Betöltés

Melyik netbankos mobilalkalmazást szeretik legjobban a magyarok?

szerző: Fülöp Norbert
2019-11-10

Egyértelműen az OTP netbankos mobilalkalmazása az ügyfelek kedvence a Google Play és az Apple Store értékelések szerint, de nem sokkal maradnak le tőle a Budapest Bank, az UniCredit Bank és a CIB bank alkalmazásai sem. De vajon mi a helyzet a bankolási költségekkel, mennyit kell ezeknél a bankoknál fizetni most a bankszámláért?

Mind népszerűbbek a netbankos mobilalkalmazások, hiszen a mobiltelefon az az eszköz, ami mindig kéznél van, így praktikus ezen keresztül intézni a bankolást is. Az egyes banki alkalmazások között azonban óriási a különbség, vannak közöttük olyanok, amelyek teljes netbanki funkcionalitással rendelkeznek, de olyan is akad a piacon, amelyik mindössze az erős ügyfél-azonosításhoz szükséges kód legenerálására alkalmas. Természetesen, ahogy a webes netbanki felületek esetében, a mobilos verziók használhatóságában is nagyok a különbségek, ezt pedig az ügyfelek nap mint nap tapasztalhatják. Éppen ezért egy-egy alkalmazás esetében fontos visszajelzés a felhasználói minősítés, aminek az értéke annál relevánsabb, minél több felhasználó véleményét tükrözi.

A Bankmonitor gyűjtéséből kiderül, hogy mind az Androidos eszközök által használt Google Play-en, mind az Apple Store-ban az OTP Bank mobilalkalmazása kapta eddig a legtöbb pontot,  de az értékelések száma is messze itt a legmagasabb. A 4 pont körüli élmezőnyben mindkét platformon ott találjuk még a Budapest Bankot, az UnicCredit Bankot és a CIB Bankot, bár ez utóbbinál érdekes a Google Play és az Apple Store pontszámok közötti viszonylag nagy különbség (3,9/4,6). A 2 vagy ennél alacsonyabb pontszám az alkalmazások esetében kifejezetten rossznak számít, más programok esetében, amikor az adott funkcióra több alternatíva is létezik, az ilyeneket kifejezetten elkerülik a felhasználók.

 

Érdemes összehasonlítani a mobilbankos alkalmazások minősítését az adott pénzintézet bankszámláinak költségeivel. Ha kifejezetten az ingyenes számlavezetést kínáló bankszámlák költségeit hasonlítjuk össze – a számlavezetés csak egy a költségtételek között -, akkor azt látjuk, hogy a 2 évig teljesen ingyenes bankolást kínáló CIB ECO számla bizonyul a legjobb ár/árték arányúnak jelenleg. A költség tekintetében második és harmadik helyezett MagNet Bank és Gránit Bank mobilbankjának a felhasználói értékelése közepesnek számít, a legtöbbre pontozott OTP mobilbank viszont kicsivel több mint 7 ezer forint kiadást jelent átlagos bankolási szokás mellett.

A Bankmonitor Bankszámla Kalkulátor adatai szerint – a táblázaton látható tranzakciókat figyelembe véve – a bankszámlák átlagos költsége jelenleg 30 ezer Ft körül van, de találni olyat is, aminél 130 ezer forintot kell fizetni ugyanezért éves szinten. Jól látszik, hogy a gondos bankszámla-választás éppen ezért nem csak kényelmi, hanem pénzügyi szempontból is fontos.

Ha megkeresnéd a számodra legjobb árú bankszámlát, akkor versenyeztesd meg a bankok ajánlatait a Bankmonitor Bankszámla Kalkulátorral, mert ha megfelelsz a feltételeknek, akár két évig teljesen ingyenes bankszámlát is igényelhetsz magadnak.

Bankszámla kalkulátor

Milyen bankszámlára van szükséged?
Ft
Ft
db
Ft
db
Legolcsóbb összköltség havonta
Havonta
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő találatot.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

2020 a bankszámlák éve lesz?

2020. 01. 14.

Könnyen meglehet, hogy a idei év a bankszámlákról fog szólni. Több kapcsolódó szoláltatás felgyorsul, sőt olcsóbbá is válhat. Emellett minden magyart szembesíteni fognak azzal, hogy pontosan mennyit is költenek évente...

Blogajánló

 • alapblog

  A Nemzetközi Energia Ügynökség előrejelzése

  A Nemzetközi Energia Ügynökség jövőbeli szén-dioxid-kibocsátásra vonatkozó előrejelzése, a megújulók gyors előretörésével csak 10 év alatt jelentősen bezuhant és majdnem kilaposodott. Ha ezt a trendet... The post A Nemzetközi Energia Ügynökség előrejelzése appeared first on alapblog.

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.