Betöltés
loading

Megnéztük hogyan kaphatnánk meg kisebb hitelösszegnél egy nagyobb kölcsön kedvező kondícióit

A bankok személyi kölcsön kínálata sokkal átláthatóbbnak tűnik, mint a lakáshitel termék paletta. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy személyi hitelt a bankok jellemzően csak futamidő végéig fix kamatozással kínálnak. Így is jelentős eltérés lehet az egyes ajánlatok között, több százezer forint múlhat választásunkon. A különböző hitelösszegeket pedig eltérő kamattal tudjuk igénybe venni. Találtunk arra is megoldást, hogy a magasabb kölcsönösszeg kamatelőnyeit elérhessük egy kisebb hitel igénylésekor is.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Egyre népszerűbb a személyi kölcsön a magyarok körében. Ez érthető, hiszen az elmúlt két évben jelentősen csökkent ezen konstrukció kamata is, ráadásul sokkal gyorsabban hozzájuthatunk a pénzhez, mint egy jelzáloghitelnél. Mindezt úgy, hogy ingatlanfedezetet sem kell biztosítanunk hozzá. Az egyes banki konstrukciók között azonban még mindig jelentős lehet az eltérés, akár több 100 ezer forint is múlhat azon, hogy melyik ajánlatot választjuk ki.

Az is rengeteg dolgot befolyásolhat, hogy mennyi kölcsönre lenne szükségünk. Eltérő feltételekkel igényelhetünk különböző összegű hiteleket. Jellemzően a nagyobb kölcsönöket kaphatjuk meg kedvezőbb kondíciókkal. A bankok ugyanis a nagyobb jövedelmű, több hitelt igénylő ügyfeleket szeretnék elsősorban megszerezni maguknak. Hasonlítsuk összeg a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora szerinti legkedvezőbb THM értékű 1, 3  és 5 millió forint összegű kölcsönök feltételeit.

Az látható, hogy a vizsgált legkisebb hitelösszeg, 1 millió forint esetében a legkedvezőbb személyi kölcsön kamata 0,5 százalékkal magasabb, mint a többi esetben. Emiatt a teljes visszafizetendő összeg közel 20%-kal haladja meg a felvett hitelösszeget, ez a többi esetben kicsivel 17% felett van.

Hogyan érhetjük alacsonyabb hitelösszegnél a kedvezőbb feltételeket?

A hitelösszeghez kapcsolódó feltételek jellemzően az induláskori állapotra érvényesek, a fennálló tartozás csökkenésével kamatunk nem fog változni. Ezek alapján igényelhetünk akár magasabb hitelösszeget, ezzel elérhetjük a kedvezőbb kamatot. Azt az összeget pedig amire nincs szükségünk egy hónap után előtörleszthetjük hitelünkbe, így a tartozásunk lecsökken és már kisebb összegre kell a kedvező kamatot fizetnünk. Az előtörlesztésnek azonban díja van. Megvizsgáltuk melyik esetben járnánk jobban.

Összességében 11 ezer forinttal kevesebbet kell visszafizetnünk, ha magsabb hitelösszeget igénylünk majd részben előtörlesztünk. Természetesen nem csak rajtunk múlik az, hogy megkaphatjuk-e a magasabb összeget. Jövedelmünk terhelhetősége (JTM) – hány százaléka lehet fizetésünknek a hitel törlesztőrészlete – fontos tényező. A JTM számításánál pedig nem csak az új hitel törlesztőrészlete számít, figyelembe veszik meglévő fizetési kötelezettségeink is. Sőt folyószámlahitelünk, hitelkártyánk teljes keretének 5%-a is törlesztőnek számít függetlenül attól, hogy kihasználtuk-e a keretet vagy sem.

Természetesen nem mindenki lehet jogosult a legkedvezőbb konstrukcióra. Érdemes a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátorát kitöltve megnézni, hogy a saját jövedelmi és egyéb adottságaink mellett milyen feltételekkel kaphatnánk hitelt.

Személyi hitel kalkulátor
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Ft
Jövedelmem:
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb szabad felhasználású hitelek:
Törlesztő 2020-ban
Teljes visszafizetés
Törlesztő 2021-től
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
  • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Fióki látogatás nélkül igénylem
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Mennyiért vehetünk fel most lakáshitelt?

A kijárási korlátozások feloldása után ismét erőre kapott az ingatlanpiac: szakértők szerint most megjelentek a keresleti oldalon mindazok, akik eddig kivártak a lakásvásárlással. Ennek apropóján megnéztük, hogy jelenleg milyen feltételekkel...

Társasházak, lakásszövetkezetek is igényelhetik a szuperolcsó NHP Hajrá hitelt

Az NHP Hajrá konstrukció friss módosításainak köszönhetően nagyobb mértékben fogja elősegíteni a hazai vállalkozások külföldi beruházásait, rugalmasabb forgóeszközhitelezést tesz lehetővé, továbbá társasházak és lakásszövetkezetek is igénybe vehetik korszerűsítési beruházások finanszírozáshoz....

kislány

Falusi csok: ezek a leggyakoribb félreértések

Népszerű a falusi csok, ám még mindig sok ezzel kapcsolatban a félreértés. A Bankmonitor.hu összegyűjtötte ezek közül a leggyakoribbakat. A falusi csok remek lehetőséget jelent azoknak a gyermekes vagy gyermekvállalást...

Blogajánló
  • alapblog Újra múzeumban

    A mai nyugati értelmiség civilizációkritikája és jövőpesszimizmusa is ősrégi, ezt bizonyítja Max Peintner képe 1970-ből – nincs új a nap alatt. Azért a világ döcögve,... The post Újra múzeumban appeared first on alapblog.