Melyik állampapírt szereti a legjobban a magyar lakosság?

Melyik állampapírt szereti a legjobban a magyar lakosság?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-06-14 Frissítve: 2021-08-06
 

175 milliárd Ft értékben vásárolt májusban állampapírokat a magyar lakosság. A legnépszerűbb befektetési forma a Kamatozó Kincstárjegy és a Féléves Kincstárjegy, melyek egy az egyben bankbetéti alternatívaként jelennek meg a megtakarítók számára. A hosszú lejárató Bónusz Államkötvény májusban kevésbé volt népszerű, bár véleményünk szerint az egyik legvonzóbb lehetőség ma a befektetési piacon. A Prémium Államkötvények állománya csökkent. Kamatok vonatkozásában továbbra is találhatunk kiemelkedően jó ajánlatot.

allamkotveny20160614

Kamatozás szempontjából a favoritnak számító Kincstárjegyek meghaladják ugyan az átlagos bankbetéti ajánlatot, de nem kiugró mértékben. Érdemi kamatkülönbség a Bónusz Államkötvényeknél mutatkozik, melyek nem csak kamattöbbletet, de a változó kamatozáson keresztül infláció elleni védelmet is adnak. Korábbi írásunkban bemutattuk, hogyan működik a Bónusz Államkötvények kamatozása.

A jó döntéshez érdemes összehasonlítani a különböző befektetési alternatívákat a vállalható kockázati szint tükrében az alábbi kalkulátorral:

1
Hirdetés
Hirdetés