Betöltés

Mégis mi történik a Quaestornál?

szerző: Bankmonitor.hu
2015-03-18

A Bankmonitor egyik felhasználójának kérdésére szerettünk volna válaszolni: a QFD150812 kötvényről kerestünk információkat. Felmentünk a www.quaestor.hu weboldalra és meglepődtünk. Nem értjük.
Friss hírt kaptunk továbbá arról, hogy az ügyfelek körében szolgáltatásait kínálja egy ügyvéd…

Hová lettek a kötvény információk?

A Quaestor weboldala a Felügyeleti biztos közleményével kezdődik. Rendben, érthető. A közleményt megnyitva a következőt olvastuk:
„…Ezért arra szeretnénk Önt kérni, hogy elsődleges tájékozódási forrásul a www.quaestor.hu weboldalt használja…”

Nos, mi pont ezzel próbálkoztunk és gőzerővel kerestük a QFD150812 kötvényhez tartozó hivatalos kibocsátási tájékoztatót. Folyamatosan zsákutcába jutottunk a weboldalon. Jöjjön hát a mindenható… Beírtuk a Google-be a kötvény kódját. A kereső 0,18 másodperc alatt visszaadta a linket, ahol az általunk keresett leírás található. Íme:
http://mmf.quaestor.hu/kotveny/QFD150812

Már kattintunk is gőzerővel! És mi történik? Megjelenik a cég weboldalának nyitófelülete, ami annyit jelent, hogy a kötvényhez kapcsolódó tájékoztató az online felületen már nem elérhető.

A kötvényekhez kapcsolódó hivatalos tájékoztatók visszavonása az online felületről jelentős mértékben megnehezíti az ügyfelek helyzetét…

És megjelent a csodát hozó ügyvéd is

Információink szerint a Quaestor ügyfelek körében megjelent szolgáltatásait kínáló ügyvéd, aki X Ft-ért tömegesen ellátja az ügyfelek képviseletét.
Miért érdemes ettől a remek megoldástól, lehetőségtől távol tartani magunkat?

 • az ügyfelek helyzete komoly mértékben eltérő lesz/lehet például, de nem kizárólag annak függvényében, hogy valós kötvénnyel, vagy fiktív kötvénnyel rendelkeztek
 • az eltérő helyzetekben a tömeges jogi képviselet távolról sem biztos, hogy érdemi megoldást tud kínálni
 • amíg az MNB nem tesz közzé további érdemi információkat a helyzetről, a jogi eljárás megindítása is erősen információhiányos bázison fog megtörténni… ez nem azt jelenti, hogy nem lehet jogi lépéseket tenni, csupán azt, hogy ezen lépések várható megtérülése ügyvédi oldalon magasabb lehet, mint ügyfél oldalon…

Ha mindenképpen azonnali jogi cselekedetben gondolkozunk, akkor érdemes több, egymástól független jogi véleményt meghallgatni. Nem érdemes további pénzeket elveszteni az azonnali cselekvési kényszer következtében. A megfontoltság kifizetődő nem csak a pénzügyekben, de a jogi területen is…

Ha valakit a valós befektetések érdekelnek

Ha a befektetések valós világát szeretnéd megismerni és nem a „hihetetlenül kedvező hozamokat”, mely végül hihetetlenül nagy veszteségben végződik, akkor a tájékozódással és tanulással érdemes kezdeni. Egy remek Bankmonitor alkalmazás, mely a valóságot mutatja be számodra, az álmok helyett:

Hogyan döntesz valós helyzetekben?

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Nézd meg kiemelt befektetési ajánlatainkat: Részletek »

Kiemelt befektetési ajánlatok
OTP abszolút hozam alapok éves átlagos hozamai,
2018.09.30.
OTP logo
 • BEFEKTETÉSI TERMÉKEK 1 év 3 év 5 év INDULÁSTÓL
  OTP Prémium Származtatott Alap -3,92% 5,92% 3,88% 7,29% 1
  OTP Supra Alap 2,67% 8,76% 4,50% 15,57%2
  Forrás: BAMOSZ - Az alapok múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeli teljesítményre, hozamra. Az alapok befektetési politikájáról, a befektetések lehetséges kockázatairól és egyéb adatairól részletesen tájékozódhat az alap forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő Zrt. honlapján található Kezelési Szabályzatot is magában foglaló Tájékoztatóból. (www.otpalap.hu) 1. 2011.04.20.
  2. 2008.05.15.
 • BEFEKTETÉSI TERMÉKEK 1 év 3 év 5 év INDULÁSTÓL
  OTP EMDA Alap -3,96% 9,36% 5,95% 13,26%3
  OTP Fundman Alap -11,48% 8,94% n.a. 1,99%4
  Forrás: BAMOSZ - Az alapok múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeli teljesítményre, hozamra. Az alapok befektetési politikájáról, a befektetések lehetséges kockázatairól és egyéb adatairól részletesen tájékozódhat az alap forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő Zrt. honlapján található Kezelési Szabályzatot is magában foglaló Tájékoztatóból. (www.otpalap.hu) 3. 2008.03.29.
  4. 2014.06.11.
 • BEFEKTETÉSI TERMÉKEK 1 év 3 év 5 év INDULÁSTÓL
  OTP Új Európa Alap -6,49% 2,20% 2,21% 4,68%5
  OTP Föld Kincsei Alap -8,94% 14,55% 6,38% 5,66%6
  Forrás: BAMOSZ - Az alapok múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeli teljesítményre, hozamra. Az alapok befektetési politikájáról, a befektetések lehetséges kockázatairól és egyéb adatairól részletesen tájékozódhat az alap forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő Zrt. honlapján található Kezelési Szabályzatot is magában foglaló Tájékoztatóból. (www.otpalap.hu) 5. 2007.11.14.
  6. 2009.02.04.
 • BEFEKTETÉSI TERMÉKEK 1 év 3 év 5 év INDULÁSTÓL
  OTP Abszolút Hozam Alap -1,06% 0,14% 2,64% 4,05%7
  OTP Trend Alap 10,12% 9,80% 13,80% 13,58%8
  Forrás: BAMOSZ - Az alapok múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeli teljesítményre, hozamra. Az alapok befektetési politikájáról, a befektetések lehetséges kockázatairól és egyéb adatairól részletesen tájékozódhat az alap forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő Zrt. honlapján található Kezelési Szabályzatot is magában foglaló Tájékoztatóból. (www.otpalap.hu) 7. 2006.07.11.
  8. 2011.12.23.

A Bankmonitor.hu több mint 25 éves szakmai tapasztalatának köszönhetően - amelyet különböző bankoknál és brókercégeknél szereztünk - nem csak segítünk eligazodni a közel 50 alapkezelő több ezer alapja között, de a megfelelő szolgáltató vagy vagyonkezelő kiválasztásában is segítségedre lehetünk.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Befektetési alap vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy megadtad adataidat!
Amennyiben további kérdésed lenne befektetési alapokkal kapcsolatban, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Az új nyugdíjcélú megtakarítás: a nyugdíjkötvény

2018. 11. 26.

Varga Mihály pénzügyminiszter 2018. november 15-én, csütörtökön bejelentette, hogy érkezik a kormány legújabb nyugdíjcélú ötlete, a nyugdíjkötvény. A pénzügyminiszter szerint az állam készen áll a nyugdíjpiacra történő belépésre. Állítása szerint...

Hogyan fektess be 10 millió forintot?

2018. 11. 07.

A magyarok számos esetben nehezen döntik el, mibe fektessék a nehezen megtakarított pénzüket. Bizony, ez közel sem egyszerű kérdés, és sok profi szakember is számtalanszor megküzd a problémával. Az cseppet...

Blogajánló

 • alapblog

  Janus-arcú 2018

  Milyen más ennek az évnek az eleje, mint a vége! Januárban még ilyen hírek domináltak: Decemberben pedig elindultak a profit csökkenésre utaló figyelmeztetések: Mint a...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.