Megint nagyon csúnyán leszerepelt Magyarország – Ideje tenni a szegénység ellen

Megint nagyon csúnyán leszerepelt Magyarország – Ideje tenni a szegénység ellen
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-04-15 Frissítve: 2020-03-25
 

Újra napvilágot látott egy európai szegénységi statisztika. Magyarország nagyon rosszul szerepel az országok rangsorában, csak a görögöknél, a románoknál és a bolgároknál van több szegény, mint nálunk. Van azéért két jó hírünk is, amit a cikkünk végén meg is osztunk mindenkivel.

Tökutolsó lett Magyarország nemrég abban a rangsorban, amit az alapján állítottak össze, hogy Európa országai közül hol mekkora azoknak az aránya, akik nem tudnának megküzdeni egy váratlan kiadással.

Most egy újabb szegénységi statisztika látott napvilágot az Eurostattól, s bár utolsók nem vagyunk, ebben is eléggé leszerepeltünk.

Az alábbi grafikonon az látszik, hogy az egyes országokban mekkora azok aránya az Eurostat szerint, akik súlyos anyagi veszélyben élnek. Az adatokat a 2014-es oszlopok szerint rendeztük sorba, s látszik, hogy Magyarországnál akkor csak Románia és Bulgária volt rosszabb helyzetben.

Ha a frissebb, 2015-ös (narancs színnel) oszlopokat nézzük, láthatjuk, hogy a görögöket még sikerült megelőznünk. Egészen érdekes, hogy listát magasan a skandináv országok vezetik.

EU szegénység

Az Eurostat egész sok tényezőt vizsgált, ami alapján eldöntötte, hogy kik azok, akik mélyszegénységben élnek, azaz súlyos anyagi veszélyben vannak. Olyanokat például, hogy el tudnak-e menni az emberek évente egyszer egy hétre nyaralni, hogy tudnak-e húst vagy halat enni, hogy van-e mosógépjük és televíziójuk, stb.

Hogy valami pozitív üzenete is legyen a cikkünknek, két dolgot érdemes kiemelni:

  1. Bár Magyarország a negyedik legrosszabb ország a listán, azért a tendenciája javuló. 2013-ben még majdnem 30%-os arányt mért az Eurostat, most már 20% alá mentünk.                               

Magyarországi szegénység                                                                                                                                 

  1. A szegénység ellen lehet és kell is cselekedni. Egy korábbi cikkünkben már megmutattuk, hogy milyen banális apró dolgokkal lehet elkezdeni az anyagi fejlődést. Különösen szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy milyen fontos, hogy a meglévő hitelünket olcsóbb megoldással próbáljuk meg kiváltani! Volt olyan család, amely milliókat spórolt, mivel a havi törlesztője tízezer forintnál is nagyobb mértékben csökkent, amikor a meglévő lakáshitelüket kiváltották egy olcsóbbal. Javasoljuk, hogy nézz szét, használd az alábbi kalkulátort.


Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Címkék
Hirdetés