Betöltés

Mekkora jövedelem szükséges 10 millió Ft lakáshitelhez?

szerző: Nagy Ildikó
2016-07-31

Aki egyedül venne fel ma 10 millió forint lakáshitelt, annak mindenképpen átlag feletti jövedelmet szükséges igazolnia. Két keresős háztartás esetén a bevételek összeadódnak, így az átlag alatt kereső pár is hozzájuthat ekkora hitelösszeghez. Eltérő feltételek vonatkoznak azonban a munkabérre, családi pótlékra, vállalkozói jövedelemre, és jelentősen befolyásolják a felvehető kölcsön összegét a meglévő hitelek, hitelkeretek is, valamint, hogy meddig fix a törlesztőrészlet!

Mennyire terhelhető a jövedelem hiteltörlesztésekkel?

A Magyar Nemzeti Bank által bevezetett Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató (JTM) szerint az összes igazolt, és adott bank által figyelembe vehető jövedelmek maximum 50%-ig terhelhetőek hiteltörlesztéssel (60%-ig abban az esetben, ha az összjövedelem eléri a 400 ezer Ft-ot). Ennél óvatosabbak azonban a bankok, és jellemzően 30-40%-ig engedik el a JTM mutatót, amelybe minden, a már meglévő hiteleket is bele kell számolni.

Megvizsgáltuk, hogy 35%-os JTM mellett milyen jövedelem szükséges ma egy 10 millió Ft összegű lakáshitel felvételéhez:

20160731_abra

A fenti számok másképp alakulnak azonban, ha például a háztartásnak van egy 500 ezer forintos hitelkártyája. Akár használják, akár nem, 25 ezer forinttal beleszámít a jövedelemterhelésbe, azaz ennyivel alacsonyabb törlesztőrészlettel, ebből kifolyólag alacsonyabb felvehető hitellel kell kalkulálniuk.

Amennyiben egy 3 hónapig fix törlesztésű hitel felvételében gondolkodnak, 170 000 Ft helyett 241 000 Ft jövedelmet szükséges igazolniuk, ha nem szüntetik meg hitelkártyájukat!

Milyen jövedelmek számítanak lakáshitel felvételekor?

Elég széles a bankok által elfogadható jövedelmek palettája, azonban nem minden típusú bevétel esik azonos elbírálás alá a pénzintézeteknél. Ha több adósa van egy lakáshitelnek, (például házas-, élettársak) és mindketten rendelkeznek jövedelemmel, a bevételek összeadhatóak az alábbiak figyelembevételével:

 • Szükséges igazolni legalább egy minimálbért, amely lehet munkabér, vállalkozásból származó jövedelem, nyugdíj, ingatlan bérbeadásból származó jövedelem (elsődleges jövedelmek, de bankonként változóak).
 • Ezekhez adhatóak hozzá az egyéb (másodlagos) jövedelmek, mint például a CSED, GYES, gyermektartás, családi pótlék, bónusz, jutalom, cafeteria bizonyos elemei, PHD ösztöndíj.

Minden banknak egyedi követelményei vannak az elfogadható jövedelmekkel kapcsolatban, pár általánosságot azonban ki lehet emelni:

 1. Alkalmazotti munkaviszonyt az aktuális munkahelyen legalább 3 hónapot kell igazolni
 2. A munkavállaló nem állhat próbaidő, felmondás alatt
 3. A munkáltató nem állhat felszámolás, csődeljárás alatt
 4. Vállalkozói jövedelem esetén a vállalkozásnak van legalább egy lezárt pénzügyi éve (január-december)
 5. A jövedelem bankszámlakivonattal, munkáltatói igazolással, NAV jövedelemigazolással alátámasztható hivatalos bevétel

Ha hitelfelvétel előtt állsz, vagy előzetesen érdeklődsz, az alábbi kalkulátorral megnézheted az aktuális banki ajánlatokat, szakértőink pedig segítenek neked a megfelelő bank kiválasztásában is!

Lakáshitel kalkulátor
step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz. Az összes megtekintése
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
hitel futamidőre
havi -tól, THM-től.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

Mit tehetsz a hitelezhetőséged javítása érdekében?

 • Számold fel a nem használt hitelkártyákat, folyószámla hitelkereteket!
 • Amennyiben ezek mégis használatban vannak, de nem létszükséglet, akkor a lakáshitel érdekében célszerű ezekről mégis lemondani.
 • Ne válts munkahelyet hitelfelvétel előtt!
 • Figyelj oda, hogy pontosan törleszd a meglévő hiteleidet, időben töltsd vissza a hitelkártyádat!

 

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Mire van szükséged?

BM logo white
Milyen témakörben érdeklődsz?

Látogass el a Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel foglalkozó oldalunkra, ahol rengeteg hasznos információt találsz. Kiszámolhatod, hogy a 2019. július 1-től érvényes szabályok szerint mennyi CSOK-ot kaphatsz. Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a CSOK-kal kapcsolatos legfrissebb információkról!
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a Bankmonitor elsősorban új pénzügyi termék igényléséhez nyújt teljes körű támogatást, és csak olyan meglévő szerződés kapcsán tud segítséget nyújtani, amelyet eredetileg is a Bankmonitor szakértői segítségével kötöttél meg!
Amennyiben nem akarsz új szerződést kötni, és tőlünk függetlenül megkötött szerződésedet, valamint egyéb pénzügyi helyzetedet érintő kérdésed merült fel, Jobb tudni rovatunkból tájékozódhatsz.
Bankmonitor TIPP: Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legfrissebb cikkeinkről, elemzéseinkről.
A hitelbírálat során a banknál azonnali kizáró feltételt jelent, ha valaki a negatív adóslistán szerepel, így nem kaphat hitelt. Miután megtörtént a tartozás rendezése és egy év eltelik, utána válhat valaki ismét hitelképessé. A témával részletesen foglalkozó írásainkat itt találod: KHR (BAR lista) Bankmonitor TIPP: Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legfrissebb cikkeinkről, elemzéseinkről.
Köszönjük, hogy regisztráltál hírlevelünkre
Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:
Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
21 Hozzászólás
 1. Rebel

  NE vegyél fel semmi féle hitelt!
  NE költsd el azt a pénzt amit még meg sem kerestél!

 2. Docens (valóban az)

  Hogy mekkora jövedelem szükséges 10 millió Ft lakáshitelhez? Az sok mindentől függ, FIDESZ politikusok egy része szerin elég a 47 ezer forint, mert annyiból ma meg lehet élni a magyar abszurdisztánban. Más FIDESZ politikusok szerint közmunkajövedelem.
  Ja, vidéken meg semekkora jövedelem nem kell 1000000 forint lakáshitelhez, mert ott nem építkezik senki. Egy átlagos vidéki kisvárosban, mint például a módszerváltás idején 10000, ma 6000 lakosú Bácsalmáson, ahol a közmunkaprogram ma a legnagyobb munkáltató, a 3300 lakóházból legalább ezer lakatlan és eladó, de a rossz nyelvek szerint minden ház eladó, ha van olyan bolond aki megvegye.
  Úgyhogy álmodik a nyomor.
  A magyar meg menekül kifelé a jobb élet és a nyugdíj reményében. Vidéken a 8 általános ostoba elvégzése után a gyerek nem továbbtanulni megy, hanem közmunkásnak, hogy javuljon a csalás megélhetése.
  Ezek a realitások.

 3. Rebel

  🙂 eltávolították a hozzászólásomat, nem is csoda 🙂
  Leírom még egyszer: NE vegyél fel semmi féle hitelt! NE költsd el azt a pénzt amit meg sem kerestél. Így nem leszel adósrabszolga. Ilyen egyszerű 😉

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Rebel! Nem távolítunk el hozzászólásokat, így most sem tettük. A véleményével nem értünk ugyan egyet, hiszen a hitel nem rossz dolog, ha valaki ésszel és jól megalapozottan vág bele. Ettől függetlenül tiszteletben tartjuk, ha valaki nem osztja az álláspontunkat.

 4. Gádor Éva

  Szellemes és sajnos igaz!

 5. Varga

  Végig olvastam, és hát köze nincs a valósághoz. Nekem van már lakáshitelem. 8mill. vettem fel, a feleségemmel, és 3 gyermekemmel. Vanhitelkártyám is, és személyi hitel is volt a felvétel idelyén(2007). Frank hizel volt, gondolom nem kell mondani. Az akkoi fizetésünkből tudtuk simán fizetni a havi 47000 körüli törlesztőt. Minden törlesztő egyben sem haladta meg a 90-100000. Ma a 8mill. már 13mill. atörlesztőm pedig 136000 + a többi. Személyi hitel màr nincs mert lejárt, de a kártyákra most is fizetek 35000-et. A tőrlesztők a fizetésem 90%- át elviszik, a 10% pedig a különböző banki, és más költségek. A hitelemen nem változtattam, csak az változott ami a közben hozott törvények és a bank változtatott. Szép az az 50% csak nem igaz. Új hitelnél valóban figyelik, de a meglévőkre már nem vonatkozik?

 6. J

  Úgy örülünk a hitelfelvétel lehetőségének,mintha ingyen adnák.
  Inkább jó munkahelyekre és nem irreális ingatlanárakra lenne szükség.

 7. Szkeptikus

  “Ja, vidéken meg semekkora jövedelem nem kell 1000000 forint lakáshitelhez, mert ott nem építkezik senki.”
  1. Szó sincs építkezésről, hanem lakáshitelről. Persze így ez is fals, maradjunk annyiban, hogy ingatlanhitelről akartak írni.
  2. Azt hiszem itt egy 0 lemardt a 10 millióból.
  3. Egyébként meg minek kellene építkezni? Van akkora meglévő ingatlanállomány Magyarországon, hogy az is sok az egyre csökkenő lakosság részére.
  4. A szocializmusban nem kellett volna boldog boldogtalannak építkeznie, majd akkor nem állnának üresen ezrével az ingatlanok, amik egyébként is túl voltak méretezve, mind az anyagi lehetőségekhez, mind a tényleges igényekhez, mind pedig a vállalható rezsiköltségekhez.
  5. A kormány sajnos nem az embereket támogatja, hanem az építőipart, ezért kergeti bele az embereket az új ingatlanra járó csok-ba és hitelbe. Persze belekergetni is csak azt lehet, aki nem tud reálisan ítélkezni. De hogy ebben az országban sok millióan nem tudnak reálisan ítélkezni, az meglátszik az esztelen svájci frankos hitelfelvételeken, amiből a többség soha a büdös életben nem keveredik ki és ami még egyáltalán nem elhanyagolható szempont, az anyagi léttől való függés és félelem meghunnyászkodó, szavukat nem hallató polgárokat nevel ki, akiknek nagyon örül a politikai elit.
  6. Egyébként Bácsalmáson milyen valós munkalehetőségek, IPARI létesítmények vannak, amelyek megtartanák a lakosságot és a fiatalokat?
  7. A mindentől távol eső periferiás helyek más jól prosperáló országokban is hasonló problémákkal küzdenek. Majd ha nem Szerbia, hanem mondjuk Japán lenne a szomszéd, ahova át lehetne járni dolgozni, akkor másképp nézne ki a helyzet, mint ahogy már Vas megyében is másképp néz ki a helyzet, pedig Burgenland Ausztria szegényháza.
  8. Miért nem talál pl. a bácskai sváb lakosság német kapcsolatokat, akik ODA INVESZTÁLNÁNAK, nem csak az északibb régiókba? De ha oda is invesztálnának, honnan vennének odaillő szakképzettséggel rendelkező munkaerőt? Magyarországnak a rákfenéje az, hogy van biztosan 1-1,5 millió ember, aki azért nem tud dolgozni, mert nem alkalmas a munkákra. Ebben persze a Munkaügyi Hivatal is hibás. Nem temetőkertésznek meg kacsatömőnek kell átképezni az embereket, hanem olyan szakképzettségekre, amikre szükség van, ha nem is Bácsalmáson, hanem mondjuk Mohácson, Kecskeméten vagy Kaposváron.
  9. A mezőgazdaság, ami Bácsalmás körzetében még számottevő, ma már nem tud eltartani tömegeket. Öregapámhoz szívesen jártak a napszámosok, mert ő meg cserébe felszántotta a földjeiket. Ma ha a szomszéd segít a földeken, akkor mindketten adócsalók.
  10. A klimaváltozás, főleg a dög meleg és a trópusi monszun esőzések miatt még inkább el fognak vándorolni az emberek. Már vannak olyan települések, ahol közmunkásból is hiány van.
  11. Ezeket a cikkeket Pesten írkálják és általában csak az ottani valóságnak felelnek meg. “Családi jövedelem 320 ezer Ft.” Sok millió vidéki a felének is nagyon örülne.
  12. Vidéken annyira keveset keresnek az emberek, ami után annyira alacsony a nyugdíj, hogy semmi esetre sem fedezi az öregotthonok költségét. Sajnos oda kényszerülnek az idősek vagy az állapotuk miatt vagy az miatt, hogy helyben már nem marad senki a családból, aki ellássa őket. Nem véletlenül iktatta a kormány nemrégiben a szülőtartás kötelességét törvénybe.
  13. Aki felvesz ennyi bizonytalanságra ebben az országban ennyi hitelt, még ha meg is felel a hitelfeltételeknek, az egy jó nagy marha. Európa jobbik felében egyébként csak a jövedelem 30-33 %-ig lehet eladósodni, nem 50-60%-ig, mint Magyarországon, ahol sokkal nagyobb az esélye, hogy nem tudja sem visszafizetni, sem az ingatlant eladni még veszteséggel sem. A családi pótléknak pedig mi köze van a hitelügyekhez? Az nem lenne beszámolható semmiféle jövedelembe.
  14. Már olyan jó lenne, ha végre nem az esztelen magyar észjárással intéznének el valamit, hanem legalább külhonból le tudnák kopírozni, ami jó és REÁLIS.

 8. operativ

  *Érdekesnek * tartom, hogy autót kisebb THM-re lehet venni mint lakást. pl. Kecskemét HOVÁNY 2,5% THM, de találkoztam már 0% THM-el is.

 9. Andi

  Teljesen eggyet értek azzal amit leírtál……ez az ország a magyar nép temetője……?

 10. Sándor

  Docens (valóban az)
  Mi köze a kormánynak az Ön béréhez, ami Ön és a munkáltató között közös megállapodás alapján,
  a tudása és szakértelme alapján annyi amennyi…
  Jól tudom, mindenki annyiért dolgozik, az Eu-ban is,
  meg Magyarországon is, amennyiért ő maga a szerződésében megállapodik, a képességei alapján a munkáltatójával!

  Én azt nem értem, hogy miért kell még az 1945-2010 közt eltelt libsi-bolsi-alibi-liberális-baloldali kormányok sok sok évtizede után,
  a szegénység felszámolásával foglalkozni
  … miért szegényedtek le a családok és
  … miért maradt el az alibi „baloldali” kormányok évtizedek alatt, a magyaroknál,
  az az életszínvonal, az az oktatási rendszer, azok a kórházi ellátások,
  – azok a fizetések, azok a nyugdíjak,
  és mind azok, amit most nagy hangon ájvékolva hirtelen hiányolnak, amelyek már,
  az osztrákoknál, németeknél, franciáknál, olaszoknál, görögöknél, stb. 1945-től eltelt évtizedekben is megvannak,
  … hogy ezeket az óriási hiányosságokat, elmaradásokat se most kelljen pótolni, a 2010 óta eltelt pár év alatt!!!

 11. Sándor

  Andi
  … a nagy a jólét idején, ekkora arccal biztosan nyitott kávézót vagy cukrászdát Bécsben?

  A magyarok nem felejtenek, hisz
  1945-től már jól kiismerték, és keservesen megszenvedték 2010-ig, a magyarokon élősködő ál-baloldali paraziták,
  „a múúúltat végképp eltörölni”, a külföldiek pincsi-kutyáiként, merjünk kicsik lenni,
  internáci-onista beteg elmék, beteg eszmeiségének, rettenetes beteg világát.
  A magyarok 2010-től egy csapatként, már megvetéssel, utálattal gondolnak a nemzetidegen „baloldalra”,
  – akik minden év elejét, 5-10-20%-s áremeléseket jelentettek, be,
  – akik 2004-től már évközben is 3×4-szer emelték, a villany, a gáz, a víz, a szennyvíz, az élelmiszerek árát.
  – akik miatt a magyarok nem rendelkezhetnek, olyan jövedelemmel, olyan nyugdíjjal, olyan fejlett gazdasággal, oktatási rendszerrel, kórházi és háziorvosi ellátással, közlekedéssel, közutakkal, és mind azokkal amelyet 2010 óta, -amikor elzavarták őket magyargyűlölőket, a magyarok,-
  most nagy hangon ájvékolva hirtelen hiányolnak,
  mint amilyen az már,
  az osztrákoknál, németeknél, franciáknál, olaszoknál, görögöknél, stb. 1945-1989-1998, de 2002-2010 közti évtizedekben is már van,
  … hogy ezeket a hiányosságokat, se most kelljen pótolni, a 2010 óta eltelt pár év alatt megoldani!!!
  Ez hiányzik a mazochista fóbiás egyedeknek akik imádnak szenvedni, hogy most ez a kormány nem sanyargatja őket?

 12. Sándor

  A főiskolát végzett, de már évtizedes tapasztalattal rendelkező ápolók bruttó alapbére a jelenlegi
  230 ezer forintról 363 ezer forintra nő.
  8,0%-l emelkedtek, áprilisban a nettó bérek,
  – a jövedelemadó kulcsának csökkentése miatt.
  Már több mint 40 hónapja folyamatos a reálbér növekedés, a keresetek nominálisan és reálértékben is emelkedtek
  Január–áprilisban a bruttó átlagkeresetek 6,1%-kal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Sándor! Hozzászólását a linkek/hivatkozások nélkül tesszük közzé. Megértését köszönjük!

 13. Sándor

  Szkeptikus… készpénzér is lehet vásárolni… mindenki saját maga dönt, a képességei alapján!

  Aki pitiáner pénzért elvállal egy munkát, ne másban keresse már a hibát!
  Ezért egyedül, Ő a felelős
  Nem a politika.
  Nem. Nem a zsidók. Nem. Nem a cigányok. És nem. Nem mindenki más. Hanem Ő!
  Miért nem vállalkozik és ads magadnak 500 ezres fizetést?
  elvárni elvárná, hogy ennyit fizessenek mások neki, de magáért ő maga nem tennéd…

 14. Durva

  Az állandó sírás, rinyálás…
  Azt kellene megnézni, hogy miért nem halad ez az ország 1-ről a 2-re.
  Azzal, hogy felsoroljuk, hogy ez sem jó, az sem jó, mit érünk el?
  Irtózatos vagyoni különbségek alakultak ki Magyarországon, nem beszélve az országból kilopott kb. 250 (kétszázötven) milliárd dollárról. Figyelem, nem a cégek által törvényesen kivitt nyereségről beszélek, hanem magánszemélyek által kilopott, kicsempészett, kisíbolt, kiooffsorozott pénzekről!
  Akkor mondjak valami konkrétumot is: a személyi jövedelemadó teljesen alkalmatlan a tisztességes közteherviselés biztosítására. Vagyonadó kellene, amelyet fanatikus, kegyetlen kommandók tartatnak be. Olyasmire gondolok, mint Törökországban: rajtakaptak tisztességtelen adózáson, bilincsbe visznek el a szigorú börtönbe, és ott rohadsz meg. Na, hogy tetszik? Lenne itt rend meg jólét, meg minden nagyon hamar.

 15. Szkeptikus

  Igazad van, lehet készpénzért is ingatlant venni, de mivel itt a hitelfelvétel a téma a cím szerint, ahhoz szóltam hozzá.

  Azért az sajnos nem egészen úgy van, hogy “Aki pitiáner pénzért elvállal egy munkát, ne másban keresse már a hibát!”
  Én is azt gondolom, hogy nem azok a népcsoportok a hibásak, akiket megneveztél, de nem is az, aki pitiáner pénzért elvállal egy munkát.
  Most majd lehet, hogy lehetőség lesz, több fizetést kérni a munkaerőhiány miatt, de eddig erre nem igazán volt lehetőség ebben az országban, főleg vidéken. Ott még most is megkapják az emberek, hogy ha nem tetszik, el lehet menni. Nyilván ezért mentek el ennyien. Végre van látszata és foganatja annak, ahogy az emberekkel ebben az országban (el)bánnak, csak éppen jelentős hátulütője is.
  Ez akkor lenne szép és jó, ha az embereknek elmenetel nélkül a saját hazájukban lenne lehetőségük egy jobb életre.
  A médiában megjelenő cikkeket nem kell készpénznek venni, a realitás egészen máshogy fest a munkaerőhelyzet , de főleg a munkabérek terén.
  Nem mindenki mérnők, orvos vagy informatikus, aki itt is eleget keres ahhoz, hogy egyáltalán el tudjon menni, úgyhogy sajnos pont azok maradnak le a lehetőségekről, akik a legjobban rászorulnának. Ők soha nem fognak tudni készpénzért ingatlant venni, de még hitelre sem.
  Az tény, hogy mindenki maga dönt – úgy utálom ezt a külföldről átvett felelősségelhárítási manővert – csak éppen milyen sorssal és előélettel? Szerintem majd akkor lehetne ilyen kijelentéseket tenni, ha itt midenki kb. hasonló eséllyel indulna neki az életnek és az esélyegyenlőség örökké is tartana.

 16. Apollón

  A hitelhez stabil, kiszámítható jövedelmű munkaviszony szükséges a bankmonitor által megadott (szerintem túl alacsony számokkal) megadott szinten. Tehát: HATALMAS SZERENCSE IS KELL, ahhoz, hogy valaki számára ne a Rebel kommentje legyen aktuális…. Nem? A többségre Rebel szabálya vonatkozik, persze ettől függetlenül helyeslem, hogy a “szerencséseket” is valahogyan megpróbálják rávenni íratlan reprodukciós kötelességük teljesítésére…

 17. janó

  Én azért szeretnék hozászolni mert az egyik komentelő hozászolása nem tetszik hogy mink vagyunk hülyék mert olcsó munkát vállalunk nos az igazság az hogy nem mindenki születhet jó helyre és jó környezeti helyre ha valaki vidéken lakik és a családja mély szegénységben él és nincs munkahely vagy ha van is az kihasználja a helyzetét mivel tudja hogy más munkahely nincs hát akkor én miért fizessek jó pénzt nekik mikor nekem több is maradhat a zsebembe itt szó nincs arról hogy az embert a tudása alapján értékelik mert tudnék nagyon sok embert felsorolni aki csak azért keres jól mert haver meg ismerős meg stb. és ez mindig is így lesz most az meg hogy az ember neki vágjon Dunántúlra ahoz is pénz kel és ha az ember magyarán mondva nem tud kitörni az ottani helyről az azért van mert tényleg csak annyit keres hogy megtud élni sajnos ilyen is van de aki jobb helyzetben van az őrüljön neki míg lehet mert ez az Európa olyan mértékben tönkre lesz téve hogy az borzalmas

 18. Sári piroska

  Szeretnék fel veni hitel családra meg gyesre ere lehet fel veni hitelt??

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Sári Piroska!

   Ezeket a jövedelmeket a bank önállóan nem fogadja el, csak kiegészítő jövedelemként.

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Kapcsolódó tartalmak
A lakáshitelek felénél emelkedhet a havi törlesztő!
2020. 02. 17.

2019 közepén a lakáshitelek fele olyan változó kamatozású konstrukció volt, amelyek havi törlesztőit a bankok éven belül módosíthatják. Az ilyen hitelek kamata egy referenciamutatóhoz, jellemzően a 3 havi BUBOR hitelkamatlábhoz...

Blogajánló
 • alapblog Ön a felső középosztályba tartozik?

  Hol mennyien gondolják magukról, hogy a felső középosztályhoz tartoznak, tehát a társadalom átlagánál jobb anyagi viszonyok között élnek? A percepcióban mindig vannak meglepő dolgok.  ... The post Ön a felső középosztályba tartozik? appeared first on alapblog.

 • Lakásfókusz Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.