehasonlíthatod a legkedvezőbb banki ajánlatokat!

Lakáshitel kalkulátor
step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz. Az összes megtekintése
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
hitel futamidőre
havi -tól, THM-től.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

Mi történt a bérleti piacon az elmúlt években?

A válság hatására drámai változásokon ment keresztül a hitelezési- és az ingatlanpiac egyaránt, aminek következtében éveken keresztül a kivárás lett úrrá számos potenciális lakásvásárlón. Élethelyzettől függően viszont – az adásvételek elhalasztása ellenére – valahol lakni kellett, így sokan bérlőként jelentek meg a lakáspiacon.

A munkahelyek jó része a fővárosra és az agglomerációra, valamint a városokra és azok környezetére koncentrálódik. Ennek hatására a kisebb településekről sokan a nagyobb városokba költöztek, számukra elsősorban az albérlet jelentette a lakhatási gondok megoldását.

A bérleti piacot erősítő többletkereslet hozzájárult ahhoz, hogy az átlagos bérleti díjak ne zuhanjanak a lakásárak után. Az elmúlt három-négy évben bizonyos területeken már lassú emelkedés volt tapasztalható, majd ebben az évben elszabadult a pokol. Az árak pedig meredeken megugrottak a bérleti piacon.

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Mennyiért vehetünk fel most lakáshitelt?

A kijárási korlátozások feloldása után ismét erőre kapott az ingatlanpiac: szakértők szerint most megjelentek a keresleti oldalon mindazok, akik eddig kivártak a lakásvásárlással. Ennek apropóján megnéztük, hogy jelenleg milyen feltételekkel...

Blogajánló
  • alapblog A siker titka: csőd harminc alatt

    Emőri Gábor már tizenévesen belekóstolt a külkereskedelmi világba, de az igazi nagy ugrás az irodagépeket forgalmazó Kontrax volt. A rendszerváltás egyik üstökös vállalkozása ugyan csődbe... The post A siker titka: csőd harminc alatt appeared first on alapblog.