Betöltés

Megnéztük hogyan kaphatnánk meg kisebb hitelösszegnél egy nagyobb kölcsön kedvező kondícióit

szerző: Argyelán József
2019-11-20

A bankok személyi kölcsön kínálata sokkal átláthatóbbnak tűnik, mint a lakáshitel termék paletta. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy személyi hitelt a bankok jellemzően csak futamidő végéig fix kamatozással kínálnak. Így is jelentős eltérés lehet az egyes ajánlatok között, több százezer forint múlhat választásunkon. A különböző hitelösszegeket pedig eltérő kamattal tudjuk igénybe venni. Találtunk arra is megoldást, hogy a magasabb kölcsönösszeg kamatelőnyeit elérhessük egy kisebb hitel igénylésekor is.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Egyre népszerűbb a személyi kölcsön a magyarok körében. Ez érthető, hiszen az elmúlt két évben jelentősen csökkent ezen konstrukció kamata is, ráadásul sokkal gyorsabban hozzájuthatunk a pénzhez, mint egy jelzáloghitelnél. Mindezt úgy, hogy ingatlanfedezetet sem kell biztosítanunk hozzá. Az egyes banki konstrukciók között azonban még mindig jelentős lehet az eltérés, akár több 100 ezer forint is múlhat azon, hogy melyik ajánlatot választjuk ki.

Az is rengeteg dolgot befolyásolhat, hogy mennyi kölcsönre lenne szükségünk. Eltérő feltételekkel igényelhetünk különböző összegű hiteleket. Jellemzően a nagyobb kölcsönöket kaphatjuk meg kedvezőbb kondíciókkal. A bankok ugyanis a nagyobb jövedelmű, több hitelt igénylő ügyfeleket szeretnék elsősorban megszerezni maguknak. Hasonlítsuk összeg a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora szerinti legkedvezőbb THM értékű 1, 3  és 5 millió forint összegű kölcsönök feltételeit.

Az látható, hogy a vizsgált legkisebb hitelösszeg, 1 millió forint esetében a legkedvezőbb személyi kölcsön kamata 0,5 százalékkal magasabb, mint a többi esetben. Emiatt a teljes visszafizetendő összeg közel 20%-kal haladja meg a felvett hitelösszeget, ez a többi esetben kicsivel 17% felett van.

Hogyan érhetjük alacsonyabb hitelösszegnél a kedvezőbb feltételeket?

A hitelösszeghez kapcsolódó feltételek jellemzően az induláskori állapotra érvényesek, a fennálló tartozás csökkenésével kamatunk nem fog változni. Ezek alapján igényelhetünk akár magasabb hitelösszeget, ezzel elérhetjük a kedvezőbb kamatot. Azt az összeget pedig amire nincs szükségünk egy hónap után előtörleszthetjük hitelünkbe, így a tartozásunk lecsökken és már kisebb összegre kell a kedvező kamatot fizetnünk. Az előtörlesztésnek azonban díja van. Megvizsgáltuk melyik esetben járnánk jobban.

Összességében 11 ezer forinttal kevesebbet kell visszafizetnünk, ha magsabb hitelösszeget igénylünk majd részben előtörlesztünk. Természetesen nem csak rajtunk múlik az, hogy megkaphatjuk-e a magasabb összeget. Jövedelmünk terhelhetősége (JTM) – hány százaléka lehet fizetésünknek a hitel törlesztőrészlete – fontos tényező. A JTM számításánál pedig nem csak az új hitel törlesztőrészlete számít, figyelembe veszik meglévő fizetési kötelezettségeink is. Sőt folyószámlahitelünk, hitelkártyánk teljes keretének 5%-a is törlesztőnek számít függetlenül attól, hogy kihasználtuk-e a keretet vagy sem.

Természetesen nem mindenki lehet jogosult a legkedvezőbb konstrukcióra. Érdemes a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátorát kitöltve megnézni, hogy a saját jövedelmi és egyéb adottságaink mellett milyen feltételekkel kaphatnánk hitelt.

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb szabad felhasználású hitelek:
Badge @
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Fiatal gyerekes család első hiteligénylése

Eljön a vevők ideje a magyar ingatlanpiacon?

2019. 12. 07.

A Babaváró támogatásnak és a csok kibővítésének is köszönhető erősebb őszi hónapok után nyári mélypontjára esett az ingatlanpiac novemberben, vagyis idén 10 945 adásvétel történt, szemben az egy évvel ezelőtti...

Blogajánló

 • alapblog

  Fogy a fiatal!

  Az előző ábránkon megnéztük, hogy a tanulók száma hogyan alakul 1960 óta. Itt a teljes fiatal korosztályt nézzük meg és aggódunk tovább a nyugdíjrendszerünk miatt.... The post Fogy a fiatal! appeared first on alapblog.

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.